Puslapis 11

Virimo patalpos ventiliacija, patarkite

Parašytas: 2018-09-12, 18:46
Gytis
Situacija tokia: patalpa 27 kv.m., aukštis 2,4 m. ~65 kub.m. vienžo. Palei lubas eina ventiliacijos vamzdis (kur nueina neaišku, bet veikiantis dalykas) ir tvarkingai įrengta ventiliacijos anga tame vamzdyje. Būtų verdama ~25 l alaus. Nu bet reikėtų skaičiuoti max 50 litrų. Verdama naudojant dujas - vulkanas ir t.t.
Klausimas: kaip teisingai organizuoti patalpos ventiliaciją virimo metu?

Re: Virimo patalpos ventiliacija, patarkite

Parašytas: 2018-09-14, 09:38
darkas
Tiksliausiai tau pasakytų, gal ir paskaičiuotų tie kas užsiima vėdimo sistemų įrengimu, visus duomenis turi - patalpos tūrį, žinai kiek per valandą išgaruoja vandens. Tik nereikia pamiršti, kad ir oro padavimas į patalpą reikalingas.
Aš irgi įsirenginėju patalpą alui virti apie 27 kubai, tai kol viriau be ventiliacijos su atidarytais 2 langais, tai būdavo rūkas beveik kaip pirty, bet pasidariau šiokį tokį rekuperatorių iš senos skalbinių džiovyklės apatinės dalies (korpusas, šilumokaitis, variklis su 2 sparnuotėm -padavimui ir ištraukimui) To ventiliatoriaus oro srauto nežinau, bet pučia ir traukia gana stipriai (bandau spėti , kad 250-350 m3/val), ir imamas galingumas pilnai sumontuotos sistemos 150w. Tai nežiūrint, kad ištraukimo vamzdis 120mm palubėje (apie 2,7m) o puodas ant tipo vulkan ant grindų, tai dabar praktiškai net ant langų nėra kondensato (šaltuoju sezonu). Tiesa, vasarą dėl rekuperatoriaus gražinamos šilumos ir sumontavimo aplinkybių būna gana karšta , tai gražinamą į patalpą orą išpūtinėju per langą į lauką. Reiks padaryti rekuperatoriaus šilumokaičio pakaitalą šiltam sezonui.