Mįslė
- Tomas Žeimys
- Pranešimai: 321
- Užsiregistravo: 2012-05-25, 09:52
Mįslė
Gavau dovanų... Gal kas žinote kas čia? Biržų ar kažkas kitko? T.p. kuo Maltosa prekiauja?
[attachment=6024,290]
[attachment=6024,290]
- Tomas Žeimys
- Pranešimai: 321
- Užsiregistravo: 2012-05-25, 09:52
Re: Mįslė
Nu bet čia ne tas Lietuviškas Biržų?
- Tomas Žeimys
- Pranešimai: 321
- Užsiregistravo: 2012-05-25, 09:52
Re: Mįslė
supratau... receptai bus random'iniai
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Mįslė
Deja, aš irgi jo nevertinčiau labai teigiamai. Seniai naudojau, jau net nepamenu kodėl kliuvo. Kažką turi labai specifinio, ypač karamelinis.
O receptų su jų salyklais ne tiek ir mažai:
http://www.atvirasalus.lt/search/malts:maltosa?
O receptų su jų salyklais ne tiek ir mažai:
http://www.atvirasalus.lt/search/malts:maltosa?
- Tomas Žeimys
- Pranešimai: 321
- Užsiregistravo: 2012-05-25, 09:52
Re: Mįslė
Dainiau, klientas taip atsidėkojo už operatyvų darbą sužinojęs, kad alų gaminuosi. Kai pamačiau ką atvežė tai net išsižiojau
- pofke
- Pranešimai: 273
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16
Re: Mįslė
Ai, aš tai naudoju šitą, ir vargo nematau (kaip ir ŠUA, KTG, Volfas, Kauno alus). Kas Švyturio klonus su mielėm darysit, šitą reiktų ir naaudot salyklą;)
O šiaip Aluteksas Kaune šitą pardavinėja. Paprastas pilsnerio salyklas. Kad dėl karamelinio - karamelinis Maltosos specifinis, nes gana tamsus - 220-260 EBC, tai jaučiasi jau rūgštumas, kartu su saldumu, tas standartinis mažųjų bravorų karamelės skonis.
O šiaip Aluteksas Kaune šitą pardavinėja. Paprastas pilsnerio salyklas. Kad dėl karamelinio - karamelinis Maltosos specifinis, nes gana tamsus - 220-260 EBC, tai jaučiasi jau rūgštumas, kartu su saldumu, tas standartinis mažųjų bravorų karamelės skonis.
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Mįslė
Nežinau iš kur ištraukėte, kad maltosa gamina karamelinį salyklą tik 220-260 EBC pas mane rūsyje guli 180 EBC maltosos karamelinis ir kiek teko domėtis, tai jie gamina visų tipų karamelinį salyklą.
Dar nelabai noriu sutikti dėl bazinio efektyvumo biržų/maltosa. Bandžiau abiem tai apčiuopiamo skirtumo nepastebėjau, aišku lyginti su čekišku gal ir negalima, bet siūlau atsižvelgti į kainą 50kg./70 lt + atvežimas iš Švenčionėlių apie 10-15 lt.maišui.Karamelinio maišas kainavo 40kg/80lt ir nesvarbu 120 ar 360 EBC...
Dar nelabai noriu sutikti dėl bazinio efektyvumo biržų/maltosa. Bandžiau abiem tai apčiuopiamo skirtumo nepastebėjau, aišku lyginti su čekišku gal ir negalima, bet siūlau atsižvelgti į kainą 50kg./70 lt + atvežimas iš Švenčionėlių apie 10-15 lt.maišui.Karamelinio maišas kainavo 40kg/80lt ir nesvarbu 120 ar 360 EBC...
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: Mįslė
viking malt geresnis (dažniausiai), čekiškas geresnis, vokiškas geresnis... lengviau pasakyt, kad maltosa ir biržų šiek tiek prastesni :)o dėl karamelinio, tai nesu matęs kitokio, kaip tik 180-240EBC. kaip supratau, spalva nuo partijų priklauso, bet gal ir klystu
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Mįslė
Dainiau, minėtą salyklą (Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto) turėtų daryti ūkininkas Pasvalio rajone, Joniškėlyje. Tiesa, labai gali būti, kad klystu. O gal, žiūrint iš Vilniaus, a Pasvalys, a Pakruojis, a Biržai - vienas ir tas pats kraštas ir salyklas su geografine nuoroda yr gerai. O bendrai, koks, po velnių, skirtumas, svarbu, alus geras.
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: Mįslė
kažkas su pačiais miežiais, nors gal ir jų paruošimu: išsalinus lieka želatinos konsistencijos gabaliukai, kokių nelabai esu kitur matęs, na, gal mažus tiks. ir gal dėl to labai reaguoja į sumalimo smulkumą: kuo smulkiau varai, tuo geresnis efektyvumas, kai pvz kokiam vokiškam nelabai sumalimas įtakoja. dar baltymų daugiau, jie sunkiau sėda, lėčiau salinasi. skonis tai neblogas lyg pasirodė. viking malt, kai padaro gerą, tai būna tikras pils salyklas: neišsiskiriantia, miežio kvapo, bet labai gerai traiškosi, salinasi, teka ir efektyvumas liuks
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Mįslė
@Maistra, gal po maišą ir nenori pardavinėti, bet susikooperavus ir imant 6-10 maišų problemų neturėtų kilti, be to 1 maišo ir važiuoti pirkti neapsimokėtų.Šiaip tai ten didžiulė gamykla, matosi kažkas investavo nemažai pinigų rekonstrukcijai, todėl manau naudojama nauja įranga ir kokybė turėtų būti nebloga+ aš už Lietuvos gamintojus. Nesu koks fanatikas būtent maltosos salyklo, jei būtų galimybė įsigyti Vilniuje 50kg salyklo už 70-80 lt. pirkčiau bet kokį Lietuvišką, nesvarbu ar Biržų,Kedainių ar Rokiškio krašto...
- Modeslovas
- Pranešimai: 166
- Užsiregistravo: 2011-08-25, 09:40
Re: Mįslė
kainos ir kokybes santykis geriausias čekiško salyklo bus.