Gytis rašė:Domaso, ar galiu paklausti, kiek tu laiko verdi ir kiek virimų padaręs? Tiesiog noriu suprasti kiek tu čia laiko be infekcijos esi.
Esu palyginti dar pakankamai žalias, ir tikrai dar daug išmokt reikia.. Verdu alų dar tik kokius 8 mėnesius, jei dabar gerai suskaičiuoju, tai 9 alus tesu išviręs, bet kaip sakiau, infekcija dar nepasitaikė. Nesakau kad jų nebus, tiesiog dar nebuvo, tai neturiu reikalo įtart kad kažką labai blogai darau..
Darau alų dažniausiai lauke, o kai šalta - garaže, o pilstau visada garaže (beje ne pačiam švariausiam

), čia jei įtakos tai turi...
Tiesa, paskutiniame virime (vakar) visai nenaudojau Chempro Caustic (visada anksčiau tik jį naudodavau ir nuskalaudavau vandeniu), šį kartą viską skalavau tik Chempro Oxi, ir praskalavau vandeniu. Kiek žinau Oxi yra silpnesnis, tai žiūrėsim ar neprisišauksiu infekcijos, jei taip, tada reiks grįžt prie Caustic..
Gytis rašė:Alus tamsus ir stiprus, reikės bent 3 mėn. kad subręstų. Jeigu tai ne infekcija, tai kvapai ir skoniai turėtų pasitaisyti. Mano pirmas stiprus tamsus pirmus 3 mėnesius buvo kaip akumuliatorių skystis per pusę skiestas beždžionių šlapimu, bet po kokių 4 mėnesių visai neblogas tapo.
Man taip irgi buvo su vienu porteriu (8%), nebuvo taip vaizdingai blogai kaip tu nupasakojai

, bet toks labai neišraiškingas ir blankus buvo, gal kiek ir nemalonus - pastovėjo 4 mėnesius ir susigulėjo viskas. Užtat Gedui ir sakiau, kad gal verta vis dėl to subuteliuot...