kelios pastarosios mano alaus partijos įgavo tam tikrą sausumą, sprangumą..

Diskusijos apie išsivirto alaus išvaizdą, kvapus, skonius, poskonius, malonumą geriant ir kitus pastebėjimus
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Vartotojo avataras
mentux
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2014-12-14, 19:00

kelios pastarosios mano alaus partijos įgavo tam tikrą sausumą, sprangumą..

Standartinė mentux »

Sveiki,
Turiu klausimuką - kelios pastarosios mano alaus partijos įgavo tam tikrą sausumą, sprangumą..

lyg trauktu gomurį. Pats alus skanus viskas ok.. bet yra pašalinis jausmas. Anksčiau to nebūdavo.
Ką dariau kitaip - pradėjau naudoti varini misos šaldymo vamzdelį - bet nesinorėtu tiketi, kad tai nuo jo..
Ką manot Jūs, kodėl taip nutinka?
Mantas

Vartotojo avataras
Artis
Pranešimai: 336
Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Artis »

Gal tiesiog alus išsausėjo. Keisk salinimo režimą, salink prie aukštesnių temp. Daugiau naudok miuncheno, vienos salyklų. Gal dar sausumą ir sprangumą gali suteikti netinkami apyniai.

Vartotojo avataras
mentux
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 2014-12-14, 19:00

Re: Naujokų klausimai

Standartinė mentux »

Dar papildant, paskutini savo alų viriau pagal šį receptą:
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... cial-brown

Salinau prie temp: ~70C
Gal dar kas turi minciu - kokios gali buti alaus issausejimo priezastys?
Mantas

Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Lrytas1 »

Koks SG, koks FG gavosi ? Bet jei skonis toks "šampaninis" tai neieškom sliekų s.... .

Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 576
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Zalvarinis »

Po VAk'o perverčiau savo korteles ir supratau, kad turiu bėdą (nes ta pati bėda buvo fiksuojama ir per aludarių taurę)- mano alus turi per mažai kūno. Kur reikia ieškoti bėdos? salinimo temperatūrose?

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Peckelis »

Du bėriai traukia kūno vežimą - salinimo temperatūros ir Vienos/Miuncheno salyklų kažkokios tai dalies naudojimas. Visokių kitokių niuansų taipogi krūva, bet ten jau plona - pirma kur stora prasitrypt reikia:)

Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 576
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Zalvarinis »

Tai va salinimo temperatūras trypt ir bandau, klausau protingų žmonių, bandau skaitytis apie temperatūras dar kartą.

Vartotojo avataras
Zydrius
Pranešimai: 160
Užsiregistravo: 2011-06-23, 10:06

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Zydrius »

aš kadangi sausą mėgstu, tai dažniausiai laikau apie 63 laipsnius.

BUTTON_TOPIC_LOCKED