Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
O gal kas nors jau taip darote?
Masčiau sumažinti infekcijos,oksidacijos,kaštų (gliukozės karbonizavimo),laiko ir darbo sąnaudų ir toptelėjo mintis:
Nepasibaigus tarkim pirminei ,t.y. lėtėjant jai,formuojantis pagrindiniam mielių pyragui,dingstant putai,galų gale pasimatuojant OG ir liekant porą šimtųjų iki FG .perpilt iškarto į kegą ir palikti tarkim mėnesiui ar iki išbuteliavimo ar iki brandinimo.Turime nepabėgusią angliarūgštę,..na tuos visus aukščiau išvardintus dalykus,dar galim perpilti ir į tretinę be jokių oro sąlyčių (kegas į kegą)
Buvo mintis net pirminę daryt kege,bet išsyk atpuolė dėl kego gramdymo nuo purvo.
Masčiau sumažinti infekcijos,oksidacijos,kaštų (gliukozės karbonizavimo),laiko ir darbo sąnaudų ir toptelėjo mintis:
Nepasibaigus tarkim pirminei ,t.y. lėtėjant jai,formuojantis pagrindiniam mielių pyragui,dingstant putai,galų gale pasimatuojant OG ir liekant porą šimtųjų iki FG .perpilt iškarto į kegą ir palikti tarkim mėnesiui ar iki išbuteliavimo ar iki brandinimo.Turime nepabėgusią angliarūgštę,..na tuos visus aukščiau išvardintus dalykus,dar galim perpilti ir į tretinę be jokių oro sąlyčių (kegas į kegą)
Buvo mintis net pirminę daryt kege,bet išsyk atpuolė dėl kego gramdymo nuo purvo.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Prasta mintis. Turėsi per pirštą pyrago kege, tik pajudink ir sukils.
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Bet taigi sakau į pabaigą ,kai jau apsiformavęs pyragas,nusėdusios putos.
Nėra ko judint to kego,taigi fermenterio irgi nepurtai.
Galim tada dar tvarkingai i kego tretinę?
Dar toptelėjo mintis,turėti vieną kegą su trumpesniu per pirštą paėmimo vamzdeliu?
Nėra ko judint to kego,taigi fermenterio irgi nepurtai.
Galim tada dar tvarkingai i kego tretinę?
Dar toptelėjo mintis,turėti vieną kegą su trumpesniu per pirštą paėmimo vamzdeliu?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Visų problemų sprendimas konusinis fermenteris, su gliukoliniu šaldymu
p.s. Judint alų nesibaigus fermentacijai irgi ne kokia idėja. Užrakinsi aluje medžiagas kurios turėtu nugaruoti kartu su co2, gali nedafermentuoti alų ir t.t.
p.s. Judint alų nesibaigus fermentacijai irgi ne kokia idėja. Užrakinsi aluje medžiagas kurios turėtu nugaruoti kartu su co2, gali nedafermentuoti alų ir t.t.
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
kokios medžiagos turėtų nugaruoti? .Juk komerciniai irgi į pabaigą uždaro "juškas" kad nepabėgtų angliarūgštė?
Dėl konusinio žinau,..bet ,na kyla tos mintys ir tiek,kaip čia reikaliukus prasukt
prašyčiau smulkiau apie askorbą.tabletė tabletei nelygu.kiek gramų ir kaip veikia tai aluje,ar nesigauna ,kad nurūgštini?
Dėl konusinio žinau,..bet ,na kyla tos mintys ir tiek,kaip čia reikaliukus prasukt
prašyčiau smulkiau apie askorbą.tabletė tabletei nelygu.kiek gramų ir kaip veikia tai aluje,ar nesigauna ,kad nurūgštini?
Paskutinį kartą redagavo 1 elis. Iš viso redaguota 2016 kartus.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Tas co2 gaudymas tai tokia biški senovinė praktika. Ankščiau lagerius po fermentacijos pervarydavo į gulsčias lageriavimo/brandinimo bačkas, ten tas lageris ir užsigazuodavo per pora mėnesių dėl minimalios fermentacijos prie +5c, bet nebūdavo jokio co2 gaudymo pirminėje.
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
500mg ant kiek?(fermenteriui (kokio litražo?),kilogramui salyklo ,litrui)? perki iš vaistinės?
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Tūrio nerašei, bet defoltas matyt visur suprantamas 20 ltr.
Na matai pas Lrytą standartas 40ltr.
aišku.
