140l virtuvė

Viskas apie aludarystėje naudojamą įrangą, įrankius ir prietaisus.
Vartotojo avataras
gi-bi
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32

Re: 140l virtuvė

Standartinė gi-bi » 2020-04-24, 10:56

5 litrams kiniečių nereikia :D
Perki šitą:http://www.savasalus.lt/lt/iranga/statines-ir-ju-priedai/mazos-5-l-statinaites-ir-ju-priedai/maza-statinaite-kegas-guminis-kamstis.html

Zhiniukas
Pranešimai: 209
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: 140l virtuvė

Standartinė Zhiniukas » 2020-04-24, 11:33

gi-bi rašė:5 litrams kiniečių nereikia :D
Perki šitą:http://www.savasalus.lt/lt/iranga/statines-ir-ju-priedai/mazos-5-l-statinaites-ir-ju-priedai/maza-statinaite-kegas-guminis-kamstis.html


Su šitais reikės tokį pasijungimą pasidaryti.
https://www.instructables.com/id/5L-Mini-Keg-Tap/

P.s. Turiu kelis tuščius nuo alaus. Galiu padovanoti Vilniuje.

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-04-24, 14:37

gi-bi rašė:Aš gal naudočiau dangtelį:
https://aliexpress.ru/item/400051669831 ... 33edfDqgKC
Vis dėlto suvirinimo siūlės kokybė viduje nebus super. Todėl galimybė į vidų įkišti ranką būtų privalumas.

Siūlę viduje planuoju daryti beveik super (na bent jau be perdegusio metalo ir ežių) su argono papūtimu iš vidaus, ir nuėsdinti oksidus (kiek pavyks pasiekti).
Autoklavinį dangti daryti svarsčiau, ir taip - priežiūra paprastesnė. Tokiame mažame kego diametre toks dangtelis sunkiai įsipaišo, arba tektų aukoti slėginį išgaubtą bačkutės galą. Aš aišku nesvarsčiau varianto pirkti gatavo kornelius dangtelio - irgi nepigu. Gerai apgalvojus įmanoma ir tokius dangtelius pagaminti, bet sudėtingiau padaryti presformą (reikia ir bačkutei ir dangteliui). Būtų bėda su dangtelių tarpinėmis, nes lakštinis silikonas nepigus, o su akvariuminiu iš tūtos daug darbo.

gi-bi rašė:5 litrams kiniečių nereikia :D
Perki šitą:http://www.savasalus.lt/lt/iranga/statines-ir-ju-priedai/mazos-5-l-statinaites-ir-ju-priedai/maza-statinaite-kegas-guminis-kamstis.html

Gal ir tiesa - bačkutės kaina gera, bet kranas jopapa kad brangus, ir dar berods forume skaičiau, kad praleidinėja.. Reikėtų dadirbinėti, kaip Zhiniukas rašė, kad būtų galima pajungti normalų kraną ir balioninį CO2 - kaina gausis panaši, bet bus normaliai..
Bet iš esmės taip - 5l gamintis nelabai apsimoka, jeigu galima dasidirbti tik dangtelį..

ArunasLT
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2018-06-29, 11:25

Re: 140l virtuvė

Standartinė ArunasLT » 2020-04-24, 15:20

Turi gal foto kaip tos beveik super siūlės gaunasi?

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-04-24, 22:18

ArunasLT rašė:Turi gal foto kaip tos beveik super siūlės gaunasi?

