Sveiki,
Turiu klausimuką - kelios pastarosios mano alaus partijos įgavo tam tikrą sausumą, sprangumą..
lyg trauktu gomurį. Pats alus skanus viskas ok.. bet yra pašalinis jausmas. Anksčiau to nebūdavo.
Ką dariau kitaip - pradėjau naudoti varini misos šaldymo vamzdelį - bet nesinorėtu tiketi, kad tai nuo jo..
Ką manot Jūs, kodėl taip nutinka?
Mantas
kelios pastarosios mano alaus partijos įgavo tam tikrą sausumą, sprangumą..
- mentux
- Pranešimai: 2
- Užsiregistravo: 2014-12-14, 19:00
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Naujokų klausimai
Gal tiesiog alus išsausėjo. Keisk salinimo režimą, salink prie aukštesnių temp. Daugiau naudok miuncheno, vienos salyklų. Gal dar sausumą ir sprangumą gali suteikti netinkami apyniai.
- mentux
- Pranešimai: 2
- Užsiregistravo: 2014-12-14, 19:00
Re: Naujokų klausimai
Dar papildant, paskutini savo alų viriau pagal šį receptą:
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... cial-brown
Salinau prie temp: ~70C
Gal dar kas turi minciu - kokios gali buti alaus issausejimo priezastys?
Mantas
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... cial-brown
Salinau prie temp: ~70C
Gal dar kas turi minciu - kokios gali buti alaus issausejimo priezastys?
Mantas
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Naujokų klausimai
Koks SG, koks FG gavosi ? Bet jei skonis toks "šampaninis" tai neieškom sliekų s.... .
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Naujokų klausimai
Po VAk'o perverčiau savo korteles ir supratau, kad turiu bėdą (nes ta pati bėda buvo fiksuojama ir per aludarių taurę)- mano alus turi per mažai kūno. Kur reikia ieškoti bėdos? salinimo temperatūrose?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
Du bėriai traukia kūno vežimą - salinimo temperatūros ir Vienos/Miuncheno salyklų kažkokios tai dalies naudojimas. Visokių kitokių niuansų taipogi krūva, bet ten jau plona - pirma kur stora prasitrypt reikia:)
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Naujokų klausimai
Tai va salinimo temperatūras trypt ir bandau, klausau protingų žmonių, bandau skaitytis apie temperatūras dar kartą.
- Zydrius
- Pranešimai: 160
- Užsiregistravo: 2011-06-23, 10:06
Re: Naujokų klausimai
aš kadangi sausą mėgstu, tai dažniausiai laikau apie 63 laipsnius.