Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Lrytas1 » 2014-03-18, 22:41

Gal kas bandėte metodą be rūgščių ?

http://suigenerisbrewing.blogspot.ca/2013/10/belgian-candi-sugar-ii.html

ir kur gauti maistinės kokybės kalkių?



Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė vikingas » 2014-03-19, 08:10

kalkių kaip ir nebūna maistinės kokybės nes jų maistui vargu ar naudoja, bet yra reagentais laboratorijoms prekiaujančių firmų ten reagentai yra labai išvalyti nuo pašalinių medžiagų todėl galima naudoti ir tokiems tikslams kaip tavo . reikia pasigūglint kas prekiauja ir pasiklaust nes yra tokių kad neparduoda fiziniams asmenims . realiai tai ir tos statybines gesintos kalkės tiktų bet dėl ten esančių prienmaišų ir turint galvoj kokius nedidelius kiekius dėsi gali ten susigadint tau visas reikalas .. bandyk į labochema paskambint kai dirbau pedagoginiam laborantu ten visas imdavom chemijas .



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Peckelis » 2014-03-19, 09:21

Kalcio hidroksido (kaip reagento) turi Eurochemicals Minsko plente.

Kas dėl amino rūgščių Mailardui, pridėti galima ir skysto ekstrakto, ir maisto mielėms. Nematau skirtumo esminio. Principe dar klausimas - ar reikalingas tik pH kėlimas, ar privalomas Ca. Nes šarminti galima daug kuom.



Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Lrytas1 » 2014-03-19, 09:37

Peckelį galima kokio maistinio stipraus šarmo pavyzdį ?



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Peckelis » 2014-03-19, 09:48

Kalio hidroksidas (kalio šarmas KOH). Natrio hidrokarbonatas (soda NaHCO3), silpnokas, bet gali pakakti šitam reikalui. Bet klausimas buvo - ar būtinai kalkės, ar svarbu pH?



Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Lrytas1 » 2014-03-19, 10:38

Kiek skaičiau svarbu pH, ir svarbiausia neprisižaisti su "cheminiu" skoniu. Va dar vienas http://ryanbrews.blogspot.co.uk/2012/02/candy-syrup-right-way-hint-weve-been.html


Pirmas autorius labai rekomenduoja Lye (Natrio hidrokarbonatas)

Net šiurpas nupurto pagalvojus apie Kurmį :)



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Peckelis » 2014-03-19, 11:07

Nieko nesumaišei? Natrio šarmas (tavo Lye) ir natrio hidrokarbonatas (valgomoji soda) mažumą, kiek žinau, skiriasi;)



Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Lrytas1 » 2014-03-19, 11:28

Sumaišiau Natrio hidroksidas :)



Vartotojo avataras
pofke
Pranešimai: 273
Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė pofke » 2014-03-19, 12:39

Tai ne Kurmį naudot reik, o maistinį NaOH. Šiaip gana populiarus daiktas maisto pramonėje ne vien kaip valiklis:


http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_hydroxide#Food_preparation


Šiaip FasChem turėtų turėt analitiškai gryno, tai jį ir galima naudot.



Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė vikingas » 2014-03-19, 13:20

natrio šarmas žiaurus chemikalas reik labai gerai atsvert... gaminau muilą natūralų tai susipažinęs ne iš vikipedijos... jei pirksi tai būtinai pirk iš ragentų firmos kad būtų ypatingai švarus analizėms ... bent jau taip seniau vadindavosi.,.. pramoniniam šarme kur naudojamas valiklių visokių ir šiaip gamyboje yra visokių papildomų druskų kalcio magnio ... net yra gyvsidarbio likučių... tai geriau gal nerizikuok su kurmiu :D



Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Peckelis » 2014-03-19, 13:21

Nu koks čia pilotažas - su etažerke bandom:D



Vartotojo avataras
pofke
Pranešimai: 273
Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė pofke » 2014-03-19, 14:33

@Vikingas

ne vienas muilą gamini, nereik čia pūstis, kad ne iš vikipedijos susipažinęs:P Ir elektronikoj NaOH naudojamas, jei plokštes su fotorezistu naudoji.


@Maistra

Kiekis pašarminimui yra gana niekingas, 20 ml NaOH ant kilogramo cukraus;)



Vartotojo avataras
vikingas
Pranešimai: 495
Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė vikingas » 2014-03-19, 21:33

maistra :D:D:D:D

pofke nesipučiu :)



Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 747
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė AntaKalnietis » 2014-03-20, 11:08

Pritariu "Maistrai". Aš manau tam ir yra mėgėjiška "namų aludarystė", kad viskas būtų kuo natūraliau. Aš stengiuosi net stiprių valiklių (dezinfekcijos priemonių) nenaudoti (imu Oxi - patį silniausią), tik cukrumi alų gazuoju (esu nusistatęs prieš visokius dirbtinius CO2), net apynių tik spurgus stengiuosi naudoti (granules perku tik tokių apynių, kurių nėra spurgų tam, kad su jais "susipažinti")...O su tais "kurmiais" tai pats mačiau ką jis net su senais kanalizacijos vamdžiais padaro...Ir šią pabaisą naudoti alui???



Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Lrytas1 » 2014-03-20, 11:11

AntaKalnietis> nustebtum pamates kaip cukrų balina :)



Vartotojo avataras
AntaKalnietis
Pranešimai: 747
Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė AntaKalnietis » 2014-03-20, 11:30

Lrytas > žinau...Ne tik cukrų, bet ir miltus, ir t.t. Tame ir esmė, kad visur tos chemijos prifarširuota. Net toks nekaltas dalykas, kaip duona. Javai tręšiami, purškiami po kelis kartus. Po to į duoną kiek visko pridedama...O paskui žmonės skundžiasi visokiais negalavimais...



Vartotojo avataras
pofke
Pranešimai: 273
Užsiregistravo: 2011-02-09, 12:16

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė pofke » 2014-03-20, 11:50

[Ištrinta administratoriaus]



Vartotojo avataras
Admin
Pranešimai: 18
Užsiregistravo: 2011-03-24, 00:24

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė Admin » 2014-03-20, 12:31

Rakinu temą, nes matau, kad gražiai diskutuoti nebegalite...



dariuss
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2015-03-23, 16:23

Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie

Standartinė dariuss » 2019-05-23, 11:47

Sveiki,

tema senoka, bet klausimas patapo aktualus, šiek tiek baisoka su chemija prisidirbti. Tai ar gavot ir iš kur gavot Kalcio hidroksido (gesintų kalkių)? Eurochemicals turi analitiškai gryno, kurio grynumas 96% ir iki 4% Kalcio karbonatas. Berchem turi 99% grynumo bet ne food grade. Berchem kaip ir grynesnis, bet kaina nepalyginamai mažesnė - ~60 kartų (Eurochemicals 100 g - 8,47 Eur, Berchem 1 Kg - 1,4 Eur). Užklausiau ir Faschem, atsakys - parašysiu. Kalcio hidroksidą dar naudoja ir stomatologai, bet negalėjo paaiškinti jo kokybės ir tinkamumo maistui.
Tai kaip su tom kalkėm :? ?