Sveiki
Iškilo keletas klausimų-problemų tikuosi padėsit.
Prieš pora savaičių dariau kvietinį alų, viskas kaip ir gerai ejosi tik nusprendziau alaus nevirti o ištekinus sudėti mieles. Bet prisiskaičiau kad labai greit galima pasigauti zarazą. Tai sakau vandenį skirta tekinimui užvirinsiu nu vis ramiau. Vandens 30 ltr . buvau dejas 3militrus fosforo rugšties ir 2mililitrus kalcio chlorido 30%. Prieš virimą vanduo pabalo kaip pienas ir nebe pasidare skaidrus net atvėsinus iki 75 c. Ar čia taip normalu ? Ar kažkas negerai ? Vanduo paprastas iš krano
Na ir dar vienas klausimas alus jau kaip ir išrūgo savaitgalį bandžiau paragauti, mielės WB-06. Kai paragavau net ir burna sutraukė vieni gvaizdikėliai suprantu kad jam buvo per šalta dėlto taip gavosi . Bet ar dar butu galima kaip pataisyti visa šita skonį. Nors šiek tiek primažinti gvaizdikėlius?
kaipirgeraiėjos tiknusprendžiaualaus nevirti
-
- Pranešimai: 31
- Užsiregistravo: 2016-02-11, 14:49
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: kaip ir gerai ejosi tik nusprendziau alaus nevirti
Q: Prieš virimą vanduo pabalo kaip pienas ir nebe pasidarė skaidrus net atvėsinus iki 75 c. Ar čia taip normalu ?
A: Normalu, rūgštis sureagavo su bikarbonatasi ir gavai netirpių junginių. Nieko baisaus.
Q: Bet ar dar butu galima kaip pataisyti visa šita skonį. Nors šiek tiek primažinti gvaizdikėlius?
A: Laikas truputi sušvelnins, bet jei misos nevirei tai tikėtini "kiti" fermentacijos procesai kuriems tik laiko ir tetrūksta
A: Normalu, rūgštis sureagavo su bikarbonatasi ir gavai netirpių junginių. Nieko baisaus.
Q: Bet ar dar butu galima kaip pataisyti visa šita skonį. Nors šiek tiek primažinti gvaizdikėlius?
A: Laikas truputi sušvelnins, bet jei misos nevirei tai tikėtini "kiti" fermentacijos procesai kuriems tik laiko ir tetrūksta
-
- Pranešimai: 31
- Užsiregistravo: 2016-02-11, 14:49
Re: kaip ir gerai ejosi tik nusprendziau alaus nevirti
tai tikėtini "kiti" fermentacijos procesai kuriems tik laiko ir tetrūksta
Ką turi galvoi gal butu galima konkrečiau ir trumpai
Tikiu netai norejai paskyti kad laiko klausimas kada pilsiu lauk
Ką turi galvoi gal butu galima konkrečiau ir trumpai
Tikiu netai norejai paskyti kad laiko klausimas kada pilsiu lauk
- GiN
- Pranešimai: 723
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: kaip ir gerai ejosi tik nusprendziau alaus nevirti
Jeigu gerai supratau, Lrytas turėjo omenyje, kad yra tikimybė, jog nevirtoje misoje gali užgyventi ne tik mielės, bet ir kiti mikroorganizmai, nes misa nėra dezinfekuojama virimo metu. Tokio alaus galiojimas yra gana trumpas.
Gvazdikėliai - žemos fermentacijos temperatūros (stipri įtaka) ir žemos salinimo temperatūros (mažesnė įtaka) padarinys. Bet šviežias ir šiltas kvietinis dažnai turi stiprų fenolinį charakterį. Palauk, kol užsigazuos, atšaldyk ir paragauk, gal visgi nieko baisaus ten?
Gvazdikėliai - žemos fermentacijos temperatūros (stipri įtaka) ir žemos salinimo temperatūros (mažesnė įtaka) padarinys. Bet šviežias ir šiltas kvietinis dažnai turi stiprų fenolinį charakterį. Palauk, kol užsigazuos, atšaldyk ir paragauk, gal visgi nieko baisaus ten?
vytautas 678 rašė:tai tikėtini "kiti" fermentacijos procesai kuriems tik laiko ir tetrūksta
Ką turi galvoi gal butu galima konkrečiau ir trumpai
Tikiu netai norejai paskyti kad laiko klausimas kada pilsiu lauk