Ąžuolo drožlės
Parašytas: 2018-02-23, 15:33
Reiktų patarimų iš jūsų patirties apie ąžuolo drožlių naudojimą.
Skaičiau apie du būdus, kurie dažniausiai taikomi. Tai mirkymas burbone/viskyje. Bet ir čia radau dvi nuomones. Vieni sko, kad reikia pamirkyt pirma pirmame stipriame alkoholyje ir paskui sumerkti į kitą ir tą jau pilti su drožlėmis į antrinę fermentaciją (paliūna mažiau taninų). Kitas būdas pavirti 5-10 min ir tada sudėti drožles arba pavirti apie 15-20 min ir tada pilti tarsi apynių arbatą (su skysčiu). Kokius būdus jūs esate taike?
Koks laikymo laikas? Vėlgi internetai pateikia nuo savaitės iki 6 mėnėsių ir toliau.
Ir aišku įdomu naudotas kiekis.
Skaičiau apie du būdus, kurie dažniausiai taikomi. Tai mirkymas burbone/viskyje. Bet ir čia radau dvi nuomones. Vieni sko, kad reikia pamirkyt pirma pirmame stipriame alkoholyje ir paskui sumerkti į kitą ir tą jau pilti su drožlėmis į antrinę fermentaciją (paliūna mažiau taninų). Kitas būdas pavirti 5-10 min ir tada sudėti drožles arba pavirti apie 15-20 min ir tada pilti tarsi apynių arbatą (su skysčiu). Kokius būdus jūs esate taike?
Koks laikymo laikas? Vėlgi internetai pateikia nuo savaitės iki 6 mėnėsių ir toliau.
Ir aišku įdomu naudotas kiekis.