Laktozė
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Laktozė
Verdant nugaruoja nemažai vandens, tai ir be laktozės SG bus didesnis.ignasv81 rašė:Ar įdedant laktozės refraktometras rodo didesnį tankį, nei be laktozės? Viriau milk stautą ir prieš virimą buvo 1.050 ir nepamatavau prieš dedant laktozę, tai po virimo rodo 1.070. Tai ir kyla, toks, gal būt, kvailokas klausimas :)
-
- Pranešimai: 117
- Užsiregistravo: 2015-11-03, 11:02
Re: Laktozė
Nu suprantama. Bet buvo 25l (1.050), o po virimo 20l (1.070), tai ir klausiu ar gali būti, kad taip pakito? Ar nuo laktozės pakilo?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Laktozė
Gali. Taip.ignasv81 rašė:Nu suprantama. Bet buvo 25l (1.050), o po virimo 20l (1.070), tai ir klausiu ar gali būti, kad taip pakito? Ar nuo laktozės pakilo?
Tik nelabai suprantu, ko tu spėlioji. Taigi žinai kiek laktozės įdėjai, gali paskaičiuoti kiek SG pakilo. Įsimesk į skaičiuoklę litrus ir matysi gali ar ne.
O nuvirimą vis tiek reikia žinoti, kad galėtum kiekį planuoti.
- Burbulas
- Pranešimai: 351
- Užsiregistravo: 2013-03-30, 19:10
Re: Laktozė
Vien nuvirus turėjo būti 1,062 išeina, kad laktozė papildomai sukėlė og 8 vienetais
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Laktozė
Jeigu palieki misą ramiai kokiam pusvalandžiui, apačioje ji bus tirštesnė, negu viršuje. Pastovėjusią misą prieš matuojant reikėtų pamaišyti. Esu taip išsidūręs karjeros pradžioje.
-
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2017-04-09, 13:20
Re: Laktozė
Gal kas pasidalinsit kur laktozės galima nusipirkti, ar tik savas alus lietuvoje pardavinėja? Daugiau niekur nerandu per google...
-
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2017-04-09, 13:20
Re: Laktozė
Nejau niekas nenaudojat laktozės..? Ar tik informacija pasidalinti nenorite...
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Laktozė
Kai tokiais kiekiais tik reikia, tai užtenka ir iš Savo alaus. Šiaip pieno perdirbimo įmonėmis reiktų pasidomėti, juk ten gimsta laktozė.