Nesu suvirintojas, tai nei siūlės pjūvių nei nuotraukų nedarau. Dėl SS suvirinimo, didžiausia blogis, kai antroje pusėje išdega plieno legiatūra ir išlenda ežiai. Tada siūlė neestetiška, trapi, niekaip nebeištaisoma. Bet jeigu nepakankamai giliai suvirinta irgi blogai.. Stengiuosi pataikyti ant ribos, kai ir maksimaliai per storį pravirina ir ežiai nelenda (na vosvos ir kur nekur pasišiaušia bet nekritiškai ir vertinu kaip suvirinmo gylio kontrolę).
Super siūlė - kada siūlei iš apačios paduodamas argonas, kuris neleižia išdeginėti metalo legiatūrai, o kur ant persilydimo ribos be papūtimo išlystų ežiai, susilieja ir susidaro graži siūlė kaip ir viršuje. Tokiu būdu, ir planuoju virinti bačkutes..
Na ir ekstra super siūlė, kada pravirinama iš abiejų pusių su pridėtine viela, bet čia jau taikoma slėgiminėms talpoms gal nuo 500l.. Nors ištikro nežinau - tik spėlioju..))

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-04-24, 22:52

Kaip anksčiau buvau užsiminęs, paviešinu keletą naujų priklausinių savo alaus virtuvėje..

Išpilstymas į PET 28mm, SWING, ir dar laukiu PET 38mm..

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Kolona..

Paveikslėlis
Paveikslėlis

O abu sukrovus į vieną, gali būti ir tokia..

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
gi-bi
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32

Re: 140l virtuvė

Standartinė gi-bi » 2020-04-25, 18:17

[color=#FF4080]Autoklavinį dangti daryti svarsčiau, ir taip - priežiūra paprastesnė. Tokiame mažame kego diametre toks dangtelis sunkiai įsipaišo, arba tektų aukoti slėginį išgaubtą bačkutės galą. Aš aišku nesvarsčiau varianto pirkti gatavo kornelius dangtelio - irgi nepigu. Gerai apgalvojus įmanoma ir tokius dangtelius pagaminti, bet sudėtingiau padaryti presformą (reikia ir bačkutei ir dangteliui). Būtų bėda su dangtelių tarpinėmis, nes lakštinis silikonas nepigus, o su akvariuminiu iš tūtos daug darbo.[/color]
Aš į 30 l standartinį kegą išpjoviau ovalą 850x970.Atbortavimo nedariau ir nuotraukoje tai matosi.Kelis alaus užgazavimus padariau ir viskas buvo OK.
Slėginio bačkutės galo gal aukoti nereiktų,kadangi tarpinės storis apie 7 mm, tai tą galimą 2...3 mm išgaubimą manau tarpinė kompensuotų.Bet gal aš klystu :)
Paskutinį kartą redagavo 1 gi-bi. Iš viso redaguota 2020 kartus.

Vartotojo avataras
gi-bi
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32

Re: 140l virtuvė

Standartinė gi-bi » 2020-04-25, 18:24

Nuotrauka neprikibo :)
IMG_20200424.jpg
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-04-25, 21:26

gi-bi rašė:Aš į 30 l standartinį kegą išpjoviau ovalą 850x970.Atbortavimo nedariau ir nuotraukoje tai matosi.Kelis alaus užgazavimus padariau ir viskas buvo OK. Slėginio bačkutės galo gal aukoti nereiktų,kadangi tarpinės storis apie 7 mm, tai tą galimą 2...3 mm išgaubimą manau tarpinė kompensuotų.Bet gal aš klystu :)

Puikiai išsukai situaciją ant 30l kego - man patinka..)) Gerai pagalvojus, viskas įmanoma ir sudėlioti, sustumdyti atstumus mažesnėse bačkutėse, kad ir slėginis dugnas išliktų ir nedidelis autoklavinis dangtelis tilptų su visomis jungtimis.

