Diamonio fosfatas

ATSAKYTI
Krauzenas
Pranešimai: 268
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Diamonio fosfatas

Standartinė Krauzenas »

Gal jau tu geriau trąšoms skirto nepirk... Geriau naudok tam reikalui skirtą daiktą:
http://www.savasalus.lt/lt/mieles/nutri ... -100g.html

Ten yra ne tik tavo ieškomas Diamonio fosfatas, bet ir daugiau: Diammoniumphosphate, ammoniumsulphate, potassiumphosphate, potassiumcaseinate, magnesiumsulphate, vitamin B1)
Krauzenas
Pranešimai: 268
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Diamonio fosfatas

Standartinė Krauzenas »

Jei tikrai esi 100% tikras, kad tas "ūkininkų" DAP yra maistinio švarumo, tai ok, bet paprastai pramoninėms reikmėms (trąšoms ir pan.) gaminami preparatai gali turėti pašalinių priemaišų/pėdsakų. Maistiniam naudojimui medžiagos būna daug "tyresnės" (būna "food-grade", "lab-grade", "reagent-grade" ir pan.). "Lab/Reagent-grade" medžiagos būna pačios švariausios, ant jų beveik visada rašo pašalinių medžiagų priemaišas - dažniausiai tai mikroskopiniai kiekiai (0,00001% ir pan.), bet net ir ten jų yra. Medžiagų trąšoms reikalavimai daug žemesni (nesvarbu kad ten rašo 100% DAP).
Na, bet jei tikrai esi garantuotas švarumu, tai naudok.

Kitas dalykas - kam tau visur dėti tas maistines medžiagas mielėms? Manau, kuo mažiau priedų, tuo geriau - vidutinio OG alus ir taip puikiai fermentuojasi, įdėjus pakankamai mielių. Na, kitas dalykas yra aukšto OG alūs - ten mielių maistinės medžiagos tikrai praverčia. Bet juk labai stipraus alaus daug/dažnai nedarai, o to Nutrivit pakelio užtenka kokioms 10 stipraus alaus partijų, tai maistinės medžiagos vienam stipriam alui kainuoja iki 1€, tai ne taip ir brangu :roll: Dar turint omenyje, kad tai specialiai tam skirtas ir subalansuotas "kokteilis".
ATSAKYTI