Puodas
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Puodas
Sveiki,
Turiu galvasopi - ieskau 30l puodo. Esu is Vilniaus. Aplaksciau senukus, buvau gariunuose ten nieko nera. Gal kas galetu pasidalint info kur galima butu ieskot?
Tiesa kaip su aliuminiais puodais? Girdejau kad jie su maistu nelabai naudojami bet kai kurie juose alu verda ir dziaugiasi kad dvigubai greiciau uzverda.
Is anksto dekoju uz komentarus.
Turiu galvasopi - ieskau 30l puodo. Esu is Vilniaus. Aplaksciau senukus, buvau gariunuose ten nieko nera. Gal kas galetu pasidalint info kur galima butu ieskot?
Tiesa kaip su aliuminiais puodais? Girdejau kad jie su maistu nelabai naudojami bet kai kurie juose alu verda ir dziaugiasi kad dvigubai greiciau uzverda.
Is anksto dekoju uz komentarus.
- Zydrius
- Pranešimai: 160
- Užsiregistravo: 2011-06-23, 10:06
Re: Puodas
ermitažas, antras aukštas.
Kalvarijų turgus> arba sendaikčiai, arba medinių pardžių alėja, kur ūkinės prekės oldskool fasaduose:) tikrai rasi.
Kalvarijų turgus> arba sendaikčiai, arba medinių pardžių alėja, kur ūkinės prekės oldskool fasaduose:) tikrai rasi.
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
Kazkaip apie kalvariju turgu net nepagalvojau. Reikes palekt. Didelis dekui
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Puodas
Na kad ir...
su kraneliu
paprastas
Kokio nori dydžio... tik kad kaina kandžiojasi
"SavasAlus" turi tokį emaliuotą....uupss... reik sakyt turėjo
su kraneliu
paprastas
Kokio nori dydžio... tik kad kaina kandžiojasi
"SavasAlus" turi tokį emaliuotą....uupss... reik sakyt turėjo
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Puodas
Pirkau Vilniuje Scilyje, Konarskio g.
Tokį ar panašų: http://www.scilis.lt/1/product/35/
28 litrų kainavo 192+PVM. Buvo kažkokia akcija. Man reikėjo lygiu dugnu. Kokybė superinė, ne iš skardos.
Tokį ar panašų: http://www.scilis.lt/1/product/35/
28 litrų kainavo 192+PVM. Buvo kažkokia akcija. Man reikėjo lygiu dugnu. Kokybė superinė, ne iš skardos.
- erstikis
- Pranešimai: 198
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 07:59
Re: Puodas
Aš už savo 28L emaliuotą puodą mokėjau 70 Lt. Norfoj tokių mačiau kiek nori, tik dėl kainos nesu tikras dabar.
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
na kaina irgi vienas svarbesniu faktoriu. Emaliuoto kazkaip nesinori nes kaip suprantu uzvirimo laikas prailgeja. O kaip su aliuminiais? Labai dideli nuodeme?
- svyturys
- Pranešimai: 225
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:54
Re: Puodas
Tų emaliuotų 28 ltr yra ir maximoje ir norfoje. Kažkas neseniai minėjo, kad Lytgaroj atsirado berods 40 ltr emaliuoti
- zaltys
- Pranešimai: 178
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 15:58
Re: Puodas
Lytagroj 40 litrų kaina 108 litai, šiandien patikrinau. Visai geras puodas.