Aš bačkučių gaminime nuėjau kitu keliu, kuris man buvo technologiškai ir materialiai lengvesnis (kainuos tik savo darbą), ir tikslu, kad nereikėtų dirbti pamazginiu, todėl bačkutės pas mane su klamp jungtimi..
Darau pusiau automatinį SIP (nežinau kaip tas "SIP" išsitrumpina..))) plovimo įrenginį, tai dėl plovimo labai nesuku galvos - rankos bus sausos.. Planas padaryti SIP 4in1:
1. tiesiog plautuvė
2. pusiau automatinis butelių plovimas 15vnt.
3. kego plovimas per A tipo vožtuvą (galima ir 2 kegus, jei labai reikės) ir kego plovimas išsuktu ventiliu per plovimo galvą
4. CKT ir virimo katilo plovimas (dar nesugalvojau kaip, bet gali irgi pusiau automatinis)
Šiuo etapu metalo darbai beveik baigti, laukiu vožtuvų grįžtančiam kolektoriui ir laukia "smagioji" dalis - elektros sujungimas ir valdymą pakurti..

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-04-26, 22:21

gi-bi rašė:Aš į 30 l standartinį kegą išpjoviau ovalą 850x970

Suvėlei tu man smegenis - kompaktiškiau gaunasi su cornelius dangteliu.. 850x970 ir pas mane bačkutės gale į plokščiąją dalį beveik telpa..
Gal galėtum padaryti ovalo brėžinuką tos vietos kur remiasi tarpinė į dangtelį..? Ar dangtelis yra vieno standarto ir išmatavimų..? Ar gal kas iš šiauliečių turi paskolinti cornelius kego dangtelį kol priginsiu presformas (kokiai savaitei), kad gražiai sugultų bačkutės galas į dangtelį..?
Dar klausimas - ar būtinas dekompresijos vožtuvas..? Realiai tą pačią funkciją galima atlikti nuspaudus CO2 ventilio centrą, ar pasidarius specealiai dekomoresijos jungtį ant CO2 ventilio su kokiu adatiniu kranu..

Vartotojo avataras
gi-bi
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32

Re: 140l virtuvė

Standartinė gi-bi » 2020-04-27, 10:35

Gal galėtum padaryti ovalo brėžinuką tos vietos kur remiasi tarpinė į dangtelį..?
Brėžinuko gal nelabai, bet trafaretą galiu ant languoto lapo :)
Ar dangtelis yra vieno standarto ir išmatavimų..?
Tą kuriam daviau nuorodą tinka ir Cornelius-soda kegui.Pabandžiau.
Dar klausimas - ar būtinas dekompresijos vožtuvas..?
Vožtuvas suveikia berods prie 2,5 baro, kad užgazuojant nesigautų didelis buuumt :mrgreen:
Be to užgazuojant su angliarūkšte kokius 5-is kartus įleidi angliarūkštės per vožtuvą ir išleidi :D .
Taip išvengiama alaus oksidacijos.

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-04-28, 09:18

gi-bi rašė:bet trafaretą galiu ant languoto lapo

Padaryk.. Gal padaryk du trafaretus - vieną dangtelio išorinio kontūro, o kitą kego skylės trafaretą (kokią išpjovei)..
gi-bi rašė:Vožtuvas suveikia berods prie 2,5 baro, kad užgazuojant nesigautų didelis buuumt :mrgreen:
Be to užgazuojant su angliarūkšte kokius 5-is kartus įleidi angliarūkštės per vožtuvą ir išleidi :D .
Taip išvengiama alaus oksidacijos.

Didelis buuumt nesigaus - kurnors siūlė pratūks, išpūs alų, ir be jokių buuumt.. Pažiūrėjau - nieko tie dekompresijos vožtuvai nekainuoja, tik nesupratau ir nerašo koks ten sriegis.. Vėl teks kaip katę maiše užsisakinėti o paskui burti kaip pajungti..
Man, kai alų pilstau po slėgiu, tai oksidacija nebeaktuali..

