Eglės spyglių naudojimas aluje
Parašytas: 2016-01-20, 00:20
Gal kas turit rekomendacijų ar patirties kaip naudot eglės šakeles/spyglius alaus virime?
Noriu išvirti IPĄ su eglės aromatu/skoniu.
Nemažai skaitinėjau užsienio forumuose, tai kol kas sukurpiau va tokį receptą: Medkirčio IPA
Kiek teko skaityt, vieni sako, kad eglės šakeles reikia dėt prieš virimo pabaigą, o kiti, kad atvirkščiai - dėti nuo pat virimo pradžios, nes taip iš jų išgaunamas švelnesnis skonis ir geriau išskiriamas aromatas. Dėl kiekio, tai kiek susidariau įspūdį, reikia nemažai - į 20l alaus, kokių 200-400g spyglių (bet čia gal nuo konkrečios eglės priklauso...)
Būtų gerai jei kas iš patirties atsilieptų - forume ieškojau, bet nieko panašaus neradau; Taip pat bandžiau ieškoti aludariuklubas.lt receptuose, bet irgi nepavyko rast receptų su eglės spygliais...
Dar norėčiau kad alus turėtų tokio "drėgnos žemės" aromato, gal ir kvailokai atrodys, bet va žemiau tobula iliustracija - ką tik nulijęs lietus eglyne, tvankų vasaros vakarą, tą kvapą ko gero daugelis žino Kiek išgooglinau yra metodų su tinktūrom - degtine užpila žiupsnį durpių arba gerokai suirusių/pajuodusių lapų nuo žemės, po to tą tinktūrą supila prieš buteliuojant. Bet man kaip naujokui tai gan rizikingai ir nenuspėjamai toks būdas atrodo
Noriu išvirti IPĄ su eglės aromatu/skoniu.
Nemažai skaitinėjau užsienio forumuose, tai kol kas sukurpiau va tokį receptą: Medkirčio IPA
Kiek teko skaityt, vieni sako, kad eglės šakeles reikia dėt prieš virimo pabaigą, o kiti, kad atvirkščiai - dėti nuo pat virimo pradžios, nes taip iš jų išgaunamas švelnesnis skonis ir geriau išskiriamas aromatas. Dėl kiekio, tai kiek susidariau įspūdį, reikia nemažai - į 20l alaus, kokių 200-400g spyglių (bet čia gal nuo konkrečios eglės priklauso...)
Būtų gerai jei kas iš patirties atsilieptų - forume ieškojau, bet nieko panašaus neradau; Taip pat bandžiau ieškoti aludariuklubas.lt receptuose, bet irgi nepavyko rast receptų su eglės spygliais...
Dar norėčiau kad alus turėtų tokio "drėgnos žemės" aromato, gal ir kvailokai atrodys, bet va žemiau tobula iliustracija - ką tik nulijęs lietus eglyne, tvankų vasaros vakarą, tą kvapą ko gero daugelis žino Kiek išgooglinau yra metodų su tinktūrom - degtine užpila žiupsnį durpių arba gerokai suirusių/pajuodusių lapų nuo žemės, po to tą tinktūrą supila prieš buteliuojant. Bet man kaip naujokui tai gan rizikingai ir nenuspėjamai toks būdas atrodo