gal cia yra kas gaminate su tokia "iranga" aluti sau?

Viskas apie aludarystėje naudojamą įrangą, įrankius ir prietaisus.
Vartotojo avataras
Rimantassp
Pranešimai: 53
Užsiregistravo: 2013-11-12, 15:18

Re: naujoko pradzia

Standartinė Rimantassp »

Gyciui. Minciu apie tai, kad salinimo pauzes trukme prie temperaturos 62-64C lemia fermentacijos lygi, jeigu gerai suprantu rusiskai? Tai gal todel ir fermentuojasi ilgiau?

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: naujoko pradzia

Standartinė Gytis »

Rimantai, mano nuomone ne todėl. Pasiskaityk apie pitching rate. Nežinau kaip tai bus rusiškai. Nieko asmeniško, bet nematau nei vieno tavo virimo, o taipogi nei vieno recepto. Tai apie ką mes čia kalbame?

Vartotojo avataras
AJ
Pranešimai: 165
Užsiregistravo: 2013-01-02, 22:15

Re: naujoko pradzia

Standartinė AJ »

Maistra ir runce jūs toliau tęskit tęskit, einu dar popkorno atsinešiu :]]

Vartotojo avataras
puaka
Pranešimai: 268
Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58

Re: naujoko pradzia

Standartinė puaka »

Jo grieztai cia jus diskutuojat,prasom teskite...

Einu ir as i rusi dar alaus atsinesiu :))

Vartotojo avataras
Tbigas
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15

Re: naujoko pradzia

Standartinė Tbigas »

vakar bosa nuvilkau i vesia patalpa.viskas ok.

sendien ispylstimui atnesiau i rusy ten silumos +14

ir ka jus manot....pradejo jis vel sneketi pokol butelius issiploviau...

is 23 ltr gavosi normalaus skaidraus 20ltr.dabar palikau prie +14 palaikysiu kokia savaite o po to vilksiu i saldytuva +3 ten paliksiu 2-3 sav.

paragavau drumzliu tai jadrystvairoges kartu...

manau subrendes netures to stipraus kartumo...

planuose tamsus alus vel is ekstrakto.

klausimas dar pasistojo...ar butelius savaitei palikt nejudinant?ar pamakaluot kas diena buteliuka po buteliuko?

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: naujoko pradzia

Standartinė Gytis »

Tai jeigu pasakysi kodėl jis tau vėl "šnekėti" pradėjo, suprasime, kad jau gaudaisi.

Palik tuos butelius ramybėje, nieko ten neprimakaluosi.

Vartotojo avataras
romac
Pranešimai: 57
Užsiregistravo: 2012-12-18, 20:22

Re: naujoko pradzia

Standartinė romac »

Labai įdomi diskusija:) 5 grašiai iš mano patirties. Prie tam tikrų salygų, alus gali išsifermentuoti per 2 paras, bet skonyje tikrai bus birzgalas. Man dažniausiai išsifermentuoja per 3-4 paras. Toliau sulėtėja ir kartais paburbuliuoja nuo ištirpusio CO2. Praktiškai visada išpilsatu po 7 parų. Savaitė užgazavimui ir jei kantrybė laiko, tai menuo rūsyje. Ilgesnis brandinimas labai teigiamai paveikė tamsaus alaus skonį. Manau kuo tamsesnis ir stipresnis, tuo ilgiau jį reikia laikyti. Negaliu tuo paties pasakyti apie IPA ir kvietinį. Jie geriausią skonį turėjo po mėnesio brandinimo.

Vartotojo avataras
Rimantassp
Pranešimai: 53
Užsiregistravo: 2013-11-12, 15:18

Re: naujoko pradzia

Standartinė Rimantassp »

Sveiki, pagaliau fermentauojams alus baige "sneketi", ir pamatavau FG, tai jis man netiketai yra 1.011. Todel vel kyla klausimas - kodel? Pridedu recepta, nors jis yra pats paprasciausias :)

Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vartotojo avataras
Rimantassp
Pranešimai: 53
Užsiregistravo: 2013-11-12, 15:18

Re: naujoko pradzia

Standartinė Rimantassp »

Aciu, Maistra, uz info. Rytoj sekantis virimas. Si karta ekstrakto ne gramo nenaudosiu. Desiu kitas mieles S-04, kad palyginti poto skoni.

Vartotojo avataras
Samanis
Pranešimai: 310
Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51

Re: naujoko pradzia

Standartinė Samanis »

Jeigu reikia pagalbos viešinant receptą, sakyk ;)

Vartotojo avataras
Tbigas
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15

Re: naujoko pradzia

Standartinė Tbigas »

virs savaites stovi +15 bet man nerima kelia baltai pilksvos nuosedos ir ju visuose buteliuose ant dugno pylna...ar cia norma ar kazkas jau negerai? sendien nesiu i vesesne patalpa nusistovejimui...

Vartotojo avataras
SkyNaras
Pranešimai: 170
Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52

Re: naujoko pradzia

Standartinė SkyNaras »

Tai greičiausiai yra nusėdusios mielės. Tai yra labai normalu.

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: naujoko pradzia

Standartinė Lrytas1 »

Ne vien mielės ten, bet ir "chill haze" http://byo.com/stories/item/486-conquer-chill-haze

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: naujoko pradzia

Standartinė Gytis »

Mielių nuosėdos yra normalu, bet jų kiekį galima ir reikia mažinti iki minimumo. O chil haze'as tai turbūt nenusėda ant dugno.