Vartotojo avataras
gi-bi
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32

Re: 140l virtuvė

Standartinė gi-bi » 2020-04-29, 09:10

Mano kegai kol kas visi pilni,negaliu nuimti dangtelio :mrgreen:

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-05-04, 23:02

Kol keliauja iš Ali etaloninis cornelius dangtelis, nutiko tokios bačkutės. Iš vidaus siūlė, kaip ir planavau - nėra ištisinio kiauro pravirinimo, bet ant ribos, ežių ir nešvarių vietų nėra. Išorinės siūlės estetika nedžiugina - kitą kartą bandysiu kitaip pridėtinę vielą padavinėti.

Paveikslėlis

Lašas, o ne taškas.

Paveikslėlis

O jungtys greitos apgailėtinos - tai tarpinė nelaiko ir reikia su juosta pakuoti (visas), tai tete-mama nesusijungia iki galo (reikės kiekvieną prapūtimo budu testuoti ar veikia).. Vnz - be komentarų.. Ir pas visus taip..?
Paskutinį kartą redagavo 2 LinasNas. Iš viso redaguota 2020 kartus.

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-05-04, 23:16

Bandžiau pilstyti į per taravimo koloną į PET ir SVING butelius - pasaka.. Trūksta tik įdirbio..))

Klausimas - kokias "tvoras" (anksčiau ant tvorų uzbonus džiaudavo) naudojat išvarvinti butelius po plovimo prieš pilstymą..?

darkas
Pranešimai: 127
Užsiregistravo: 2017-06-30, 11:43

Re: 140l virtuvė

Standartinė darkas » 2020-05-07, 15:34

Manu, kad dauguma naudoja kažką panašaus ;)
http://www.savasalus.lt/lt/iranga/valym ... eliui.html

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-05-08, 00:35

darkas rašė:Manu, kad dauguma naudoja kažką panašaus ;)

Gera kaina..!
Paknisau šiukšlyną, tai patiko įdėja ant vielos tinklo, o susukus į ritinį turėsim tą pačią eglutę..
https://www.youtube.com/watch?v=4G1LJdLGHz8
O užsikabinau ant tokio varianto - mažiau būtų perkilnojimo.. Vieną kartą sudėjei į dėžutę po vieną butelį ir vieną kartą išėmei..
https://www.youtube.com/watch?v=naOgISrsA7s
Na dar prieš sudedant į dėžę reikia su švabra prasukti.. Reikėtų paimti po vieną butelį tik 2 kartus..

Užpyliau kelias bačkutes savaitgaliui. Pirma pripyliau, poto pasvėriau (reikėjo iškart ant svarstyklių statyti - nebūčiau pylęs daugiau 6l). Pripylimo lygį orentavaus pagal kondensato liniją (alus 1C - gerai rasoja linija ir rodo kiek pripilta, nors neisivaizduoju kokia tos linijos paklaida), tai supyliau po 6,2l, (kondensato linija pakilo iki suvirinimo siūlės) nepersipyle, neapsiputojo per degazacijos ventilį - kultūringai visai..
Ryt testuosim alaus Išstumimą iš bačkutės su CO2 reduktorium ir kraną.. Gal nereiės sausu snukiu visą savaitgalį ant pilnų bačkučių sėdeti.. :?: Pratestuosiu CO2 išstumimą su vandeniu, kad būtų be staigmenų..
Beja toks bačkutės dnagtelio variantas nėra pats geriausias - rekia labai stipriai užveržti klamp jungtį, kad neprarastų sandarumo (turiu nuojautą - gal tekintojas blogai ištekino tarpinės profilį jungtyje).. Laukiam cornelius "etaloninio" dangtelio - pabandysim ir kitaip..

Krauzenas
Pranešimai: 213
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: 140l virtuvė

Standartinė Krauzenas » 2020-05-12, 00:23

Na tu čia aukštuoju pilotažu užsiimi, įdomu pažiūrėt ;)
Aš irgi beje kaip gi-bi buvau įmontavęs Cornelius dangtelį į 50l kegą, puikiai gavosi (tiesa aš jį naudojau kaip fermenterį). O beje dėl dezinfekcijos, aš darydavau taip - prieš naudojimą į tą kegą įpilu porą litrų RO vandens, statau ant "Vulkano", lengvai uždedu dangtelį ir pravirinu/pragarinu keletą minučių. Po to išpili vandenį ir atvėsta per kelias min. - greita ir paprasta dezinfekcija, nereikia jokių tirpalų maišyt ir pan. Su tavo mažom bačkutėm tai iš vis paprasta - gali statyt ant virtuvinės viryklės ir pragarint.

