gal cia yra kas gaminate su tokia "iranga" aluti sau?
- Rimantassp
- Pranešimai: 53
- Užsiregistravo: 2013-11-12, 15:18
Re: naujoko pradzia
Gyciui. Minciu apie tai, kad salinimo pauzes trukme prie temperaturos 62-64C lemia fermentacijos lygi, jeigu gerai suprantu rusiskai? Tai gal todel ir fermentuojasi ilgiau?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: naujoko pradzia
Rimantai, mano nuomone ne todėl. Pasiskaityk apie pitching rate. Nežinau kaip tai bus rusiškai. Nieko asmeniško, bet nematau nei vieno tavo virimo, o taipogi nei vieno recepto. Tai apie ką mes čia kalbame?
- AJ
- Pranešimai: 165
- Užsiregistravo: 2013-01-02, 22:15
Re: naujoko pradzia
Maistra ir runce jūs toliau tęskit tęskit, einu dar popkorno atsinešiu :]]
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: naujoko pradzia
Jo grieztai cia jus diskutuojat,prasom teskite...
Einu ir as i rusi dar alaus atsinesiu )
Einu ir as i rusi dar alaus atsinesiu )
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
vakar bosa nuvilkau i vesia patalpa.viskas ok.
sendien ispylstimui atnesiau i rusy ten silumos +14
ir ka jus manot....pradejo jis vel sneketi pokol butelius issiploviau...
is 23 ltr gavosi normalaus skaidraus 20ltr.dabar palikau prie +14 palaikysiu kokia savaite o po to vilksiu i saldytuva +3 ten paliksiu 2-3 sav.
paragavau drumzliu tai jadrystvairoges kartu...
manau subrendes netures to stipraus kartumo...
planuose tamsus alus vel is ekstrakto.
klausimas dar pasistojo...ar butelius savaitei palikt nejudinant?ar pamakaluot kas diena buteliuka po buteliuko?
sendien ispylstimui atnesiau i rusy ten silumos +14
ir ka jus manot....pradejo jis vel sneketi pokol butelius issiploviau...
is 23 ltr gavosi normalaus skaidraus 20ltr.dabar palikau prie +14 palaikysiu kokia savaite o po to vilksiu i saldytuva +3 ten paliksiu 2-3 sav.
paragavau drumzliu tai jadrystvairoges kartu...
manau subrendes netures to stipraus kartumo...
planuose tamsus alus vel is ekstrakto.
klausimas dar pasistojo...ar butelius savaitei palikt nejudinant?ar pamakaluot kas diena buteliuka po buteliuko?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: naujoko pradzia
Tai jeigu pasakysi kodėl jis tau vėl "šnekėti" pradėjo, suprasime, kad jau gaudaisi.
Palik tuos butelius ramybėje, nieko ten neprimakaluosi.
Palik tuos butelius ramybėje, nieko ten neprimakaluosi.
- romac
- Pranešimai: 57
- Užsiregistravo: 2012-12-18, 20:22
Re: naujoko pradzia
Labai įdomi diskusija:) 5 grašiai iš mano patirties. Prie tam tikrų salygų, alus gali išsifermentuoti per 2 paras, bet skonyje tikrai bus birzgalas. Man dažniausiai išsifermentuoja per 3-4 paras. Toliau sulėtėja ir kartais paburbuliuoja nuo ištirpusio CO2. Praktiškai visada išpilsatu po 7 parų. Savaitė užgazavimui ir jei kantrybė laiko, tai menuo rūsyje. Ilgesnis brandinimas labai teigiamai paveikė tamsaus alaus skonį. Manau kuo tamsesnis ir stipresnis, tuo ilgiau jį reikia laikyti. Negaliu tuo paties pasakyti apie IPA ir kvietinį. Jie geriausią skonį turėjo po mėnesio brandinimo.
- Rimantassp
- Pranešimai: 53
- Užsiregistravo: 2013-11-12, 15:18
Re: naujoko pradzia
Sveiki, pagaliau fermentauojams alus baige "sneketi", ir pamatavau FG, tai jis man netiketai yra 1.011. Todel vel kyla klausimas - kodel? Pridedu recepta, nors jis yra pats paprasciausias
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- Rimantassp
- Pranešimai: 53
- Užsiregistravo: 2013-11-12, 15:18
Re: naujoko pradzia
Aciu, Maistra, uz info. Rytoj sekantis virimas. Si karta ekstrakto ne gramo nenaudosiu. Desiu kitas mieles S-04, kad palyginti poto skoni.
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: naujoko pradzia
Jeigu reikia pagalbos viešinant receptą, sakyk
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
virs savaites stovi +15 bet man nerima kelia baltai pilksvos nuosedos ir ju visuose buteliuose ant dugno pylna...ar cia norma ar kazkas jau negerai? sendien nesiu i vesesne patalpa nusistovejimui...
- SkyNaras
- Pranešimai: 170
- Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52
Re: naujoko pradzia
Tai greičiausiai yra nusėdusios mielės. Tai yra labai normalu.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: naujoko pradzia
Mielių nuosėdos yra normalu, bet jų kiekį galima ir reikia mažinti iki minimumo. O chil haze'as tai turbūt nenusėda ant dugno.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: naujoko pradzia
Nesiginčysiu
" The clumps are slightly heavier than beer, so if the beer is kept undisturbed at refrigerator temperature for a few weeks, it will become clear again as the protein settles to the bottom of the bottle."
" The clumps are slightly heavier than beer, so if the beer is kept undisturbed at refrigerator temperature for a few weeks, it will become clear again as the protein settles to the bottom of the bottle."
