Puslapis 1 iš 1
Ąžuolinės bačkos
Parašytas: 2018-05-31, 18:20
Tegalad
Sveiki,
pirmą kartą naudosiu ąžuolines bačkas alui laikyti, jos visiškai naujos. Turiu porą klausimų:
1. Ar reikia jas kaip nors dezinfekuoti ar užtenka tiesiog praplauti karštu vandeniu?
2. Kaip geriau daryti: ar alų palaikyti po fermentavimosi laikyti fermentavimo inde, kad viskas nusėstų ir tada supilti bačkon ar kai tik nustojo fermentuotis pilti bačkon ir dėt cukraus?
3. Kaip dezinfekuojat po panaudojimo? Mačiau yra sieros lazdelės, jos visada būtinos ar užtenka tik praplauti?
Dėkoju už atsakymus.
Re: Ąžuolinės bačkos
Parašytas: 2018-05-31, 20:21
Lrytas1
Kokį alų pilsi ? Kokio tūrio bačka ? Ko nori pasiekti alų pildamas į medinę bačką ?
Na o naują bačka suteiks alui nepakartojamą plintuso skonį,
Re: Ąžuolinės bačkos
Parašytas: 2018-06-01, 08:29
Tegalad
Lrytas1 rašė:Kokį alų pilsi ? Kokio tūrio bačka ? Ko nori pasiekti alų pildamas į medinę bačką ?
Na o naują bačka suteiks alui nepakartojamą plintuso skonį,
Pilsiu brown ale, bačkutės tūris 10 litrų, pasiekt nieko nenoriu, tiesiog darau alų krikštynoms ir žmonės nori, kad būtų gražu ir bėgtų iš bačkučių, nors butelių sočiai turiu. Įmanoma to "plintuso" skonio išvengti kaip nors? (Alus ten stovės apie savaitę, ilgiau laikyt tiesiog nėra galimybės)
Re: Ąžuolinės bačkos
Parašytas: 2018-06-01, 08:32
Lrytas1
Tai pripilk tą bačką karšto vandens ir keisk kas dieną iki paskutiniosios, po to pripilsi alaus vienai dienai.
Re: Ąžuolinės bačkos
Parašytas: 2018-06-01, 09:15
elis
dar gali nusipirkti kokių pigių karčiųjų apynių (kokio magnumo )pasidaryti stipraus nuoviro ir su juo prašutinti-prateliuskuoti-pradezinfekuoti jąją.
Re: Ąžuolinės bačkos
Parašytas: 2018-06-01, 12:02
Tegalad
Dar turiu porą savaičių iki darymo, tai gal tada supilt alų prieš savaitę, kad spėtų užsigazuot bačkoj, o tas dvi savaites žaist su vandeniu? Ar geriau nerizikuot? Atleiskit, jei atrodo kvaili klausimai, bet pirmą kart su medinėm bačkom reikalų turiu.
Re: Ąžuolinės bačkos
Parašytas: 2018-06-01, 12:34
Lrytas1
1. Medinėje bačkoje ne užgazuosi.
2. Kuo trupiau tas alus prabus toje bačkoje, tuo daugiau šansų, kad tai bus ne tik puošmena, bet ir gerti jį galima bus.
Re: Ąžuolinės bačkos
Parašytas: 2018-06-01, 14:38
Tegalad
Dėkui už pagalbą!