Šiaip žaviuosi tavo "auksarankiškumu" - jei kartais sumanysi savo gaminius/paslaugas pardavinėti, tai manau daug kas (aš taip pat) susidomėtų ;) (ne visi mes turim galimybes/techniką pasigamint viską ko norim)

P.S. Norėjau paklaust iš kur pirkai, ir kiek kainuoja kolonos vamzdžių segmentai? Ar ir jas pats dareisi?
Planuoju ir aš tokią "kolonėlę" darytis, tik man gražiau iš varinio arba žalvarinio vamzdžio :)

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-05-13, 01:04

Krauzenas rašė:O beje dėl dezinfekcijos

Kitą kartą irgi gal taip paprastai prakaitinsiu. Dabar praskalavau vandenilio peroksido 5% tirpalu, jungtis nupurškiau spirito 70% ir peroksido 5% dezinfekciniu skysčiu, ir galiausiai nupūčiau viską garais, kad susioksiduotų peroksidas ir nugaruotų spiritas.
Iš esmės dezinfekcija man pakolkas tamsus miškas - planavau naudoti vandenilio peroksido 5%, cirtinos rūgžties 5% ir fosforo rūgžties gal 2% tirpalą ir galiausiai prapūsti garu. Savaitgalį pakalbėjau su draugu - sako keisk rūgžtis į actą (nežinau ar jis tirpina alaus akmenį). Rusai blogeriai naudoja peroksido ir "NADUKSUSNAJA KISLOTA" tirpalą. Nežinau kaip verčiasi tas "naduksusnaja" - tapati acto rūgžtis..?

Krauzenas rašė:jei kartais sumanysi savo gaminius/paslaugas pardavinėti

Tai be problemų - pagelbėsiu kiek galėsiu, jeigu reikės.. O apie pardavimus neturiu minčių, nes tokia vienetinė gamyba neracionali, suvalgo labai daug laiko ir toleruotina, tik kai darai sau. Gal kokią išpilstymo koloną būtų galima gaminti turint užsąkymą - gal beveik apsimoka. Jeigu pavyks cornelius dangtelį išpresuoti, gal bačkutės, bet kai šitas virinau, tai nepasirodė gera įdėja..

Krauzenas rašė:iš kur pirkai, ir kiek kainuoja kolonos vamzdžių segmentai? Ar ir jas pats dareisi?
Planuoju ir aš tokią "kolonėlę" darytis, tik man gražiau iš varinio arba žalvarinio vamzdžio :)

Kolonos įdėją pasiėmiau pas kiniečius - paprasta, funkcionalu, estetiška.. Ir jas dariau pats, padariau kiek kitaip, kaip pasirodė įdomiau..
Varinis ar bronzinis daromas galvanizavimo būdu, bet apie tai nieko neišmanau.. O gal galima iš storų varinių santechninių lytuojamų? Kažkada seniai žiūrėjau kaip rusai kolonas distiliavimui lytuoja storo vamzdžio, tai nepasirodė labai paprastai, o ten 2coliai tik 51mm deametras - išpilstymo kolonai reikia 76mm..
Pas kiniečius kolonos atrodo daugmaž taip, parduoda ir atskirais segmentais, bet url grėmėzdiškas tai nededu daugiau nuorodų
https://aliexpress.ru/item/33059965313.html?spm=a2g0o.detail.1000014.39.74c95689axb58P&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.148453.0&scm_id=1007.13338.148453.0&scm-url=1007.13338.148453.0&pvid=1e04402b-748f-4149-9ada-a94364c881fb&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.13338.148453.0,pvid:1e04402b-748f-4149-9ada-a94364c881fb,tpp_buckets:668%230%23170728%235_668%23808%235965%23486_668%23888%233325%231_668%232846%238108%23147_668%232717%237564%23635

