gal cia yra kas gaminate su tokia "iranga" aluti sau?
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
gal cia yra kas gaminate su tokia "iranga" aluti sau?
sveiki visi alaus myletojai.
noreciau pradziai suzinoti ar verta pazaidimui pirkti is medejos startine alaus gaminimo "iranga"
i ja ieina plastikinis viedras 30ltr su alsuokliu ir kraneliu , termometras ,hidrometras,paruostas salyklo ruosinys , mieles.
ar verta pradet, ar neverta terliotis?
gal cia yra kas gaminate su tokia "iranga" aluti sau? kokie atsiliepimai, patarimai , nusiskundimai?
noreciau pradziai suzinoti ar verta pazaidimui pirkti is medejos startine alaus gaminimo "iranga"
i ja ieina plastikinis viedras 30ltr su alsuokliu ir kraneliu , termometras ,hidrometras,paruostas salyklo ruosinys , mieles.
ar verta pradet, ar neverta terliotis?
gal cia yra kas gaminate su tokia "iranga" aluti sau? kokie atsiliepimai, patarimai , nusiskundimai?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: naujoko pradzia
Galima ir iš Medėjos, bet man atrodo, kad brangoka plius nedaug ką turi. Matau, esi iš Kauno, pasižvalgyk aluteksas.lt
- zaltys
- Pranešimai: 178
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 15:58
Re: naujoko pradzia
pradžiai pats tas manau. Norint pigiau galima kubilą rasti Kaune bazėj o tie visi burbuliatoriai per laiką nunyksta, gali iš karto nenaudoti arba nusipirk šlangutės galą ir į vandenį kaip vynui...Kranelis irgi nereikalingas manau...pakeisi lengvai šlangute ir patogiau bus. Medėjos kubilą mačiau pas kolegą tai man labai patiko, tvirtas, sugraduotas, plastikas kokybiškesnis pasirodė.
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
uzsisakiau is medejos...viso suma 260lt manau pradziai ner brangu.... cia viso prekiu 10 vnt ten viedras hidro ir termo matuokliai ekstraktas kamsciu uzdarytuvas rankinis ir kamstukai....
lauksim naujametinio senelio-alaus megejo atnesant dovanas...
dar kas pliusas ... perkant virs 200lt prekiu pristatymas nemokamai
kai gausiu dovanu , pranesiu...
lauksim naujametinio senelio-alaus megejo atnesant dovanas...
dar kas pliusas ... perkant virs 200lt prekiu pristatymas nemokamai
kai gausiu dovanu , pranesiu...
- zaltys
- Pranešimai: 178
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 15:58
Re: naujoko pradzia
manau labai teisingai padarei. SVEIKINU susirgus ))
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
aciu aciu...manau maloniau savo gerti nei pirktini...
jauciu kantrybes ir nervu kainuos man si liga...
jauciu kantrybes ir nervu kainuos man si liga...
- zaltys
- Pranešimai: 178
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 15:58
Re: naujoko pradzia
nieko nekainuos, patikėk. Trumpam pamirši kad išvirei ir turėsi. Kantrybė ir nervai tik pradžioj, beje alus nemėgsta nervų...O kantrybė...kas draudžia gerti iš fermenterio? Na čia kai nervai nelaikys ))
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
nu pradziai sulaukti dovanu reikia...vo cia tai kantrybes reiks. jau dabar nagucius galundu
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: naujoko pradzia
Liko puodą bent 28l įsigyt, bei ant ko jį užvirti turėti.
- Vytenis
- Pranešimai: 171
- Užsiregistravo: 2013-11-13, 17:51
Re: naujoko pradzia
Visgi is trumpos patirties galiu pasakyti, kad siame visame reikale daugiausiai kantrybes ir tolerancijos turi tureti antra puse..
- Maegnar
- Pranešimai: 330
- Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02
Re: naujoko pradzia
siulyciau ieskoti iskart didesnio negu 28l puoda.
- bmaggot
- Pranešimai: 113
- Užsiregistravo: 2011-03-09, 10:53
Re: naujoko pradzia
O aš siūlyčiau iškart gigantomanija nesusirgt...
Vyteniui irgi pritariu.
