Malto salyklo laikymas

Viskas apie aludarystėje naudojamą įrangą, įrankius ir prietaisus.
ATSAKYTI
Domaso

Re: Malto salyklo laikymas

Standartinė Domaso »

Tokią mėlyną 60l bačkutę naudoju kaip fermenterį, kai darau 40-50l alaus. Kai pirkau sakė, kad ten sausi pašarai buvo sufasuoti - iš kvapo kažkas panašaus, kaip kokia "kombikorma" kvepėjo :). Įtariu salyklą tokioj būtų irgi super laikyt, ten labai geras dangtis su tarpine ir labai stipriai užsispaudžia su metaline apkaba.

O dėl plovimo, kaip Maistra ir sakė - plastmasės neišplausi, jei ten laikyta kokia chemija buvo, ar kokie žarnokai, tai plauk neplovęs - tam kartui atrodys kad išplovei, po poros dienų įkišk galvą - vėl smirdės...


Dėl salyklo laikymo, tai kol kas 25kg kur liko nesumaltas laikau tam pačiam alutekso baltam maiše - ar labai blogai? Galvoju gal tų aluteksto 35L kibirų nusipirkt ir juose laikyt?

O 25kg sumalto tai manau jau neprisaugosi labai, vis tiek po truputį išblės, tai laikau dideliuose "ziploc" maišuose (kurt tipo visokias pagalves/antklodes laikyt), išspaudi orą ir užsandarini.
Mažus salyklo likučius laikau stiklainiuose - turbūt už stiklą sandariau nerasi :)
Paskutinį kartą redagavo 1 Domaso. Iš viso redaguota 2016 kartus.
Vartotojo avataras
axl
Pranešimai: 89
Užsiregistravo: 2013-07-19, 08:53

Re: Malto salyklo laikymas

Standartinė axl »

Jei planuočiau laikyti salykla namuose tai nesukčiau sau galvos ir laikyčiau maiše. Bet kadangi noriu išvežti į kaimą tai reikia kažkaip apsauguoti nuo pelių ir kandžių :)
Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1828
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Malto salyklo laikymas

Standartinė Gytis »

Aš pabandyčiau su chloru, t.y. su balikliu chloro pagrindu palaikyti. Pripilti vandens ir 10-iai litrų kokius 50 ml baliklio įpilti. Na ir palaikyti 2-3 paras ar net ilgiau. Manau, kad gerokai kvapas sumažėtų. Esu bandęs su kitokiomis plastikinėmis talpomis, padėdavo.
Vartotojo avataras
vidmantas
Pranešimai: 301
Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45

Re: Malto salyklo laikymas

Standartinė vidmantas »

Vieną kartą prireikė trečio fermenterio. Turėjau tik labai panašų į aluteso, kuriame tėvukas kopūstus buvo rauginęs. Išveičiau, išmirkiau su jodo tirpalu kažkokiu, kut savasalus prekiavo. Dar su oxi. Ir nieko. Alų išgeriau, jokios bėdos neišlindo. Kvapas kopūstų irgi gingo. Tai salyklui sausam laikyti manau galima paruošti.
ATSAKYTI