Krauzenas
Pranešimai: 213
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: 140l virtuvė

Standartinė Krauzenas » 2020-05-13, 10:43

Jo, žiūrinėjau Ali tas kolonas, bet kad kai kolona kainuoja $100, tai siuntimas į Lietuvą dar +$200 :)

Dėl dezinfekcijos, tai ji aišku svarbi, bet manau tu kiek perspaustai į ją žiūri... :roll: Metalinėm detalėm (jei švariai nuplautos), gero pakaitinimo/garinimo pilnai užtenka be jokių chemijų. O jei be kaitinimo, tai mes dauguma naudojam "StarSan" (tiesa šitą kuriam laikui EU uždraudė), arba jo analogą Chemipro SAN - tai dezinfekantas maistinės fosforo rūgšties pagrindu, sumaišytas būna apie 3 pH (gali pasidaryti stipresnį pagal poreikius). Jo nereikia nuskalauti ir net išdžiovinti, kadangi kai pili alų, likučiai automatiškai prasiskiedžia ir jis praranda rūgštinį efektyvumą (pakyla pH). Tokio valymo pilnai užtenka atviroms talpoms dezinfekuoti. Jei labai įtari "mikrobinį" užterštumą, galima pamirkyt skysčiu chloro pagrindu "Chemipro Caustic", bet po to jau reikia praskalaut švariu vandenu, ir patartina dar kartą rūgštiniu/neskalaujamu dezinfekantu (kadangi jei ir liks šarmo likučių, juos neutralizuos rūgštis).

Actas yra neblogas valiklis, bet nelabai tinkamas dezinfekantas alaus gamyboje, be to smirda kaip velnias... :D Taip jis žudo kai kurias žmogui žalingas bakterijas, bet nežudo kai kurių labai svarbių alui. Kitas dalykas - su actu tu net gali užkrėsti savo alų Acetobacter bakterija (mažai tikėtina, bet įmanoma).

Aš pvz. neįsivaizduoju patogesnio varianto dezinfekcijai nei StarSan. Kitas labai efektyvus variantas - 80% alkoholis, jo irgi geriau net neskalauti - dezinfekcijos efektas geresnis, ir lygiai taip pat automatiškai praranda efektyvumą supylus alų. Minusas alkoholio, kad brangiau išeina nei tiesiog nusipirkt StarSan'o koncentrato butelį (man asmeniškai to butelio už ~30 Eur, užtenka 1-2 metams)

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-05-13, 21:56

Krauzenas rašė:Jo, žiūrinėjau Ali tas kolonas, bet kad kai kolona kainuoja $100, tai siuntimas į Lietuvą dar +$200

Pavienėm detalėm siūstis gaunasi šiektiek pigiau, o jeigu aš darysiu, a dėvėtą kokią paimti, tai pigiau irgi nebus..

Krauzenas rašė:Dėl dezinfekcijos

"StarSan" berods skaičiau forume, kad jis nėra absoliuti garantija (bent ant jo pakuotės yra nurodoma sudėtis?), o dar ir EU išgamos uždraudė..)) Alkoholis neima bakterijų zigotinių formų (pasak vieno šaltinio), o maišytas su vandenilio paroksidu veikia tobulai ir muša viską, tai tą variantą planuoju taikyti greitai jungčių dezinfekcijai. Tik nežinau kiek greitai skyla vandenlio peroksidas ir ar galima jį naudoti be prakaitinimo garu..? Praplovimai vandeniu po dezinfekavimo išvis skamba kaip briedas. Alkoholis (juo labiau stiprus) gal nėra labai tinkamas automatiniam plovimui, dezinfekavimui, ir nugaravimas - reikalingos sandarios talpos..
Chemipro SAN putoja ir netinkamas SIP(CIP) sistemoms, o planuoju, kiek įmanoma, plovimus atlikti pusiau automatiniu būdu.
Vnz.. - palieku sau atvirą klausimą šia tema..
Paskutinį kartą redagavo 1 LinasNas. Iš viso redaguota 2020 kartus.