Vyteniui irgi pritariu.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: naujoko pradzia
Šiaip jau pradedančiam reikia susitarti pirmiausia su savimi, ko jis nori, link kur jis eina, ką jis mato. Jeigu noras kažką daryti nevienadienis ir šeimoje viskas normalu (su sąlyga, kad šeima yra), visada galima, o ir būtina, rasti kompromisą. Yra toks pajuokavimas - ir avys sveikos, ir vilkas sotus, ir piemeniui amžiną atilsį:) Viską galima vienaip ar kitaip suderinti. Ir tolerancija privalo būti abipusė.
Kas dėl įrangos, butų gerai nusimatyti vystymosi ir galimo tobulėjimo tendencijas bent porai metų (gal mažiau, polėkių ir galimybių būna visokių), ir reikalingus daiktus pirkti ne per mažus, ne vienkartinius, ne "ir toks bus gerai". Nupirktą "Š" po kelių virimų ar po tam tikro laiko reiks išmesti, reiškia, išmesi ir pinigus, kas, kad gal nedidelius, bet išmesi. Taip kad ne apie gigantomaniją mes čia...
Tiesa, jei verdame tik per didžiąsias šventes, anksčiau parašyta negalioja:)
Kas dėl įrangos, butų gerai nusimatyti vystymosi ir galimo tobulėjimo tendencijas bent porai metų (gal mažiau, polėkių ir galimybių būna visokių), ir reikalingus daiktus pirkti ne per mažus, ne vienkartinius, ne "ir toks bus gerai". Nupirktą "Š" po kelių virimų ar po tam tikro laiko reiks išmesti, reiškia, išmesi ir pinigus, kas, kad gal nedidelius, bet išmesi. Taip kad ne apie gigantomaniją mes čia...
Tiesa, jei verdame tik per didžiąsias šventes, anksčiau parašyta negalioja:)
- Maegnar
- Pranešimai: 330
- Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02
Re: naujoko pradzia
aš sakau tik dėl savo patirties. man 28l puodo trūksta, nes verdant 20l alaus, vanduo+salyklas vos-vos telpa. Todėl ir sakau, kad reikėtų 35l puodo. Tiesiog patogumui.
- Giords
- Pranešimai: 341
- Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25
Re: naujoko pradzia
Pritariu Maegnar - jei turi kokių 32-35 l fermenterį, jį norisi užpildyti (paprastai iki 25 l misos), o tam patogiausia 40 l puodas.
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
sulaukiau dovanu....jau paruosiau pries 1 valanda ir pastaciau garbingoi vietoi
tankis gavosi apie 1.035
dabar kiek suprantu tanki matuosiu pries ispylstima i tara?
po kiek laiko pradeda mieles sneket?
tankis gavosi apie 1.035
dabar kiek suprantu tanki matuosiu pries ispylstima i tara?
po kiek laiko pradeda mieles sneket?
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: naujoko pradzia
Apie proporcijas.
Klasikinis salinimo /tekinimo procesas dažnai yra toks: salyklas salinamas ~65C t ir tekinimui t keliama iki ~78C. Lengviausias būdas pakelti temperatūrą yra dapilti paskaičiuotą kiekį verdančio vandens.
Tai va mano asmeninė patirtis yra tokia: jeigu turi 50L indą, į kurį supili 13kg. salyklo, tai dar į šį indą telpa tik 30L vandens salinimui ir apie dapylimą kalbos net nėra. Norint pakelti t tenka nusemti dalį salyklo su vandeniu ir užvirti, tada supilti ir išmaišyti.
Išbėga max 25L.
Tai reiškia, kad norint dirbti patogiai reiktų turėti bent 75L salinimo indą.
Tai reiškia, kad norint patogiai per du kartus prisitekinti tiek misos, kad atvėsinus po virimo būtų 25L reikia turėti min. 37L talpos salinimo indą.
Ir virti tiek alaus 28L puode yra žaidimas adrenalino mėgėjams: išbėgs - neišbėgs?
Čia info naujokams, kas planuoja pirktis įrangą.