- Modeslovas
- Pranešimai: 166
- Užsiregistravo: 2011-08-25, 09:40
Re: Puodas
Aš jau kelinta turgu pas šiukšlininkus matau Šiauliuose puoda emaliuota su dangčiu , kaip naujas atrodo. Talpa koki 30L nematavau.
kaina 35Lt dar nuderet eitu . Jei kam idomu galiu kita savaite apžiuret idemiau , foto padaryt. I Kauna ar Vilniu transportas kursuoja nuolat
kaina 35Lt dar nuderet eitu . Jei kam idomu galiu kita savaite apžiuret idemiau , foto padaryt. I Kauna ar Vilniu transportas kursuoja nuolat
- DV
- Pranešimai: 240
- Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04
Re: Puodas
Jei tinka 25l tai maciau puikiausia nerudplienio puoda lygiu storu dugnu Arkietes isparduotuvej S.Miestelyje uz berods 212 LTL. Atrodo kaip nuotraukoj prie http://www.atvirasalus.lt/forum/topic.php?id=131.
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
Dekui visiems uz pasiulymus ir idejas. Bandysiu ieskot.
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Puodas
Kaune aluteksas turi kegų 50 l. po 90 lt atidavė. iš jų nupjovus viršų gaunasi superinis 50 l puodas. nerudeika visgi ir dar maistinė.
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
na siaip as turiu 30l kega. kaip suprantu naudojamas tik su dujom? ar yra kokiu nors dar fokusu? Buvau Kalvariju turguj tai yra iki 40l emaliuotu, nerzaveikos nera dideliu, aliuminiai platus (beje taip niekas nepakomentavo aliuminio naudojimo alaus virimui).
- zaltys
- Pranešimai: 178
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 15:58
Re: Puodas
pritariu west, tokia kaina normalaus puodo niekaip nenupirksi.
- null
- Pranešimai: 633
- Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32
Re: Puodas
aliuminis labai reaktyvus metalas, todėl spręsti pačiam verta ar neverta rinktis aliuminio. Kokiam vandeniui užkaisti visai nieko, bet misai nežinau
- Giords
- Pranešimai: 341
- Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25
Re: Puodas
Aš pats naudoju aliuminio 50 l puodą. Tokį mažiau ir Gariūnuose. Kaip suprantu, misa neturi savyje rūgšties, todėl aliuminio puodams nepavojinga.
Apie puodus daugiau: http://www.neriba.lt/index.php?sid=x&sh ... 5.34668692
http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?p ... strid=3526
Apie puodus daugiau: http://www.neriba.lt/index.php?sid=x&sh ... 5.34668692
http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?p ... strid=3526
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
Laikinai issisprendziau puodo klausima ir pamazu pradesiu judint kego pavertima smagiu puodu. Gal kas turit pasidare ir galetumete pasidalinti nuotraukom. Domintu keli aspektai:
Kiek palikt nuo krasto pjaunant virsu?
Koki naudojat dangti?
Galvoju isimontuot stacionaru temperaturos davikli - gal kas zinot koki (kad nebutu auksinis bet savo funkcija atliktu)? taip pat koki krana geriausia butu isivirint (o gal net nebutina virint ir galima ji sandariai itvirtint)? ir kokiam aukstyje geriausia montuot siuos abu reikalus?
Kitas klausimas ar galima pasidaryt normalu salinimo tekinimo katila is kego? Ar nieko jog kego dugnas gaubtas?
Ir kuo geriausia butu tuos kegus sujungti skyscio digimonizavimui i kita inda?
Buciau labai dekongas jei kas pasidalintu patirtim, idejom ar ziniom.
Kiek palikt nuo krasto pjaunant virsu?
Koki naudojat dangti?
Galvoju isimontuot stacionaru temperaturos davikli - gal kas zinot koki (kad nebutu auksinis bet savo funkcija atliktu)? taip pat koki krana geriausia butu isivirint (o gal net nebutina virint ir galima ji sandariai itvirtint)? ir kokiam aukstyje geriausia montuot siuos abu reikalus?
Kitas klausimas ar galima pasidaryt normalu salinimo tekinimo katila is kego? Ar nieko jog kego dugnas gaubtas?
Ir kuo geriausia butu tuos kegus sujungti skyscio digimonizavimui i kita inda?
Buciau labai dekongas jei kas pasidalintu patirtim, idejom ar ziniom.