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: naujoko pradzia

Standartinė Lrytas1 »

Nesiginčysiu
" The clumps are slightly heavier than beer, so if the beer is kept undisturbed at refrigerator temperature for a few weeks, it will become clear again as the protein settles to the bottom of the bottle."

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: naujoko pradzia

Standartinė Gytis »

ok, nusėda. Bet šiuo atveju tai turbūt ne chil haze: "virs savaites stovi +15" :)

Vartotojo avataras
Tbigas
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15

Re: naujoko pradzia

Standartinė Tbigas »

va pagaliau , skonis nepalyginsi su "pirktiniu"...

nors ir is ekstrakto darytas bet pasaka ne alus....

zinoma turi truputeli erzinanty kartuma pirmu mauku , veliau jis paprasciausiai isnyksta.

gazo buteliuke uztektinai dejau is akies gryna cukriuka , po puse arbatinio saukstelio i 0,5l buteliuka...

planuose isigyt juodo alaus ekstrakto...

esu patenkintas produktu....
[attachment=9629,574] [attachment=9629,575]

Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vartotojo avataras
SkyNaras
Pranešimai: 170
Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52

Re: naujoko pradzia

Standartinė SkyNaras »

Sveikinu, džiaugsmo bus dar daugiau kai pabandysi gaminti iš salyklo ;)

Vartotojo avataras
audryla
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40

Re: naujoko pradzia

Standartinė audryla »

SVEIKINIMAI!!!!
P.S. ...nu nusiimk tas etiketes nuo butelių :-)

Vartotojo avataras
romac
Pranešimai: 57
Užsiregistravo: 2012-12-18, 20:22

Re: naujoko pradzia

Standartinė romac »

Atrodo graziai skaidrus, man taip is pradziu nesigaudavo. Asmeniskai siulau nuplauti visus lipdukus nuo buteliu i kuriuos pilstai savo alu, bus dar maloniau atidaryti:)

Vartotojo avataras
Tbigas
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15

Re: naujoko pradzia

Standartinė Tbigas »

jo su buteliais tai vargo buvo , as juos is vidaus ir mirkiau ir karstu vandeniu plikinau per 3 kartus tik isploviau plius dar ta dezinfekcija dariau tai gavosi 5 kartai plovimo....rankos jau nekilo ant etikeciu gramdymo...volfas engelman buteliai nelabai tiko kamsteliu uzdarytuvui....butent ant tu buteliu visi kamsteliai skersai stovi del per storo kakliuko gerkles....bet uzsidare normaliai , bet daugiau ju bus atsisakyta...gal zinot is kur gauti 2ltr buteliu su keramikiniais kamsteliais papigiai???:)

budavo rimi parduotuvei toks kanapinis alus juose.

Vartotojo avataras
Samanis
Pranešimai: 310
Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51

Re: naujoko pradzia

Standartinė Samanis »

Tbigas, jei nepamiršiu antradienį turėčiau parūpinti tau 10 tu buteliu (litriniu), bet bus neplauti, su etiketėm ir gal net pridžiūvę :D kitaip tariant juos reiks mirkyt, plaut, skust, šveist ir stipriai keiktis :D

Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 576
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: naujoko pradzia

Standartinė Zalvarinis »

O Kaune nėra kokio baro, kur prekiautų ir ten tuo mažųjų aludarių buteliais ir pilstomu, nes Vilniuj, tai ir Šnekutis ir Alaus namai ir Bambalynė duoda.

Vartotojo avataras
runce
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14

Re: naujoko pradzia

Standartinė runce »

jei turi kaip iš panevėžio pasiimti, padovanočiau kokius 5-is dvilitrinius butelius

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: naujoko pradzia

Standartinė Lrytas1 »

runce > Bombas dovanojate :)

Vartotojo avataras
Tbigas
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15

Re: naujoko pradzia

Standartinė Tbigas »

runce tikrai paimciau jai i ta puse lekciau bet deja neiseina....gal yra cia esanciu kolegu kurie daznai vaziuojate is Panevezio i Kauna?

samani tikrai paimsiu jai parupinsi...

Iskilo klausimas vistiek cia jus bendraujat , jau kaip seima cia visi , kaip jus dalinates savo gaminiais? ar keiciates kazkaip buteliukas uz buteliuka?

vistiek norisi paragauti ir savo naujoviu ir kitu ???

ar kazkoki susibegima darot???

Vartotojo avataras
Samanis
Pranešimai: 310
Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51

Re: naujoko pradzia

Standartinė Samanis »

As rytoj vaziuosiu pro panevezi i kauna. 86564vienas33nulis

Vartotojo avataras
Tbigas
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15

Re: naujoko pradzia

Standartinė Tbigas »

samani jai viskas tvarkoi tai is runces paimk butelaicius ir kita savaite atlekciau paimti visu is taves.

Vartotojo avataras
Samanis
Pranešimai: 310
Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51

Re: naujoko pradzia

Standartinė Samanis »

na jei ten tikrai 2l tamsūs buteliai, tai gali būti, kad tik 4 Kauną pasieks :D

Vartotojo avataras
Tbigas
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15

Re: naujoko pradzia

Standartinė Tbigas »

Gal kas galit kokia lentele uzrodyt ar bent paaiskint ka tai reiskia?.:nr 1.; Spalva - 70EBC , Kartumas - 420IBU

nr 2.:Spalva - 420EBC ,Kartumas - 590IBU

nr 3.:Spalva -1800EBC ,Kartumas - 710IBU

p.s kaip suprantu IBU kuo didesnis tuo kartesnis? spalva irgi kuo didesnis EBC tuo alus tamsesnis?

BUTTON_TOPIC_LOCKED