Skaičiuoklėje atsirado galimybė kontroliuoti atenuacijos parametrą, kuris lemia FG ir ABV rezultatus. Parametro reikšmė 0.75 pagal nutylėjimą, galite koreguoti jį priklausomai nuo naudojamų mielių atenuacijos savybių.
Atenuacija
- audryla
- Pranešimai: 466
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 18:40
Re: Atenuacija
Opa... na jei gerai skaičiuoja, tada mielių "WYEST- 3522 - Belgian Ardennes" atenuacija buvo 84%...
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Atenuacija
86 proc. beveik. Mielės alkanos buvo
- Artis
- Pranešimai: 336
- Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03
Re: Atenuacija
Pas mane 85%
Bet tai kas mane labiausia stebina tai, kad mielių gamintojas WYEAST nurodo:
Flocculation: high
Attenuation: 72-76%
Temperature Range: 65-76° F (18-24° C)
Alcohol Tolerance: approximately 12% ABV
Ar nebus per aukšta atenuacija dėl per aukštos temperatūros?
Pats kitą kartą pabandysiu prie žemesnių fermentuoti.
Bet tai kas mane labiausia stebina tai, kad mielių gamintojas WYEAST nurodo:
Flocculation: high
Attenuation: 72-76%
Temperature Range: 65-76° F (18-24° C)
Alcohol Tolerance: approximately 12% ABV
Ar nebus per aukšta atenuacija dėl per aukštos temperatūros?
Pats kitą kartą pabandysiu prie žemesnių fermentuoti.
- null
- Pranešimai: 633
- Užsiregistravo: 2011-01-29, 11:32
Re: Atenuacija
Čia pateikiama menama atenuacija ("apparent attenuation"), kadangi alkoholio klampumas mažesnis nei vandens tikrą "actual attenuation" gausi tik išmatavęs alaus FG refraktometru. Reiktų pasidomėti ar gamintojai nurodo actual attenuation, kuris yra žemesnis, ar apparent.
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Atenuacija
@Artis
Turi galvoje fermentacijos temperatūrą? Manau didelio skirtumo nėra. Mano nuomone, labiau priklauso nuo misos sudėties negu nuo fermentacijos temperatūros, kol pastaroji telpa į rėmus.
Turi galvoje fermentacijos temperatūrą? Manau didelio skirtumo nėra. Mano nuomone, labiau priklauso nuo misos sudėties negu nuo fermentacijos temperatūros, kol pastaroji telpa į rėmus.
- justinas
- Pranešimai: 109
- Užsiregistravo: 2012-10-14, 18:41
Re: Atenuacija
o jei ant pakelio nėra užrašyta. tai kaip galima apskaičiuoti?
pvz brewferm lager mielės na kiek žiurėjau tai ant pakelio nėra jų psl irgi nėra
pvz brewferm lager mielės na kiek žiurėjau tai ant pakelio nėra jų psl irgi nėra
- runce
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 13:14
Re: Atenuacija
pačios mielės, kaip atskiras dalykas, neturi tikslios atenuacijos. galima maždaug įsivaizduoti taip: vidutinė atenuacija yra apie 75proc, kuri LABIAUSIAI priklauso nuo salinimo, virimo, fermentavimo metodų, o tam tikros mielės ją padidina arba pamažina, taip atenuacija gali būti 50-90proc beveik su bet kokiomis mielėmis. tiesiog naudojant skirtingas mieles galima tikėtis didesnės arba mažesnės atenuacijos. kaip pvz windsor turės mažesnę nei nottingham, bet galima taip padaryti, kad būtų atvirkščiai