gal cia yra kas gaminate su tokia "iranga" aluti sau?
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: naujoko pradzia
Nu su tavo uzsidegimu allgrain ne uz kalnu
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
nebent is darbo ismestu tai tada galima butu kokioi kamaroi uzsidarius neskaiciuojant laiko su aluciu sneketis
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: naujoko pradzia
Mano vienas draugas sake: uzpi**u mane visa diena varvint... o man atvirksciai varvinciau visa diena tuo labiau jau supratau, kad verdant is ekstrakto negali drasiai teigti, kad cia tavo alus
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
kaip ir sakiau "tynginio" alus
zmonele jau prunkscia is juoko kad lakstau kaip susisikes kaip prie naujagimio sokineju
tik bulbt ir as jau prie raugo
kaip pradziai manau ir koncentratas kaip stebuklas koks....
as jau isivaizduoju kai savo receptura kurta pradedi daryt ...isvis ekstaze.
zmonele jau prunkscia is juoko kad lakstau kaip susisikes kaip prie naujagimio sokineju
tik bulbt ir as jau prie raugo
kaip pradziai manau ir koncentratas kaip stebuklas koks....
as jau isivaizduoju kai savo receptura kurta pradedi daryt ...isvis ekstaze.
- Maegnar
- Pranešimai: 330
- Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02
Re: naujoko pradzia
+20~+22C lagerio mielėms yra bloga temperatura. (sprendziant is to, kad ekstraktas - Pilsnerio)
- Pikas
- Pranešimai: 33
- Užsiregistravo: 2011-02-23, 10:23
Re: naujoko pradzia
Elio mielės gali dirbti ir prie 28C, bet jų darbo rezultatu nebūsi patenkintas.
Dauguma atveju geriau šiek tiek žemiau 19-20C (čia temperatūra fermenterio viduje).
Dauguma atveju geriau šiek tiek žemiau 19-20C (čia temperatūra fermenterio viduje).
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
dabar bose temperatura +18 +20
patalpos temperatura +18
naudojau virsutines mieles pagal aprasa max pliusine 27
giliosiom mielem max pliuso 15...
ar as klystu?
patalpos temperatura +18
naudojau virsutines mieles pagal aprasa max pliusine 27
giliosiom mielem max pliuso 15...
ar as klystu?
- Pikas
- Pranešimai: 33
- Užsiregistravo: 2011-02-23, 10:23
Re: naujoko pradzia
Jei tokiose temperatūrose fermentavosi, tai viskas liuks
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
alus bose nuo gruodzio 28 dienos temperatura beveik pastovi +18 nesuprantu jis vis dar sneka i minute pora kartu jau 12 paru o jis vis dar sneka....cia kazin gerai ar blogai???
kvapas per alsuokli aina toks malonus alucio :O
kvapas per alsuokli aina toks malonus alucio :O
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: naujoko pradzia
Aš ne prieš muziką, bet ar SG nenori pamatuoti?
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
tankis 1,010
dar ribos nepasieke
manau reikejo laikyt kokis 24 silumos...
bet kuo ilgiau burbuliuoja nemanau kad i bloga puse???
dar ribos nepasieke
manau reikejo laikyt kokis 24 silumos...
bet kuo ilgiau burbuliuoja nemanau kad i bloga puse???
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
tankis turetu buti 1,000 tada jau pylstymu uzsiimti reik...
ar as klystu?cukraus kai visai nelieka nustoja bur bur daryti tada i buteliukus susodint reiktu...ar vel as neteisus???
ar as klystu?cukraus kai visai nelieka nustoja bur bur daryti tada i buteliukus susodint reiktu...ar vel as neteisus???
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: naujoko pradzia
Receptą esi pasidaręs? Tai pasižiūrėk, koks recepte nurodomas standartinis FG. Ar tikrai 1.000? Jei taip, įdomu būtų matyti patį receptą. O kadangi ne, Maistra tau aiškiai sako, ką reikia daryti. Aš dar parai į lauką ar balkoną kokį išneščiau, papildomai nuskaidrėtų.
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
Rūgimui pasibaigus putos lieka tik labai plonytis sluoksnis, tačiau dar neskubėkite alaus pilstyti į butelius. Reikia išlaukti dar 24 valandas ir tik tada galima išpilstyti į butelius
Esant aukštesnei aplinkos temperatūrai nei 22-24°C alus išrūgsta per 5-6 paras, bet žemesnėje temperatūroje fermentacija gali užtrukti.