Na matai pas Lrytą standartas 40ltr.
aišku.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Angliarūgštės gaudymas namų sąlygomis yra rizikingas dėl sunkiai prognozuojamo rezultato. Pilnai pabaigęs fermentaciją ir sudėjęs reikiamą kiekį cukraus, daugmaž žinai karbonizacijos lygį. Kai gaudai angliarūgštę, nežinai, kada mielės sustos ir pan. Reiktų turėti bent jau reguliuojamą slėgio vožtuvą, kitaip gali persigazuoti.
Šiaip gaudant rekomenduojama "užspausti" alų likus 1,5-1°P iki FG.
Šiaip gaudant rekomenduojama "užspausti" alų likus 1,5-1°P iki FG.
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Jo, vistik buvo neramu ir pabandžiau...(wituką).
Per daug mielių kiekvienoj taurėj (čia be perpylimo iš kego į kegą) ir putų bokale reikia laukt kol nusės , lieka gal trečia dalis alaus.Atidarius kegą vamzdelis alaus padavimo -mielėse.
Tai va.
Per daug mielių kiekvienoj taurėj (čia be perpylimo iš kego į kegą) ir putų bokale reikia laukt kol nusės , lieka gal trečia dalis alaus.Atidarius kegą vamzdelis alaus padavimo -mielėse.
Tai va.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Vamzdelį galima patrumpinti. Pats taip nedaryčiau
-
- Pranešimai: 23
- Užsiregistravo: 2015-10-30, 22:40
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Elis, visai geras būdas brandint alų kege, tik reikia kego vamzdelį nupjaut apie pora cm. ir nusėdusių mielių nepasieks.
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Kiek maždaug cm mielių buvo ant dugno?
Yra dvi ideologijos dėl mielingumo sumažinimo. Vamzdelio nupjovimas arba mielių nuleidimas (gali kaip tik prireikti vamzdelio prailginimo, pvz. užmaunant koki žarnelės galą). Galima keg'ą paversti kampu, kad mielės susikauptų ties vamzdeliu, tada atsargiai nuleisti pirmąjį bokalą, jis bus su mielėmis, o paskui turėtų švaresnis eiti. Žinoma, jei mielių žiauriai daug - nepadės.
Yra dvi ideologijos dėl mielingumo sumažinimo. Vamzdelio nupjovimas arba mielių nuleidimas (gali kaip tik prireikti vamzdelio prailginimo, pvz. užmaunant koki žarnelės galą). Galima keg'ą paversti kampu, kad mielės susikauptų ties vamzdeliu, tada atsargiai nuleisti pirmąjį bokalą, jis bus su mielėmis, o paskui turėtų švaresnis eiti. Žinoma, jei mielių žiauriai daug - nepadės.
-
- Pranešimai: 21
- Užsiregistravo: 2016-10-30, 12:31
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
https://www.youtube.com/watch?v=J23V4-uSEhk
Žiūrėkit maždaug nuo 10-os minutės apie vamzdelio nupjovimą jei su rusų kalba draugaujat
Žiūrėkit maždaug nuo 10-os minutės apie vamzdelio nupjovimą jei su rusų kalba draugaujat
-
- Pranešimai: 149
- Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27
Re: Optimizavimas.Išsyk antrinė su karbonizacija?
Sveiki,
Mielių buvo gal koks pusę cm virš vamzdelio.Apie patį vamzdelį kokių poros cm.spinduliu krateris.Nuleidi iš kego "gazą"beveik pilnai, tada nuspaudus picniką jis kaipo nereaguoja , palauki kokias tris sekundes , tada išstena ir pradeda bėgti alus.Panašiai kaip anksčiau iš "gazirovkių"auomatų , ipila sirupo šaukštą o tada užpildo gazuotu vandeniu.Taip ir čia , mililitras mielių tada perkarbonizuotas alus-putos
Įdomi vamzdelio trumpinimo-ilginimo ir mielių (ne)padavimo teorija.
Kolkas labiau linkęs likti prie tradicinio "kegavimo".
Mielių buvo gal koks pusę cm virš vamzdelio.Apie patį vamzdelį kokių poros cm.spinduliu krateris.Nuleidi iš kego "gazą"beveik pilnai, tada nuspaudus picniką jis kaipo nereaguoja , palauki kokias tris sekundes , tada išstena ir pradeda bėgti alus.Panašiai kaip anksčiau iš "gazirovkių"auomatų , ipila sirupo šaukštą o tada užpildo gazuotu vandeniu.Taip ir čia , mililitras mielių tada perkarbonizuotas alus-putos
Įdomi vamzdelio trumpinimo-ilginimo ir mielių (ne)padavimo teorija.
Kolkas labiau linkęs likti prie tradicinio "kegavimo".