Atenuacija

Pastabos, pageidavimai aludariuklubas.lt puslapiui
Vartotojo avataras
null
Pranešimai: 633
Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32

Atenuacija

Standartinė null » 2011-05-16, 11:27

Skaičiuoklėje atsirado galimybė kontroliuoti atenuacijos parametrą, kuris lemia FG ir ABV rezultatus. Parametro reikšmė 0.75 pagal nutylėjimą, galite koreguoti jį priklausomai nuo naudojamų mielių atenuacijos savybių.



Vartotojo avataras
audryla
Pranešimai: 466
Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40

Re: Atenuacija

Standartinė audryla » 2011-05-17, 08:32

Opa... na jei gerai skaičiuoja, tada mielių "WYEST- 3522 - Belgian Ardennes" atenuacija buvo 84%...



Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1748
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Atenuacija

Standartinė Gytis » 2011-05-17, 09:44

86 proc. beveik. Mielės alkanos buvo :)



Vartotojo avataras
Artis
Pranešimai: 336
Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03

Re: Atenuacija

Standartinė Artis » 2011-05-17, 12:34

Pas mane 85% :)

Bet tai kas mane labiausia stebina tai, kad mielių gamintojas WYEAST nurodo:

Flocculation: high

Attenuation: 72-76%

Temperature Range: 65-76° F (18-24° C)

Alcohol Tolerance: approximately 12% ABV


Ar nebus per aukšta atenuacija dėl per aukštos temperatūros?

Pats kitą kartą pabandysiu prie žemesnių fermentuoti.



Vartotojo avataras
null
Pranešimai: 633
Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32

Re: Atenuacija

Standartinė null » 2011-05-17, 13:09

Čia pateikiama menama atenuacija ("apparent attenuation"), kadangi alkoholio klampumas mažesnis nei vandens tikrą "actual attenuation" gausi tik išmatavęs alaus FG refraktometru. Reiktų pasidomėti ar gamintojai nurodo actual attenuation, kuris yra žemesnis, ar apparent.



Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1748
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Atenuacija

Standartinė Gytis » 2011-05-17, 14:41

@Artis

Turi galvoje fermentacijos temperatūrą? Manau didelio skirtumo nėra. Mano nuomone, labiau priklauso nuo misos sudėties negu nuo fermentacijos temperatūros, kol pastaroji telpa į rėmus.



Vartotojo avataras
justinas
Pranešimai: 109
Užsiregistravo: 2012-10-14, 18:41

Re: Atenuacija

Standartinė justinas » 2013-01-03, 13:25

o jei ant pakelio nėra užrašyta. tai kaip galima apskaičiuoti?

pvz brewferm lager mielės na kiek žiurėjau tai ant pakelio nėra jų psl irgi nėra



Vartotojo avataras
runce
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14

Re: Atenuacija

Standartinė runce » 2013-01-03, 14:05

pačios mielės, kaip atskiras dalykas, neturi tikslios atenuacijos. galima maždaug įsivaizduoti taip: vidutinė atenuacija yra apie 75proc, kuri LABIAUSIAI priklauso nuo salinimo, virimo, fermentavimo metodų, o tam tikros mielės ją padidina arba pamažina, taip atenuacija gali būti 50-90proc beveik su bet kokiomis mielėmis. tiesiog naudojant skirtingas mieles galima tikėtis didesnės arba mažesnės atenuacijos. kaip pvz windsor turės mažesnę nei nottingham, bet galima taip padaryti, kad būtų atvirkščiai :)




Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių

cron