Sultys Aluje
Parašytas: 2019-11-25, 16:42
Sveiki,
Dariau APA pagal Zylės receptą:
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... ered-a-p-a
Salinau 68C
Nedėjau kalcio Chlorido ir greipfurto žievelių.
Sultis spaužiau pats - 400ml, paviriau 15 min ir į antrinę.
Iš pat pradžių alus gavosi labai išraiškingas ir jautėsi tik silpnas greipfurto poskonis.
Po mėnesio brandinimo alus tapo labai sausas ir labai išryškėjo greipfurtas, kas jau nebemaloniai permuša visą skonį.
Klausimas kodėl alus tapo toks stipriai sausas? gal reikėjo tada kitas temperatūras rinktis ar kažkokių priedų, dedant sultis, nes nei man nei kitiem ką vaišinau nesužavėjo.
Pirmą kart dėjau sultis į alų ir nudegiau, kogero kažko papildomai reikia jas naudojant. Būtų įdomu sužinot kaip jūs darot.
Dariau APA pagal Zylės receptą:
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... ered-a-p-a
Salinau 68C
Nedėjau kalcio Chlorido ir greipfurto žievelių.
Sultis spaužiau pats - 400ml, paviriau 15 min ir į antrinę.
Iš pat pradžių alus gavosi labai išraiškingas ir jautėsi tik silpnas greipfurto poskonis.
Po mėnesio brandinimo alus tapo labai sausas ir labai išryškėjo greipfurtas, kas jau nebemaloniai permuša visą skonį.
Klausimas kodėl alus tapo toks stipriai sausas? gal reikėjo tada kitas temperatūras rinktis ar kažkokių priedų, dedant sultis, nes nei man nei kitiem ką vaišinau nesužavėjo.
Pirmą kart dėjau sultis į alų ir nudegiau, kogero kažko papildomai reikia jas naudojant. Būtų įdomu sužinot kaip jūs darot.