Esant aukštesnei aplinkos temperatūrai nei 22-24°C alus išrūgsta per 5-6 paras, bet žemesnėje temperatūroje fermentacija gali užtrukti.
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: naujoko pradzia
o 1.000 tankis jau vandens svaraus tikriausiai..
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: naujoko pradzia
Pono valia pasiutesnė, daryk, kaip išmanai. Kiekvienas vertas to rezultato, kurį pasiekė:) Sėkmės
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
is po leto nemakaluojant nunesiau i +10 patalpele tegul nusistovi ir paskadreja kaip "Peckelis"rekomendavo...
aciu vyrai uz info...
aciu vyrai uz info...
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: naujoko pradzia
Grįžtu prie puodų temos. Vilniečiams yra pirkti puikus variantas 40 litrų puodas. Iš uzubaliai.lt. Kaina apie 80 Lt (tiksliai nebepamenu), plius pirkau ir 20 litrų analogišką - jį naudoju ekstraktiniam, 40 litrų "all grainui" sakyčiau idealus variantas kainos ir sąlyginai kokybės prasme.
- Rimantassp
- Pranešimai: 53
- Užsiregistravo: 2013-11-12, 15:18
Re: naujoko pradzia
Sveiki, pas mane irgi panasi situacija kaip pas Tbiga. Fermentuojasi jau 5-ta para, smagiai burbuliuoja 3 kartus per minute, ko anksciau nebudavo. Pirmi 4 virimai "isbubuliuodavo" per 2-3 paras. Todel kyla klausimas, kodel taip yra? Gal todel, kad si karta suberiau visa pakeli mieliu i 15 litru misa, ankstesniuse virimuose po 12 L pildavau po puse pakelio, t. y. 6g mieliu. O gal delto, kad pakeiciau mieles is S-04 i US-05? O gal delto, kad si karta salinau ir misa tekinau pats is salyklo, kuri susimaliau pats. Salinimas vyko prie 66C temperaturos. Pirmus 4 virimus dariau is salyklo ekstrakto.
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: naujoko pradzia
eliai gali ir dažnai net turėtų išsifermentuoti per 2-3 paras labai tvarkingai ir taisyklingai, prašom neskleisti dezinformacijos
- Modeslovas
- Pranešimai: 166
- Užsiregistravo: 2011-08-25, 09:40
Re: naujoko pradzia
Aha runce ir man idomu.
3 tonas išviriau nu ale nei karto per 2-3 paras neišsifermentavo.
Nu gal kos 4ABV iš ekstrakto prie 22C ir eitu per pora parų.
3 tonas išviriau nu ale nei karto per 2-3 paras neišsifermentavo.
Nu gal kos 4ABV iš ekstrakto prie 22C ir eitu per pora parų.
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: naujoko pradzia
o ką čia argumentuot? per tiek laiko daug elio mielių teisingom sąlygom baigia fermentaciją. jei taip jum nevyksta, gal nieko blogo, bet nereik sakyt, cituoju: "TIKRAI NEGERAI"
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: naujoko pradzia
įsivaizduokit situacija, kai kažkas aiškina, kad su lengvaja mašina norint nuvažiuoti 100km BŪTINA, tiesiog būtina pilti ne mažiau kaip 30L kuro į baką, nes kitaip bus "tikrai blogai" arba bent jau, perfrazavus "nieko gero". didelio noro skaičiuot tikslius skirtumus tarp skirtingų variklių ir svorio nekyla, tiesa? bet jei jau taip norim, tai:
20L gerai aeruotos 1.048 OG misos ir gyvybingų S04 mielių apie 180mlrd ties 20C temp turėtų baigti fermentaciją po 3d. jei kyla klausimas kodėl, tai todėl, kad tiek mielių ląstelių per tokį laiko tarpą tokioje temperatūroje suvalgo tiek cukraus.
nu ir dar, jei jau manim netikit, pasiskaitykit mielių aprašymus internete..
