Reiktų patarimų iš jūsų patirties apie ąžuolo drožlių naudojimą.
Skaičiau apie du būdus, kurie dažniausiai taikomi. Tai mirkymas burbone/viskyje. Bet ir čia radau dvi nuomones. Vieni sko, kad reikia pamirkyt pirma pirmame stipriame alkoholyje ir paskui sumerkti į kitą ir tą jau pilti su drožlėmis į antrinę fermentaciją (paliūna mažiau taninų). Kitas būdas pavirti 5-10 min ir tada sudėti drožles arba pavirti apie 15-20 min ir tada pilti tarsi apynių arbatą (su skysčiu). Kokius būdus jūs esate taike?
Koks laikymo laikas? Vėlgi internetai pateikia nuo savaitės iki 6 mėnėsių ir toliau.
Ir aišku įdomu naudotas kiekis.
Ąžuolo drožlės
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Ąžuolo drožlės
Na, turiu omeny ąžuolą iš savo alaus (šį kartą amerikietišką). Jo apie ąžuolo savybes skirtingas skaičiausi.
O kiek laiko maždaug laikai su alumi kobtakte?
Jo šiuo klausimu internetai į visas puses varo net keista pačiam tiek skirtingų nuomonių.
O kiek laiko maždaug laikai su alumi kobtakte?
Jo šiuo klausimu internetai į visas puses varo net keista pačiam tiek skirtingų nuomonių.