Domina pabandyti išvirti alaus iš ruginio salyklo. Prisiskaičiau info, kad ruginio salyklo tekinimas yra labai sudėtingas reikalas, nes salyklas dėl savo specifikos gali užkimšti filtrą ir t.t. Tai klausimai būtų tokie - ar apskritai įmanoma ištekinti misą iš 100 proc. ruginio salyklo?
Ruginio salyklo tekinimas
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Ruginio salyklo tekinimas
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Naujokų klausimai
Su mano sistema istekinti imanoma, bet nezadu eksperimentuoti 100% naudodamas tik rugini salykla.
Be to, nematau skirtumo tekinant rugini ar kvietini salykla:)
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
Puaka> Skirtumas yra, ir esminis. Jei nebandei, gal nekalbėk.
AntaKalnietis> Nu ir kokio velnio tau atsikišo 100% ruginio daryti. Bus negeriamas. O jei vėl užkamavo teorinis polėkis, gal pabandyk kurį kartą padaryt, neknisęs proto link nakties. Atsakymas - įmanoma, tik kam to reikia?
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Naujokų klausimai
Na gerai, tada kitaip paklausiu - kokia yra "saugi" ruginio salyklo proporcija maišant jį su kitais salyklais, kad neužkimštų filtravimo sistemos?
- Pikas
- Pranešimai: 33
- Užsiregistravo: 2011-02-23, 10:23
Re: Naujokų klausimai
Ruginis salyklas turi daug beta-gliukanų, kurie "sulipdo" salyklo pyragą filtracijos inde, todėl labai sulėtėja tekinimas. Į salinimo procesą įtrauk ~20-30 min prie ~40C pauzę, kitaip vadinamą "beta-glucan rest" ir tekinimas stipriai pagerės.
Manau Peckelis nerekomendavo 100% ruginio salyklo alaus, ne dėl sunkumo tekinant, o dėl prastų skoninių savybių.
P.S. Šeip, ruginiame aluje naudojama ~50% ruginio salyklo. (http://www.bjcp.org/2008styles/style15.php#1d)
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Naujokų klausimai
Kokius 3-8 iš šitų
http://www.erbsloeh.com/en/products/beer/brewing_process/enzymatisation
+ celiuliozės į tekinimą ir ištekės 100% ruginio, ar net maltų rugių, bat kam to reikia ? :)
- puaka
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2013-03-28, 11:58
Re: Naujokų klausimai
" Skirtumas yra, ir esminis. Jei nebandei, gal nekalbėk"
Nemegstu kalbet, bet noretsiu suzinoti kokie esminiai skirtumai tarp siu salyklu?
Isskyrus tekinimo greiti?
- DV
- Pranešimai: 235
- Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04
Re: Naujokų klausimai
Maistra, ne tokį linką idėjai.
Turėjo būti http://lmgtfy.com/?q=rye+malt+vs+barley+malt
- Modeslovas
- Pranešimai: 166
- Užsiregistravo: 2011-08-25, 09:40
Re: Naujokų klausimai
Na nutekint gal ir nutekinsi ta 100proc rugio , bet gausi paskui ne alų o kažką panašaus į kisielių )
- vapas
- Pranešimai: 86
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:58
Re: Naujokų klausimai
Tai, kad berods jau prie 70-80 tirštas kisielius, kuris pakankamai sunkiai iš butelio bėga.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Naujokų klausimai
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
Re: Naujokų klausimai
Kiekvienam savo. Mano pirmo virimimo santykis: Bazė 80% Ruginis 20%. Pasirodė daugoka. Aišku pusės metų nelaukiau. Antras bandymas: Bazė 86 Kvietis 7 Rugis 7. Manau suradau savo... Elkis kaip nori bet žinok kad ir tie 7% labai jauntami. Tikiu ir Peckeliu. Bet nereikia net galvoti apie 100%
-
- Pranešimai: 31
- Užsiregistravo: 2016-02-11, 14:49
Re: Ruginio salyklo tekinimas
Gal kas bandėt ?
- GiN
- Pranešimai: 715
- Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58
Re: Ruginio salyklo tekinimas
vytautas 678 rašė:Kaip toks varijantas viena rugi be miežinio salyklo palaikyti 40 c. kad geriau tekintusi.
Gal kas bandėt ?