20L gerai aeruotos 1.048 OG misos ir gyvybingų S04 mielių apie 180mlrd ties 20C temp turėtų baigti fermentaciją po 3d. jei kyla klausimas kodėl, tai todėl, kad tiek mielių ląstelių per tokį laiko tarpą tokioje temperatūroje suvalgo tiek cukraus.
nu ir dar, jei jau manim netikit, pasiskaitykit mielių aprašymus internete..
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: naujoko pradzia
O mielių aprašymas internete sako, kad S04 pakelyje yra 6*10^9 ląstelių 1 grame mielių. Tai 11,5 gramo pakelyje bus ~70 mlrd ląstelių.
- Rimantassp
- Pranešimai: 53
- Užsiregistravo: 2013-11-12, 15:18
Re: naujoko pradzia
Vadinasi, kuo daugiau mieliu lasteliu tuo greiciau turetu buti suvalgytas cukrus, juk visos lasteles nori valgyti Bet tai kodel pas mane kitaip, vietoje 2-3 paru fermentuojasi jau 5-ta para ir galo nesimato. Beto dar viena dalyka pastebejau, kad pirmus virimus alus issifermentuodavo iki max 1.016, nors receptas numatydavo 1.014. O si karta receptas numato 1.012. Tai gal taip ir bus, nes vakar pamatavau tanki, tai rode 1.016, o burbulaivimas vyksta sparciai ir toliau Jeigu kas rusiskai suprantat, siunciu istrauka is W. Kunze knygos apie salinimo temperaturos poveiki fermentacijai. Gal kokiu minciu turit?
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: naujoko pradzia
Rimantai, minčių apie ką? Nesiparink, turėk kantrybės. 5-ta para tai ne 25-ta.
O kad Kunze skaitai, tai šaunuolis. Rimta literatūra.
O kad Kunze skaitai, tai šaunuolis. Rimta literatūra.
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: naujoko pradzia
Maistra, jei tu nori liaudiškai tariant "išsivartyt" tai iškart ir sakyk, aš nieko prieš. jei ne, tai nereik minėt lag fazių ir mielių ožiavimose, mes kalbam ar normalu jei elis išsifermentuoja per 2-3d., o ne kiek jis gali fermentuotis.
aš pilstau po 5-7d dėl to, kad išsėstų daugiau mielių
Rimantai, pas tave aktyvioji fermentacijos fazė kaip supratau seniai jau pasibaigus, o kad numatytas FG yra mažesnis nei gautas priklauso nuo mielių rūšies, salinimo, salyklų, virimo, vienžo nuo visko, taigi jei numatei 1.014, tai mažai šansų, kad lygiai tiek ir gausi. viskas čia gerai
aš pilstau po 5-7d dėl to, kad išsėstų daugiau mielių
Rimantai, pas tave aktyvioji fermentacijos fazė kaip supratau seniai jau pasibaigus, o kad numatytas FG yra mažesnis nei gautas priklauso nuo mielių rūšies, salinimo, salyklų, virimo, vienžo nuo visko, taigi jei numatei 1.014, tai mažai šansų, kad lygiai tiek ir gausi. viskas čia gerai
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: naujoko pradzia
normalu, gaunasi skanu alus, o ne bizgalas.
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: naujoko pradzia
as kaip naujokas zinau tik bazinius dalykus-galima pilstyti, kada pasibaigus fermentacija, o ir jai pasibaigus, galima pora dienu palaikyti, kad viskas nusestu, ko nenori matyti butely. Jei nei pasiektas planuojamas FG, jei vis dar burbuliuoja, ir tai dar tik 5 para, kodelgi nepalaukus, juk neprasides puvimas ar dar kazkas palaikius dar 2-3d. PVZ mano dabar lageris pabaige fermentacija tik antrineje (pritrukau irgi kantrybes), bet visgi pabaige. po 12 dienu nuo pradzios. Bet cia tik baziniai dalykai, kuriuos zinau. Apie jusu vardijamus terminus neturiu supratimo, dar esu faseje, kai dziaugiuosi, kad nereikia ispilti
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: naujoko pradzia
Maistra, tokiu atveju fermentacija trumka mėnesį ar ilgiau. juk dar dirba. aš (sakyčiau ir daugelis kitų) fermentacijos pabaigą laiko, kai pasiekiamas FG ir jis toliau beveik nebekrenta. tada jau galima pilt į kegus, butelius ir pan. ir vyksta brandinimas.