Kuo pakeist kerpeną ir kt.
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
Kazkas kalbejo apie tretine (nera tokio zodzio man atrado ) tai vat mano alus fermentuojasi tarkim savaite, tada dvi savaites stovi antrinej. Ir po to turiu daug skaidraus kaip ašara negazuoto alaus. Nesuprantu koks skirtumas ar 8 dienos antrinej, ar po 4 antrinej ir tretinej.
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
tai aš praktiškai viską kas išvardinta ir darau ... vanduo pas mane filtruotas tai beveik distiliuotas , koldkraša darau ir antrine ir nepilstau iškart
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
Samani, skirtumas, kad ne vieną, o čielus du kartus perpilsi "senam" kubile palikdamas didžiąją dalį viso to "dumblo". O kas kokias 4 paras (vietoje 8) galima tuo pačiu ir čielus du "šaltus apyniavimus" padaryti. Kas turėtų manau didelės įtakos būsimo alaus aromatui. 4 parų, mano nuomone pakanka, kad alus "pasiimtų" apynių aromatą, o mielių tretinėje turėtų likti dar tikėkimės pakankamai, kad alus užsigazuotų natūraliai, naudojant po 7 g cukraus litrui. Žo, greit pilsneriuką virsiu, kuriam skaidrumas gan reikalingas faktorius, tad bus proga tą idėją praktiškai patikrinti, o po kokio gero mėnesio žinosiu ir rezultatą.
- gvolkas
- Pranešimai: 181
- Užsiregistravo: 2012-04-27, 00:51
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
Labiau rizikuojat prisižaist su oksidacija bepilstydami. Apyniuotiems alums pageidaujamas jokio sąlyčio su deguonimi rėžimas. Rimti geekai net antrinę / butelius / kegus prapūtinėja su CO2, kad uždėtų angliarūgštės paklodę prieš suleisdam ten apyniuotus alus.
- Samanis
- Pranešimai: 310
- Užsiregistravo: 2013-03-18, 19:51
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
Taigi resume: prisiperkam kerpenos arba geriam neskaidru alu.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
Samani > arba, kaip "ponasniekas" gerai pastebėjo - gerai paruošiam / naudojam gerą vandenį, švariai tekinam, paverdam ilgiau, greitai atšaldom, neskubam po fermentacijos supilstyti, rekomenduotina padaryt antrinę + per daug nesureikšminam to skaidrumo - žiū ir tos kerpenos nebereiks
Maistra > Na jo, jei perpilt šešioliką kartų, pagal analogiją būtų šešioliktinė. Bet pradžiai užteks pamėginti "tretinę" ir pažiūrėti rezultatą savo akimis. "gvolkas", mano galva, labai teisingai ir laiku dėl oksidacijos pastebėjo, bet vieną kartą pabandyt - gal nebus pasaulio pabaiga. Nuojauta kužda, kad rezultatas turėtų ne ką prastesnis būti nei su kerpena.
Maistra > Na jo, jei perpilt šešioliką kartų, pagal analogiją būtų šešioliktinė. Bet pradžiai užteks pamėginti "tretinę" ir pažiūrėti rezultatą savo akimis. "gvolkas", mano galva, labai teisingai ir laiku dėl oksidacijos pastebėjo, bet vieną kartą pabandyt - gal nebus pasaulio pabaiga. Nuojauta kužda, kad rezultatas turėtų ne ką prastesnis būti nei su kerpena.
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
maistra pas mane balioninis filtras su druska . ten vanduo po jo beveik distiliuotas gaunasi be jokių praktiškai druskų .
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
tai tipo vietoj kalcio hidrokarbonato vandeny pasidaro natrio hidrokarbonatas ? tai tipo tie hidrokarbonatai mūttnumą duoda ?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
vikingas> Jei tu tikrai verdi alų po tokio va savo filtro, ką gi, užuojauta...
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
man skanus gaunasi ir draugams labai patinka . nereikia užuojautų
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
vikingas> ne pirmą ir ne paskutinį tokį pareiškimą girdžiu ...
- vikingas
- Pranešimai: 495
- Užsiregistravo: 2014-02-25, 12:41
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
grežinio vanduo ne pačios geriausios kokybes jame dar ir geležies yra todėl filtras vienintelė išeitis. o Lrytas jei ne pirmas taip sako tai gal ne pirmam ir ne paskutiniam skaniai gaunasi ?
- zaltys
- Pranešimai: 178
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 15:58
Re: Kuo pakeist kerpeną ir kt.
Į Maistra'os situaciją - klausimą aš asmeniškai sureaguočiau taip: virti min. 90 min. ir labai staigus šaldymas...dėl šaldymo idėjų neturiu kitų kaip galingas gyvatukas arba priešsrovinis koks tai įtaisas. Galima aišku per gyvatuką paleisti skystą azotą arba CO2 Baltymai yra labai rimta problema - sutinku visom keturiom.