Puslapis 1 iš 1
Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-18, 22:41
Lrytas1
Gal kas bandėte metodą be rūgščių ?
http://suigenerisbrewing.blogspot.ca/20 ... ar-ii.html
ir kur gauti maistinės kokybės kalkių?
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 08:10
vikingas
kalkių kaip ir nebūna maistinės kokybės nes jų maistui vargu ar naudoja, bet yra reagentais laboratorijoms prekiaujančių firmų ten reagentai yra labai išvalyti nuo pašalinių medžiagų todėl galima naudoti ir tokiems tikslams kaip tavo . reikia pasigūglint kas prekiauja ir pasiklaust nes yra tokių kad neparduoda fiziniams asmenims . realiai tai ir tos statybines gesintos kalkės tiktų bet dėl ten esančių prienmaišų ir turint galvoj kokius nedidelius kiekius dėsi gali ten susigadint tau visas reikalas .. bandyk į labochema paskambint kai dirbau pedagoginiam laborantu ten visas imdavom chemijas .
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 09:21
Peckelis
Kalcio hidroksido (kaip reagento) turi Eurochemicals Minsko plente.
Kas dėl amino rūgščių Mailardui, pridėti galima ir skysto ekstrakto, ir maisto mielėms. Nematau skirtumo esminio. Principe dar klausimas - ar reikalingas tik pH kėlimas, ar privalomas Ca. Nes šarminti galima daug kuom.
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 09:37
Lrytas1
Peckelį galima kokio maistinio stipraus šarmo pavyzdį ?
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 09:48
Peckelis
Kalio hidroksidas (kalio šarmas KOH). Natrio hidrokarbonatas (soda NaHCO3), silpnokas, bet gali pakakti šitam reikalui. Bet klausimas buvo - ar būtinai kalkės, ar svarbu pH?
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 10:38
Lrytas1
Kiek skaičiau svarbu pH, ir svarbiausia neprisižaisti su "cheminiu" skoniu. Va dar vienas
http://ryanbrews.blogspot.co.uk/2012/02 ... -been.html
Pirmas autorius labai rekomenduoja Lye (Natrio hidrokarbonatas)
Net šiurpas nupurto pagalvojus apie Kurmį
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 11:07
Peckelis
Nieko nesumaišei? Natrio šarmas (tavo Lye) ir natrio hidrokarbonatas (valgomoji soda) mažumą, kiek žinau, skiriasi;)
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 11:28
Lrytas1
Sumaišiau Natrio hidroksidas
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 12:39
pofke
Tai ne Kurmį naudot reik, o maistinį NaOH. Šiaip gana populiarus daiktas maisto pramonėje ne vien kaip valiklis:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_hyd ... reparation
Šiaip FasChem turėtų turėt analitiškai gryno, tai jį ir galima naudot.
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 13:20
vikingas
natrio šarmas žiaurus chemikalas reik labai gerai atsvert... gaminau muilą natūralų tai susipažinęs ne iš vikipedijos... jei pirksi tai būtinai pirk iš ragentų firmos kad būtų ypatingai švarus analizėms ... bent jau taip seniau vadindavosi.,.. pramoniniam šarme kur naudojamas valiklių visokių ir šiaip gamyboje yra visokių papildomų druskų kalcio magnio ... net yra gyvsidarbio likučių... tai geriau gal nerizikuok su kurmiu
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 13:21
Peckelis
Nu koks čia pilotažas - su etažerke bandom:D
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 14:33
pofke
@Vikingas
ne vienas muilą gamini, nereik čia pūstis, kad ne iš vikipedijos susipažinęs:P Ir elektronikoj NaOH naudojamas, jei plokštes su fotorezistu naudoji.
@Maistra
Kiekis pašarminimui yra gana niekingas, 20 ml NaOH ant kilogramo cukraus;)
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-19, 21:33
vikingas
maistra
:D:D:D
pofke nesipučiu
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-20, 11:08
AntaKalnietis
Pritariu "Maistrai". Aš manau tam ir yra mėgėjiška "namų aludarystė", kad viskas būtų kuo natūraliau. Aš stengiuosi net stiprių valiklių (dezinfekcijos priemonių) nenaudoti (imu Oxi - patį silniausią), tik cukrumi alų gazuoju (esu nusistatęs prieš visokius dirbtinius CO2), net apynių tik spurgus stengiuosi naudoti (granules perku tik tokių apynių, kurių nėra spurgų tam, kad su jais "susipažinti")...O su tais "kurmiais" tai pats mačiau ką jis net su senais kanalizacijos vamdžiais padaro...Ir šią pabaisą naudoti alui???
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-20, 11:11
Lrytas1
AntaKalnietis> nustebtum pamates kaip cukrų balina
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-20, 11:30
AntaKalnietis
Lrytas > žinau...Ne tik cukrų, bet ir miltus, ir t.t. Tame ir esmė, kad visur tos chemijos prifarširuota. Net toks nekaltas dalykas, kaip duona. Javai tręšiami, purškiami po kelis kartus. Po to į duoną kiek visko pridedama...O paskui žmonės skundžiasi visokiais negalavimais...
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-20, 11:50
pofke
[Ištrinta administratoriaus]
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2014-03-20, 12:31
Admin
Rakinu temą, nes matau, kad gražiai diskutuoti nebegalite...
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2019-05-23, 11:47
dariuss
Sveiki,
tema senoka, bet klausimas patapo aktualus, šiek tiek baisoka su chemija prisidirbti. Tai ar gavot ir iš kur gavot Kalcio hidroksido (gesintų kalkių)? Eurochemicals turi analitiškai gryno, kurio grynumas 96% ir iki 4% Kalcio karbonatas. Berchem turi 99% grynumo bet ne food grade. Berchem kaip ir grynesnis, bet kaina nepalyginamai mažesnė - ~60 kartų (Eurochemicals 100 g - 8,47 Eur, Berchem 1 Kg - 1,4 Eur). Užklausiau ir Faschem, atsakys - parašysiu. Kalcio hidroksidą dar naudoja ir stomatologai, bet negalėjo paaiškinti jo kokybės ir tinkamumo maistui.
Tai kaip su tom kalkėm
?
Re: Belgiško "Candy Sugar" gamyba namie
Parašytas: 2019-09-28, 08:14
Ali
Dantistai berods kalkes naudoja - kalcio hidrokarbonatą. Ten turetu buti švarus ir brangus.