Puslapis 22

Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-08, 19:22
Samanis
Kazkas kalbejo apie tretine (nera tokio zodzio man atrado ) tai vat mano alus fermentuojasi tarkim savaite, tada dvi savaites stovi antrinej. Ir po to turiu daug skaidraus kaip ašara negazuoto alaus. Nesuprantu koks skirtumas ar 8 dienos antrinej, ar po 4 antrinej ir tretinej.


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-08, 19:23
vikingas
tai aš praktiškai viską kas išvardinta ir darau ... vanduo pas mane filtruotas tai beveik distiliuotas , koldkraša darau ir antrine ir nepilstau iškart :D


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 00:27
AntaKalnietis
Samani, skirtumas, kad ne vieną, o čielus du kartus perpilsi "senam" kubile palikdamas didžiąją dalį viso to "dumblo". O kas kokias 4 paras (vietoje 8) galima tuo pačiu ir čielus du "šaltus apyniavimus" padaryti. Kas turėtų manau didelės įtakos būsimo alaus aromatui. 4 parų, mano nuomone pakanka, kad alus "pasiimtų" apynių aromatą, o mielių tretinėje turėtų likti dar tikėkimės pakankamai, kad alus užsigazuotų natūraliai, naudojant po 7 g cukraus litrui. Žo, greit pilsneriuką virsiu, kuriam skaidrumas gan reikalingas faktorius, tad bus proga tą idėją praktiškai patikrinti, o po kokio gero mėnesio žinosiu ir rezultatą.


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 07:31
gvolkas
Labiau rizikuojat prisižaist su oksidacija bepilstydami. Apyniuotiems alums pageidaujamas jokio sąlyčio su deguonimi rėžimas. Rimti geekai net antrinę / butelius / kegus prapūtinėja su CO2, kad uždėtų angliarūgštės paklodę prieš suleisdam ten apyniuotus alus.


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 07:49
Samanis
Taigi resume: prisiperkam kerpenos arba geriam neskaidru alu. ;)


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 14:02
AntaKalnietis
Samani > arba, kaip "ponasniekas" gerai pastebėjo - gerai paruošiam / naudojam gerą vandenį, švariai tekinam, paverdam ilgiau, greitai atšaldom, neskubam po fermentacijos supilstyti, rekomenduotina padaryt antrinę + per daug nesureikšminam to skaidrumo - žiū ir tos kerpenos nebereiks :)
Maistra > Na jo, jei perpilt šešioliką kartų, pagal analogiją būtų šešioliktinė. Bet pradžiai užteks pamėginti "tretinę" ir pažiūrėti rezultatą savo akimis. "gvolkas", mano galva, labai teisingai ir laiku dėl oksidacijos pastebėjo, bet vieną kartą pabandyt - gal nebus pasaulio pabaiga. Nuojauta kužda, kad rezultatas turėtų ne ką prastesnis būti nei su kerpena.


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 14:55
vikingas
maistra pas mane balioninis filtras su druska . ten vanduo po jo beveik distiliuotas gaunasi be jokių praktiškai druskų .


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 16:33
vikingas
tai tipo vietoj kalcio hidrokarbonato vandeny pasidaro natrio hidrokarbonatas ? tai tipo tie hidrokarbonatai mūttnumą duoda ?


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 16:36
Peckelis
vikingas> Jei tu tikrai verdi alų po tokio va savo filtro, ką gi, užuojauta...


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 17:38
vikingas
man skanus gaunasi ir draugams labai patinka . nereikia užuojautų


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 17:46
Lrytas1
vikingas> ne pirmą ir ne paskutinį tokį pareiškimą girdžiu ...


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 18:07
vikingas
grežinio vanduo ne pačios geriausios kokybes jame dar ir geležies yra todėl filtras vienintelė išeitis. o Lrytas jei ne pirmas taip sako tai gal ne pirmam ir ne paskutiniam skaniai gaunasi ?


Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.

Parašytas: 2014-11-09, 18:10
zaltys
Į Maistra'os situaciją - klausimą aš asmeniškai sureaguočiau taip: virti min. 90 min. ir labai staigus šaldymas...dėl šaldymo idėjų neturiu kitų kaip galingas gyvatukas arba priešsrovinis koks tai įtaisas. Galima aišku per gyvatuką paleisti skystą azotą arba CO2 :) Baltymai yra labai rimta problema - sutinku visom keturiom.