Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
-
- Pranešimai: 32
- Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12
Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Jau viriau iš salyklo ekstrakto, tad atėjo laikas virti iš salyklo. Patarkite koki nors nebloga, bet gana paprasta recepta. Norėčiau pasigaminti pale ale tipo alu. Dėkui už patarimus.
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Tekinimui filtrą ir puodą visam misos kiekiui virti turi ? Jei taip tai
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/6168-31-peilas
Dėk vien Citrą, mieles dėk Nottingham
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/6168-31-peilas
Dėk vien Citrą, mieles dėk Nottingham
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Tą peilą, kur nuorodą įmetė, ragavau. Vienas geriausių pale ale, kurį teko ragauti. Bet pradžiai siūlyčiau ką nors paprasčiau.
pvz.:
22 litrai
Pale ale salyklas 96%
CaraPils 4%
Cascade 60 min - 15 IBU
Cascade 15 min - 20 gramų
Cascade 0 min - 20 gramų
Bendras IBU turėtų gautis apie 25 IBU, jeigu nori daugiau, didink visur po truputį.
Mielės US05, bet dabar Savame nėra, tai naudok Nottingham.
pvz.:
22 litrai
Pale ale salyklas 96%
CaraPils 4%
Cascade 60 min - 15 IBU
Cascade 15 min - 20 gramų
Cascade 0 min - 20 gramų
Bendras IBU turėtų gautis apie 25 IBU, jeigu nori daugiau, didink visur po truputį.
Mielės US05, bet dabar Savame nėra, tai naudok Nottingham.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Skonio reikalas, bet dar labai geros mielės iš SA (ir jų yra pardavime) "Burton Union" (my favourite).
- west
- Pranešimai: 534
- Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
man rodos yra jau savam 05
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Burton Union geros mielės, man irgi patinka. Bet US05 patinka labiau tokiam reikalui.
-
- Pranešimai: 32
- Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Kažkuri iš jūsų pasiūlytu receptu tikrai pasirinksiu. Taip, puodas yra 36 litrų talpos, taip pat yra tekinimo filtras. Tik iškilo dar klausimas dėl to filtro kur dedasi viršuje ir ant jo pilasi karštas vanduo . Tiks toksai variantas http://gastro-brauen.de/de/Brauereiarti ... ltern.html ar kažka rimčiau žiūrinėti?
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Ant viršaus paprastai nesideda joks filtras. Pakanka atsargiai su kokiu samčiu pilti vandenį, kad nepridaryt duobių ir viskas.
-
- Pranešimai: 32
- Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
A tai tada dar geriau, galima visas medžiagas susipirkti ir pradėti virimą. Kaip suprantu nėra svarbu, kurį pasirinksiu receptą iš čia pasiūlytu?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Virk ką nori. Ar esi užsiregistravęs aludariuklubas.lt? Imk kurį nors iš apdovanotų receptų ir virk: https://www.aludariuklubas.lt/apdovanoti-receptai
-
- Pranešimai: 32
- Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Taip, esu užsiregistravęs aludariu klube. Beje Gyti, kur nurodei ta paprasta receptą, tai kokios salinimo, tekinimo temperatūros?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Aš visada salinu mažiausiai 75 min. Daryk savo nuožiūra. pvz 66C 45 min, 72C 30 min. Arba vien 66-67C 75-90 min. Tekinimas kaip padarysi, taip bus gerai.gargalas rašė:Taip, esu užsiregistravęs aludariu klube. Beje Gyti, kur nurodei ta paprasta receptą, tai kokios salinimo, tekinimo temperatūros?
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Pirmas virimas iš salyklo.Patarkite.
Gyti, o gal kad pirmam salykliniam virimui labai nekomplikuoti žmogui situacijos, tiesiog siūlyti padaryti "single step mash", t.y. kokius 65C / 90 min (per tiek iki kokių 62-63 C nukris), tada pakelia iki 78-79C 10-15 min. ir tekina? O "step mash'us" jau vėliau galės praktikuoti? Ir receptas galėtų būti koks minimalistinis, bet visai geras (5-7 proc. kokio tai karamelinio, likęs bazinis pilsnerio ar pale ale + apyniai 60 min ir 15 min)