Alkoholio pojūtis

Diskusijos apie išsivirto alaus išvaizdą, kvapus, skonius, poskonius, malonumą geriant ir kitus pastebėjimus
ATSAKYTI
minerisss
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2017-04-12, 19:20

Alkoholio pojūtis

Standartinė minerisss »

Sveiki, ar kažkas susidūrėt su tokiu jausmu,pojūčiu, kad tas mūsų verdamas naminis alutis, kitaip "kerta" į galvą? Nuėjus į barą, paimi 3 bokalus, jauti kad apsinešei, namuose dažnai būna, kad išgeri 2x litrinius buteliukus ir jauti tokį minimalų apsvaigimą. Arba kitas variantas, kad kad iš pradžių lengvai apsvaigsti, o po to jau nelabai ką ir bepajauti, jeigu jau baliavoji rimčiau. Išgerus tą patį kiekį bare, jau butų visai kiti reikalai. Pradedu galvoti ar čia užgazavime visas reikalas, nes alaus stiprumas tai min nuo 5 iki 6 proc :-) pasidalinkit savo išmintim kaip čia kas yra...
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Alkoholio pojūtis

Standartinė Lrytas1 »

c2h5oh kitokio nepadarai :) Susitvarkyk fermentaciją ir grybų nedėk.
minerisss
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2017-04-12, 19:20

Re: Alkoholio pojūtis

Standartinė minerisss »

Galima gal išsamiau apie fermentacijos sutvarkymą ir grybų dėjima?
Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 576
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Alkoholio pojūtis

Standartinė Zalvarinis »

Panaši tema: http://aludariuforumas.lt/viewtopic.php?f=20&t=1424

O Šiaip 2x1l naminio alaus yra keturi bokalai.
minerisss
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2017-04-12, 19:20

Re: Alkoholio pojūtis

Standartinė minerisss »

Zalvarinis rašė:Panaši tema: http://aludariuforumas.lt/viewtopic.php?f=20&t=1424

O Šiaip 2x1l naminio alaus yra keturi bokalai.
Su šia tema gal reikalai ir susiję, bet mano atvejui negalioja. Nesiskundžiu galvos skausmu.

Aš apie ką ir kalbu, kad 2x1L yra 4 bokalai, paemus 4 bokalus bare, jau jautiesi aptuisęs, o čia namuose paimi 2x litrinukus ir dar pradedi galvoti gal trečią atidaryti ( nesakau kad jis nekerta į galvą visiškai). Tiesiog Ne toks poveikis nuo išgerto kiekio, lyginant su pramoniniu. Kas liečia visus fermentacijų reikalus, tai skaitęs nemažai, ir visada stengiuosi daryti kaip priklauso (mielių rehidratacija, mielių kiekis, atitinkama temperatūra ir t.t)
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Alkoholio pojūtis

Standartinė Peckelis »

Žiūrėkim kitu kampu. Tavo apibrėžiamas "apsvaigimas" nepriklauso nuo bokalų ar butelių skaičiaus. Tik nuo alkoholio kiekio iš vienos pusės ir krūvos dedamųjų - iš kitos. Alkoholį nesunku primesti - alaus kiekis x iš jo stiprumo, kurį, tikiuosi, žinai. O va tos kitos dedamosios - jau kartais ir filosofija. Ar pavargęs, ką ir kada valgęs ar ragavimo metu valgantis, kokia nuotaika ir t.t., kad ir alkoholio koncentracija aluje. Nevienodai veikia tas pats alkoholio kiekis, suvartotas su dideliu kiekiu silpno ir mažu kiekiu stipraus alaus. O kur dar kiekvieno žmogaus asmeninės savybės.
minerisss
Pranešimai: 91
Užsiregistravo: 2017-04-12, 19:20

Re: Alkoholio pojūtis

Standartinė minerisss »

Peckelis rašė:Žiūrėkim kitu kampu. Tavo apibrėžiamas "apsvaigimas" nepriklauso nuo bokalų ar butelių skaičiaus. Tik nuo alkoholio kiekio iš vienos pusės ir krūvos dedamųjų - iš kitos. Alkoholį nesunku primesti - alaus kiekis x iš jo stiprumo, kurį, tikiuosi, žinai. O va tos kitos dedamosios - jau kartais ir filosofija. Ar pavargęs, ką ir kada valgęs ar ragavimo metu valgantis, kokia nuotaika ir t.t., kad ir alkoholio koncentracija aluje. Nevienodai veikia tas pats alkoholio kiekis, suvartotas su dideliu kiekiu silpno ir mažu kiekiu stipraus alaus. O kur dar kiekvieno žmogaus asmeninės savybės.
Su visu šituo tavo argumentavimu sutinku visišku 100 procentu. Tik va, kad kartais pagalvoju, kad per kokį baliuką( o jų buvo jau ne vienas ir ne du, kai pradėjau virti), kai jau rimčiau švenčiam, tas suvartotas kiekis toks pasirodo per didelis. Iškart pradedu lyginti, kad jei būtume bare ta pati kompanija, tai po tokio kiekio jau būtume visiškai "gražučiai" išeję. Iškart kyla klausimas kodėl, dėlto ir pradėjau šią diskusiją. Iš pradžių galvojau,kad gal užgazavimo stiprumas turi tam įtakos, vistiek kažkokia sąveika tarp angliarūgštės ir alkoholio turi būti.
Sharmelis
Pranešimai: 60
Užsiregistravo: 2018-01-31, 18:41

Re: Alkoholio pojūtis

Standartinė Sharmelis »

Sveiki,
Aš taip pat manau, kad pramoninis ir naminis alus veikia kitaip.
Gali būti, kad naminiame aluje rasime daugiau sunkiųjų alhololių, jeigu fermentacijos temperatūra nepastovi ar aukšta. To pasekoje mielės gali prigaminti visokių dalykėlių. Pramonėje fermentavimo aplinka truputį geriau organizuota ir kontroliuojama, todėl alus gaminamas "švaresnis".
Iš esmės su kuo nesutinku, kad imant vienodo stiprumo alus (pramoninį ir naminį) pramoninio poveikis stipresnis. Man susidaro įspūdis, kad taip lyginant stipresnis alus būna naminis.
Aš taip pat manau, kad tu galbūt ne tiksliai įvertini alkoholio kiekį savo aluje.
ATSAKYTI