Klasikinis salinimo /tekinimo procesas dažnai yra toks: salyklas salinamas ~65C t ir tekinimui t keliama iki ~78C. Lengviausias būdas pakelti temperatūrą yra dapilti paskaičiuotą kiekį verdančio vandens.
Tai va mano asmeninė patirtis yra tokia: jeigu turi 50L indą, į kurį supili 13kg. salyklo, tai dar į šį indą telpa tik 30L vandens salinimui ir apie dapylimą kalbos net nėra. Norint pakelti t tenka nusemti dalį salyklo su vandeniu ir užvirti, tada supilti ir išmaišyti.
Išbėga max 25L.
Tai reiškia, kad norint dirbti patogiai reiktų turėti bent 75L salinimo indą.
Tai reiškia, kad norint patogiai per du kartus prisitekinti tiek misos, kad atvėsinus po virimo būtų 25L reikia turėti min. 37L talpos salinimo indą.
Ir virti tiek alaus 28L puode yra žaidimas adrenalino mėgėjams: išbėgs - neišbėgs?
Čia info naujokams, kas planuoja pirktis įrangą.
- Regis
- Pranešimai: 712
- Užsiregistravo: 2013-06-18, 21:24
Re: naujoko pradzia
Naujokai, kaip žinia, garsėja savo rankų miklumu ir tuo mistišku "dar kai kuo"
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: naujoko pradzia
Verčiasi kaip nuovoka, sumanumas.
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
pyrmas burbulas...valiooo...!!!!!!!!!!
lygiai 8 val . vakaro ,,,
po 6 valandu uzdarymo purptelejo ....
temperatura 22-24 c
lygiai 8 val . vakaro ,,,
po 6 valandu uzdarymo purptelejo ....
temperatura 22-24 c
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: naujoko pradzia
Sveikinu su pirmu burbulu cia labai iprasta, kad naujokas pasikviecia forumiecius isgert pirmaji virima tai laukiam kvietimo
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
antras burbulas 21:10 val
yahu....
veiksmas vyksta....
ole ole ole ole...!!!!
yahu....
veiksmas vyksta....
ole ole ole ole...!!!!
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: naujoko pradzia
O kodėl pyrmas, o ne pirmas? Ar čia kažkoks naujas žodis?
- Pikas
- Pranešimai: 33
- Užsiregistravo: 2011-02-23, 10:23
Re: naujoko pradzia
Sveikinu su pirmu kartu!
Nežinau ką gamini, bet 22-24C atrodo kiek per šiltai...
Nežinau ką gamini, bet 22-24C atrodo kiek per šiltai...
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
seip visur isziurejau tai minimum +18 max +27 silumos...
gaminu sviesu alu is pirktinio miso
gaminu sviesu alu is pirktinio miso
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: naujoko pradzia
Asmeniskai esu nukentejes nuo per aukstu temperaturu. Geriau nest ten kur vesiau (arba pasiiekot paprastu budu atausinti) nebent patinka riaugeti bananais vasara elis fermentavosi prie 25, kaip zinia viduje siektiek daugiau buna laipsniu. Po brandos stipriai jautesi bananu skonis.
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
temperatura raugo +20 +22...
procesas vyksta tik alsuoklio vandens apmazo
seip info ziurinejau tai nustojus burbuliuoti reik dar palaikyt nejudinant 2-3 dienas , ar teisingai supratau?
procesas vyksta tik alsuoklio vandens apmazo
seip info ziurinejau tai nustojus burbuliuoti reik dar palaikyt nejudinant 2-3 dienas , ar teisingai supratau?
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: naujoko pradzia
Vandens niekas nedraudzia dapilti gal recepta imestum idomu kas ten pas tave gyvena
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
cia vadinamas tynginio alus
http://www.medeja.lt/index.php?unikal=3 ... kti&vv=100
1kg cukriuko istirpintas 4ltr puode pasyldomas koncentratas kad skystesnis butu
ir supilamas vanduo viskas su meile sumaisoma ir vuala...
http://www.medeja.lt/index.php?unikal=3 ... kti&vv=100
1kg cukriuko istirpintas 4ltr puode pasyldomas koncentratas kad skystesnis butu
ir supilamas vanduo viskas su meile sumaisoma ir vuala...