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
Cia per sudetingai paklausiau ar izengiau i paslapciu zona?
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Puodas
na Lietuvoje dar manau mažai kas turi tokios patirties apie kego transformavimą.
užtai youtubas pilnas. "keg to kettle" "homebrew keg" ir t.t.
mano šiuo metu žinių šaltinis yra amerikonai
http://www.homebrewtalk.com/f51/show-us ... rig-46578/
nežinau tik ar rodys foto neužsiregistravus.
jo ir pats ieškau patogių greitų jungčių ant LT pirkti. nes ką siūlo didieji tai jungtis ~50 lt kas yra kosmosas mano nuomone.
užtai youtubas pilnas. "keg to kettle" "homebrew keg" ir t.t.
mano šiuo metu žinių šaltinis yra amerikonai
http://www.homebrewtalk.com/f51/show-us ... rig-46578/
nežinau tik ar rodys foto neužsiregistravus.
jo ir pats ieškau patogių greitų jungčių ant LT pirkti. nes ką siūlo didieji tai jungtis ~50 lt kas yra kosmosas mano nuomone.
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
dekui labai pravers info. As masciau pradziai pasidaryt paprastesni varianta. Gal kokiu ideju kiltu -
Kegai 2 po 30l + plastikinis fermentatorius.
Pradziai be remo. Samatioku. Lygiai - stalas, kede, grindys.
paciam virsui virimo katilas su dujiniu degikliu > Salinimo/tekinimo katilas (apsiltintas be degilklio) > fermentatorius/transporteris
Procesas - pasildai vandeni iki reikiamos temperaturos > supili i S/K katila > issalini, istekini > dalimis supili i virimo katila > isverdi > saldai idejes saldytuva (greiciausiai reiktu nest prie vandentiekio) > i fermentatoriu.
Kegai 2 po 30l + plastikinis fermentatorius.
Pradziai be remo. Samatioku. Lygiai - stalas, kede, grindys.
paciam virsui virimo katilas su dujiniu degikliu > Salinimo/tekinimo katilas (apsiltintas be degilklio) > fermentatorius/transporteris
Procesas - pasildai vandeni iki reikiamos temperaturos > supili i S/K katila > issalini, istekini > dalimis supili i virimo katila > isverdi > saldai idejes saldytuva (greiciausiai reiktu nest prie vandentiekio) > i fermentatoriu.
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
tampymo butu tik isvirus bet 30l kegas gal nebutu baisu. ~45 Kg
- svyturys
- Pranešimai: 225
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:54
Re: Puodas
Jei nežadi ateity salinimo katilo naudot su degikliu, tai vietoj kego geriau už tą kainą nusipirkčiau gerą šaltkrepšį arba daryčiau ką nors iš plastikinio katilo, kad ir aluteksinio apšiltintą variantą, gausis pigiau, mat su kegu apturėsi šilumos nuostolių. Jei žadi ateity kegą salinimo daryt su pakaitinimu (su degikliu), tada viskas tvarkoj. Be to kegą galima šiek tiek palengvinti nupjovus šoninę briauną, paliekant tik rankenas.
Kegą pjauk tiek, kiek tau būtų patogų plauti, pilti salyklą, na auksinės taisyklės čia nėra. Aš asmeniškai pjaučiau beveik iki pačio krašto. Jei turi kažkokį dangtį, gali taikyt pagal jį. Aišku verdant tai jau dangtis nebereikalingas. Salinimui tai galvočiau kažką rimčiau, kas sulaikytų šilumą.
Temperatūros daviklių būna įvairių. Viskas susiveda į kainą. Vandens ruošimo katilui manau užtenka ir termometro iš senukų, kuris montuojasi į šildymo sistemas (gilzė bronzinė). Salinimo kegui tai jau reikia kažko preciziškesnio. Reiktų orientuois ~100 lt, iš ebay galima ir pigiau susisukt.
