Sustojo fermentacija

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
vidmantas
Pranešimai: 301
Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė vidmantas »

Nupilk dalį misos, kad ir 0,5l, pasaldink kuom nors švelniai. Matuok, lauk, matuok. Suprasi ar mielės dar valgo. Jei valgo, tuomet salinai aukštai. Suėdė viską ką skanaus rado. Jei nevalgo- Peckelį šaukis... :)
Lukas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lukas »

Bandžiau padaryt silpno alaus, OG gavos 1038, paburbuliavo keleta dienų ir sustojo fermentacija ant 1020, jau 4paras nesikeičia, mieles ant dugno visos, nežinau ką toliau daryt. Tikėjaus kad FG 1010 bus. Uždėt cukraus/mieliu? Bandyt pilstyt?
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lrytas1 »

Kokia temperatūra ?
Lukas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lukas »

Apie 21-23, dabar negaliu tiksliai pasakyt
Lukas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lukas »

Maistra, 'salinta' cooperio skarbonke;D http://www.the-home-brew-shop.co.uk/aca ... pints.html , mielės iš po dangtelio
Lukas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lukas »

Maistra rašė:Maladec, kai dar ką prisiminsi- rašyk,gi visiem įdomu per kiek dienų sugebėsi parašyt kažką logiško. ;)
Nelabai supratau, ką tuom norėjai pasakyt;)
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lrytas1 »

Mielės iš skarbonkės nugyveno ne pati geriausią gyvenimą, čia gali padėti tik laikas, temperatūra, deguonis ar didelis kiekis kitų gyvybingų mielių.
Lukas
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2016-11-19, 17:16

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lukas »

Maistra rašė:
Lukas rašė:
Maistra rašė:Maladec, kai dar ką prisiminsi- rašyk,gi visiem įdomu per kiek dienų sugebėsi parašyt kažką logiško. ;)
Nelabai supratau, ką tuom norėjai pasakyt;)
Taigi, Lukuti, norėjau pasakyt, kad galėjai savo bėdą išdėstyt vienam poste, ką reiktų rašyt išdėsčiau aukščiau. Trumpai ir kiek įmanoma aiškiai- logiškai.
Bendraukim, taigi tam forumai ir skirti;) pas daktarą nuėjes taigi nepaaiškini jam logiškai kas tau yra, vienu sakiniu, o jis taves nieko nepaklausęs, neatkiša tau recepto, kaip atsakymo į tavo problemą;) taigi kaip gelbėti mano birzgalą? Mielių užmest?
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Gytis »

Paskaityk ką Lrytas1 rašė. Tų skarbonkių mielės visada pridususios, plius gal joms jau kokie 5 metai. Nusipirk kokias paprastas mieles ir užmesk. Pvz brewferm top.
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lrytas1 »

Tik mieles reikėtu paruošti aplinkai kurioje jau yra alkoholio, pvz jas rehidratuoti ir supilti į mažą sarteriuką 12val.
Medinis
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11

Sustojo fermentacija

Standartinė Medinis »

Sveiki, turiu ir aš tokią bėdą. Pirmas virimas, http://www.savasalus.lt/lt/alaus-rinkin ... raktu.html rinkinys. Išviriau penktadienį, mielės pradėjo dirbti šeštadienį, temperatūra sukilo iki 24-25, vakare pernešiau į truputi vėsesnę patalpą. Ryte viskas sustoję, temperatūra 21, jokio burbuliavimo. Taigi aktyvi fermentacija truko apie parą. Normalu? Nenormalu? Pilt lauk ar laukt?
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lrytas1 »

Koks sg ?
Medinis
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Medinis »

Nelabai turiu kuo ir pamatuoti. Tiksliau turiu kuo, neturiu indo kame :) Bandysiu ką nors paburti..
Medinis
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Medinis »

1016 -1018. Pradinė buvo apie 1060. Tai gal dar ne viskas prarasta...
ignasv81
Pranešimai: 117
Užsiregistravo: 2015-11-03, 11:02

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė ignasv81 »

Man yra taip buvę. Kai mielės užsiveda, smarkiai kyla temperatūra, tada pernešdamas kažkiek, netyčia, supurtai, ir vsio, sustoja...
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lrytas1 »

Fermentacija per parą :) Laidotuvių alus gavosi. Na dabar laikyk šiltai savaitę, pusantos gal suės mielės ką per parą prigamino.
Medinis
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Medinis »

O kodėl? Dėl per aukštos temperatūros pradiniame etape? Dėl suteliuškavimo pernešant? Dėl netinkamos mėnulio fazės ar todėl, kad neištariau burtažodžio? Kitais žodžiais sakant - ką kitą kartą daryti kitaip?
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Lrytas1 »

Jei aplinkos temperatūra buvo 23C, tai fermenteryje kokia 27C, o turėjo būti ne daugiau kaip 20C. Va ir užsikūrė.
Medinis
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Medinis »

Tam, kad fermenteryje būtų 20, aplinkos temperatūra turėtų būti apie 15-16. Ar prie tokios pradinės temperatūros mielės pradeda veikti?
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Gytis »

Šiaip aplinkos temperatūra tik po kokios paros tampa svarbi, nes iš pradžių yra tiek, iki kiek atšaldei misą. O šiaip nuo mielių priklauso. Su kokiomis mielėmis čia tau taip atsitiko. Yra tokių mielių, kurios labai greitai dirba.
Medinis
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2017-03-17, 15:11

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Medinis »

Lallemand Danstar London ESB.
Hm... O jei misą atšaldžiau iki 10 laipsnių? Gal truputi daugiau... Iš pradžių misą atšaldžiau, po to atskiedžiau šaltu vandeniu, tai jos temperatūra gavosi labai žema.
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Sustojo fermentacija

Standartinė Gytis »

Nu jo, tamstos procesas ne visai toks įprastas :) Nu bet jau viskas įvyko. Atenuacija jau 70%, gamintojas nurodo 65-75%. Manau kad didelės tragedijos nėra. Aš tai tokiu atveju palaikyčiau dar pirminėje bent savaitą, tada dar bent savaitę antrinėje. Manau, kad per kokį mėnesį alus apsivalys.
ATSAKYTI