Midus

ATSAKYTI
tom1410
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2018-02-09, 12:34

Midus

Standartinė tom1410 »

Sveiki,

pirmą kart bandžiau gaminti midų. Gaminau 10 litrų, pradinis tankis gavosi 1.089. Naudojau vyno mieles. Dvi savaites pupsėjo ir dabar pamatuoju tankį ir... 0.999, nu šiektiek mažiau už 1. Kas keisčiausia, kad uždarius vis dar pupsi. Tai vat dabar toks rugštus skystimėlis, medaus tik kvapas likęs.

Ką dabar, jūsų nuomone, reikėtų daryti. Perpilt, pridėt medaus ir nešt į rūsį? Palikt toliau rūgt kol pupsi? Ar pilt į klozetą? :)

Dėkui, Tomas
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Midus

Standartinė Lrytas1 »

Palaikyk dar porą savaičių, tada atsargiai netašydamas perpilk ir palik kol nuskaidrės. Po kokio mėnesiuko nuskaidrės tada buteliuok. Beliks tik subrandinti metelius kitus. Sausas midus ne kiekvienam patinka, o midaus saldinimas jau kita tema.
tom1410
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: 2018-02-09, 12:34

Re: Midus

Standartinė tom1410 »

ačių už atsakymą.

O apie midaus saldinimą alim pakalbėt? ar reikia naują temą užvest? :)
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Midus

Standartinė Lrytas1 »

Nebandžiau niekad saldinti midaus, bet teorija paprasta. Arba dedi ką nors saldaus ko mielės neėda, arba teks kaip nors užmušti mieles ir melstis, kad įdėjus ko nors saldaus fermentacija nepasileis iš naujo.
Zhiniukas
Pranešimai: 227
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: Midus

Standartinė Zhiniukas »

Dar galima papildomai dėti midaus į fermentaciją, kol mielės apsiės ir nustos fermentuoti. Internetai sako, kad taip gausi 16-19 abv midų.
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Midus

Standartinė Lrytas1 »

Save gerbenčios vyno mielės ties 19% AVB nesustos, na ir stresuodamos dėl didelio AVB gali prigaminti viskio reikalo.
STR
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03

Re: Midus

Standartinė STR »

Nors nesu pats bandęs, bet turėtų toks produktas padėti:
https://medeja.lt/vyno-gamyba/konservuo ... s-sorbosol

aišku, jeigu nori tik natūraliomis priemonėmis saldinti, tai jau bus įdomiau :mrgreen:
ATSAKYTI