Puslapis 11

Ąžuolo drožlės

Parašytas: 2018-02-23, 15:33
Zalvarinis
Reiktų patarimų iš jūsų patirties apie ąžuolo drožlių naudojimą.

Skaičiau apie du būdus, kurie dažniausiai taikomi. Tai mirkymas burbone/viskyje. Bet ir čia radau dvi nuomones. Vieni sko, kad reikia pamirkyt pirma pirmame stipriame alkoholyje ir paskui sumerkti į kitą ir tą jau pilti su drožlėmis į antrinę fermentaciją (paliūna mažiau taninų). Kitas būdas pavirti 5-10 min ir tada sudėti drožles arba pavirti apie 15-20 min ir tada pilti tarsi apynių arbatą (su skysčiu). Kokius būdus jūs esate taike?

Koks laikymo laikas? Vėlgi internetai pateikia nuo savaitės iki 6 mėnėsių ir toliau.

Ir aišku įdomu naudotas kiekis.

Re: Ąžuolo drožlės

Parašytas: 2018-02-23, 21:24
Zalvarinis
Na, turiu omeny ąžuolą iš savo alaus (šį kartą amerikietišką). Jo apie ąžuolo savybes skirtingas skaičiausi.
O kiek laiko maždaug laikai su alumi kobtakte?

Jo šiuo klausimu internetai į visas puses varo net keista pačiam tiek skirtingų nuomonių.