Puslapis 11

Razinos į alų fermentacijos metu

Parašytas: 2016-11-23, 14:09
Nekarklas
Kokia Jūsų nuomonė, kuomet sustojus/apstojus fermentacijai (2 dienai po užraugimo) įdedama sauja razinų (alia kaip papildomas maistas mielėms).
Ar razinos padės mielėms "užsikurti" ar atvirkščiai - labiau tikėtinai užveis kokią infekciją.
OG - 1054, SG - 1020.
Dėkoju už bet kokius pasamprotavimus.

Re: Razinos į alų fermentacijos metu

Parašytas: 2016-11-23, 14:12
Lrytas1
Efektyviau bus raugintu kopūstų saują, rezultatas bus tas pats tik greičiau.

Re: Razinos į alų fermentacijos metu

Parašytas: 2016-11-23, 16:25
Nekarklas
Jo, su kopūstais tai ir dešrelių reiks :D
O šiaip ką daryt, jeigu jau padaryta? :roll: Išgraibius razinas, tikimybė, kad laukinės mielės jau dirba savo darbą, lieka vis tiek, bet gal geriau mažiau jų, kad neuždominuotų per daug...
Šiaip užsienio internetuos rašo, kad kai kas deda razinų dėl skonio 9tik perpjauna per pusę kiekvieną), kiti kaip starterį naudoja, ir toks vaizdas, kad būtent šitam forume skaičiau apie razinų panaudojimą vietoj starterio, bet šiandien niekur nerandu, nors užmušk :|

Re: Razinos į alų fermentacijos metu

Parašytas: 2016-11-23, 18:30
Lrytas1
Va nuo šito ir reikėjo pradėti, o ne razinas pulti pilti :)