Krauzenas
Pranešimai: 213
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: 140l virtuvė

Standartinė Krauzenas » 2020-05-13, 22:10

LinasNas rašė:"StarSan" berods skaičiau forume, kad jis nėra absoliuti garantija (bent ant jo pakuotės yra nurodoma sudėtis?)
<...>
Chemipro SAN putoja ir netinkamas SIP(CIP) sistemoms, o planuoju, kiek įmanoma, plovimus atlikti pusiau automatiniu būdu.
Vnz.. - palieku sau atvirą klausimą šia tema..

StarSan'as yra fosforo rūgšties ir dodecil-benzen-sulfoninės rūgšties mišinys. StarSan nėra garantija, bet jis tokiu ir nesiskelbia - jis skirtas "švarioms" detalėms (be jokių prilipusių likučių ir pan.) sanitizuoti, bet ne sterilizuoti. To sanitizavimo paprastai pilnai užtenka, jei nesi ten pridžiovinęs "šašų" visokių :lol:

Yra neputojantis analogas "Chemipro CIP", dar pigesnis berods. Aš pirkau specialiai SAN, su mintim kad putos ilgiau laikosi prikibę = efektyvesnė dezinfekcija. Bet dabar pamačiau, kad užknisa - kartais tų putų daugokai, ir neišeina pilnai išvarvint, pvz iš kegų (bet čia turbūt labiau mano galvoj bėda, nes pagal idėją tose putose ne kažką to skysčio ir belikę, ir kaip minėjau, viskas neutralizuojasi...)

LinasNas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 2019-11-17, 16:06

Re: 140l virtuvė

Standartinė LinasNas » 2020-05-13, 22:30

Krauzenas rašė: Yra neputojantis analogas "Chemipro CIP"

O rašo atlikus dezinfekciją Chemipro CIP lengvai nuskalauti švariu vandeniu. - Nėra švaraus vandens, nebent virintas (bet procese pasimeta logistika), arba tas pats prapūtimas garu.. Tai kurių velnių permokėti - susimaišai ir naudoji vandenilio peroksido ir fosforo rūgžties dezinfekavimo skystį, jei vistiek reikia perskalauti. Turi tą patį, tik 10 kartų pigiau.. Peroksidas 35% 1l 4Eur (nors aš berods pirkau 50% - tingiu eiti žiūrėti) , fosforo rūgžtis (maistinė) 85% 1l 5Eur
Na ir aišku čia šakėm per vandenį - kol savo kailiu nenudegsiu..))

Krauzenas
Pranešimai: 213
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: 140l virtuvė

Standartinė Krauzenas » 2020-05-13, 23:44

Na, kiek žinau niekas jo neskalauja - taip turbūt rašo tiesiog dėl apsidraudimo... Prieš tai naudodavau StarSan, tai pirkdamas "Chemipro SAN" net specialiai paklausiau ar tai tiesioginis StarSan analogas ir ar jo nebūtina nuskalauti - man atsakė, taip, tiesioginis analogas, nuskalaut nebūtina.

Dėl vandenilio peroksido nežinau kiek jo likučiai gali būti kenksmingi, tai gal kas kitas pakomentuos..

ArunasLT
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2018-06-29, 11:25

Re: 140l virtuvė

Standartinė ArunasLT » vakar, 23:57

Kažkaip nieko nebegirdėt iš virtuvės. Kaip tas alus gaunasi?