Puslapis 11

Degintas cukrus

Parašytas: 2015-06-01, 22:13
aluviris
Sveiki. Norėčiau pabandyti alaus virime panaudoti deginta cukrų. Ragavau Daujotu tai kaip supratau tame aluje yra naudojama ir jis man labai patiko. Gal kas galėtų papasakoti kiek cukraus naudoti, kaip deginti ir kuriuo metu dėti. Iš anksto dėkui už atsakymus.

Re: Degintas cukrus

Parašytas: 2015-06-01, 22:24
GiN
Daujotuose greičiausiai naudojamas karamelinis salyklas, o apie cukraus karamelizavimą tau papasakos didesni specai šioje srityje už mane :)

Re: Degintas cukrus

Parašytas: 2015-06-02, 19:44
aluviris
nu kad ne karamelinis, ten kitoks skonis nei nuo karamelinio :)

Re: Degintas cukrus

Parašytas: 2015-06-02, 22:10
Peckelis
Gal taip sakykim, kad cukrus yra karamelizuojamas, o ne deginamas:) Jei prispyrė būtinybė tokį tai vartoti, galima jį karamelizuoti, kaitinant ant viryklės, bet neperlipant 155C temperatūros, arba orkaitėje, nustačius kažkiek didesnę. Karamelizuoti iki norimo intensyvumo ir į alų supilti virimo pabaigoje.

Re: Degintas cukrus

Parašytas: 2015-06-02, 22:41
aluviris
O kaip su kiekiu? Tarkim verdam standartiškai 20l. Kiek cukraus naudoti, kad nebūtų per daug/per mažai. Ir ar skaičiuoklėje skaičiuoti kaip paprastą cukrų?

Re: Degintas cukrus

Parašytas: 2015-06-03, 02:51
Peckelis
Su kiekiu kebliau. Paprastai ne daugiau 300-350 gr., bet labai priklauso nuo alaus stiliaus. Gali pakakti ir 150 gr. raudonai karamelizuoto, gali reikti ir kokių 400 gr. vos ne juodo. Nežinau, ką buri, kaip aš tau pasakysiu. Skaičiuoklėje silpnai karamelizuotą gali skaičiuoti kaip cukrų, stipriau juodą - apie 1.025-1.028. Nu taip +-. Jei kiekis nedidelis, labai neiškreips:)

Re: Degintas cukrus

Parašytas: 2015-06-03, 22:08
aluviris
Dėkui. Gaires ir kryptį turiu. Dabar beliko eksperimentuot :)