Jei turi atliekamų pinigų, gali kraną suktis iš NP, bet aš pats asmeniškai naudoju bronzinius. Itališkos firmos, geri kranai (1/2" berods 24lt mokėjau). Beje, kranai pas mane neįvirinti, pritaisyti weldless principu . O kraną į kegą sukčiau toje vietoje, kur kego šoninė siena pradeda jau eit stačia, t.y. kur pasibaigia kego dugno linkis. Virimo puoduoj tai labai gerai, kadangi dugne liek drumzlės ir visa kita. Į montavus taip vadinamą pick up tube'ą, be problemų nuleidinėdamas išvirtą misą ją atskirsi nuo nuosėdų.
Kegą pjauk tiek, kiek tau būtų patogų plauti, pilti salyklą, na auksinės taisyklės čia nėra. Aš asmeniškai pjaučiau beveik iki pačio krašto. Jei turi kažkokį dangtį, gali taikyt pagal jį. Aišku verdant tai jau dangtis nebereikalingas. Salinimui tai galvočiau kažką rimčiau, kas sulaikytų šilumą.
Temperatūros daviklių būna įvairių. Viskas susiveda į kainą. Vandens ruošimo katilui manau užtenka ir termometro iš senukų, kuris montuojasi į šildymo sistemas (gilzė bronzinė). Salinimo kegui tai jau reikia kažko preciziškesnio. Reiktų orientuois ~100 lt, iš ebay galima ir pigiau susisukt.
Jei turi atliekamų pinigų, gali kraną suktis iš NP, bet aš pats asmeniškai naudoju bronzinius. Itališkos firmos, geri kranai (1/2" berods 24lt mokėjau). Beje, kranai pas mane neįvirinti, pritaisyti weldless principu . O kraną į kegą sukčiau toje vietoje, kur kego šoninė siena pradeda jau eit stačia, t.y. kur pasibaigia kego dugno linkis. Virimo puoduoj tai labai gerai, kadangi dugne liek drumzlės ir visa kita. Į montavus taip vadinamą pick up tube'ą, be problemų nuleidinėdamas išvirtą misą ją atskirsi nuo nuosėdų.
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: Puodas
@svyturys: kokias tarpines kego viduje naudoji, kad neissilydytu virimo metu?
- pofke
- Pranešimai: 273
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16
Re: Puodas
aš tarpines išsikirpt iš silikoninės kepimo formelės planuoju, svytury, tikrai įdomu, kaip pas tave.
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
dekui uz issamia info.
o kur optimaliausia butu matuot temperatura? Kaip suprantu virsuje ir prie dugno gali skirtis. Paimt viduri?
O gal galima pora zodziu apie bevirini principa?
Pick up tube tai kaip suprantu tas filtras is CPVC?
o kur optimaliausia butu matuot temperatura? Kaip suprantu virsuje ir prie dugno gali skirtis. Paimt viduri?
O gal galima pora zodziu apie bevirini principa?
Pick up tube tai kaip suprantu tas filtras is CPVC?
- Vajezus
- Pranešimai: 123
- Užsiregistravo: 2012-02-20, 16:29
Re: Puodas
@svyturys: o gal galetum keleta nuotrauku imest? ar PM ar viesai nezinau kaip patogiau
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Puodas
@svyturys: aga ir kokias tarpines ir kokias žarnas ir kokius sujungimus? tikrai įmesk foto iš arti.
- svyturys
- Pranešimai: 225
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:54
Re: Puodas
@regis tefloninė sandarinimo juosta. Pilnai užtenka. Ir beje, ko jai ten viduj lydytis, juk aušinimas geras + negauna ji tiesioginės ugnies.
@pofke/@vajezus
Foto įmesiu, kai grįšiu po darbo, jei ką gero kompe rasiu
@pofke/@vajezus
Foto įmesiu, kai grįšiu po darbo, jei ką gero kompe rasiu