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: naujoko pradzia
ok, nusėda. Bet šiuo atveju tai turbūt ne chil haze: "virs savaites stovi +15"
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
va pagaliau , skonis nepalyginsi su "pirktiniu"...
nors ir is ekstrakto darytas bet pasaka ne alus....
zinoma turi truputeli erzinanty kartuma pirmu mauku , veliau jis paprasciausiai isnyksta.
gazo buteliuke uztektinai dejau is akies gryna cukriuka , po puse arbatinio saukstelio i 0,5l buteliuka...
planuose isigyt juodo alaus ekstrakto...
esu patenkintas produktu....
[attachment=9629,574] [attachment=9629,575]
nors ir is ekstrakto darytas bet pasaka ne alus....
zinoma turi truputeli erzinanty kartuma pirmu mauku , veliau jis paprasciausiai isnyksta.
gazo buteliuke uztektinai dejau is akies gryna cukriuka , po puse arbatinio saukstelio i 0,5l buteliuka...
planuose isigyt juodo alaus ekstrakto...
esu patenkintas produktu....
[attachment=9629,574] [attachment=9629,575]
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- SkyNaras
- Pranešimai: 170
- Užsiregistravo: 2013-04-02, 20:52
Re: naujoko pradzia
Sveikinu, džiaugsmo bus dar daugiau kai pabandysi gaminti iš salyklo
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: naujoko pradzia
SVEIKINIMAI!!!!
P.S. ...nu nusiimk tas etiketes nuo butelių
P.S. ...nu nusiimk tas etiketes nuo butelių
- romac
- Pranešimai: 57
- Užsiregistravo: 2012-12-18, 20:22
Re: naujoko pradzia
Atrodo graziai skaidrus, man taip is pradziu nesigaudavo. Asmeniskai siulau nuplauti visus lipdukus nuo buteliu i kuriuos pilstai savo alu, bus dar maloniau atidaryti:)
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
jo su buteliais tai vargo buvo , as juos is vidaus ir mirkiau ir karstu vandeniu plikinau per 3 kartus tik isploviau plius dar ta dezinfekcija dariau tai gavosi 5 kartai plovimo....rankos jau nekilo ant etikeciu gramdymo...volfas engelman buteliai nelabai tiko kamsteliu uzdarytuvui....butent ant tu buteliu visi kamsteliai skersai stovi del per storo kakliuko gerkles....bet uzsidare normaliai , bet daugiau ju bus atsisakyta...gal zinot is kur gauti 2ltr buteliu su keramikiniais kamsteliais papigiai???:)
budavo rimi parduotuvei toks kanapinis alus juose.
budavo rimi parduotuvei toks kanapinis alus juose.
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: naujoko pradzia
Tbigas, jei nepamiršiu antradienį turėčiau parūpinti tau 10 tu buteliu (litriniu), bet bus neplauti, su etiketėm ir gal net pridžiūvę kitaip tariant juos reiks mirkyt, plaut, skust, šveist ir stipriai keiktis
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: naujoko pradzia
O Kaune nėra kokio baro, kur prekiautų ir ten tuo mažųjų aludarių buteliais ir pilstomu, nes Vilniuj, tai ir Šnekutis ir Alaus namai ir Bambalynė duoda.
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: naujoko pradzia
jei turi kaip iš panevėžio pasiimti, padovanočiau kokius 5-is dvilitrinius butelius
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: naujoko pradzia
runce > Bombas dovanojate
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
runce tikrai paimciau jai i ta puse lekciau bet deja neiseina....gal yra cia esanciu kolegu kurie daznai vaziuojate is Panevezio i Kauna?
samani tikrai paimsiu jai parupinsi...
Iskilo klausimas vistiek cia jus bendraujat , jau kaip seima cia visi , kaip jus dalinates savo gaminiais? ar keiciates kazkaip buteliukas uz buteliuka?
vistiek norisi paragauti ir savo naujoviu ir kitu ???
ar kazkoki susibegima darot???
samani tikrai paimsiu jai parupinsi...
Iskilo klausimas vistiek cia jus bendraujat , jau kaip seima cia visi , kaip jus dalinates savo gaminiais? ar keiciates kazkaip buteliukas uz buteliuka?
vistiek norisi paragauti ir savo naujoviu ir kitu ???
ar kazkoki susibegima darot???
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: naujoko pradzia
As rytoj vaziuosiu pro panevezi i kauna. 86564vienas33nulis
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
samani jai viskas tvarkoi tai is runces paimk butelaicius ir kita savaite atlekciau paimti visu is taves.
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: naujoko pradzia
na jei ten tikrai 2l tamsūs buteliai, tai gali būti, kad tik 4 Kauną pasieks
- Tbigas
- Pranešimai: 34
- Užsiregistravo: 2013-12-22, 15:15
Re: naujoko pradzia
Gal kas galit kokia lentele uzrodyt ar bent paaiskint ka tai reiskia?.:nr 1.; Spalva - 70EBC , Kartumas - 420IBU
nr 2.:Spalva - 420EBC ,Kartumas - 590IBU
nr 3.:Spalva -1800EBC ,Kartumas - 710IBU
p.s kaip suprantu IBU kuo didesnis tuo kartesnis? spalva irgi kuo didesnis EBC tuo alus tamsesnis?
nr 2.:Spalva - 420EBC ,Kartumas - 590IBU
nr 3.:Spalva -1800EBC ,Kartumas - 710IBU
p.s kaip suprantu IBU kuo didesnis tuo kartesnis? spalva irgi kuo didesnis EBC tuo alus tamsesnis?