Avižos ir dribsniai. Galiojimo laikas

ATSAKYTI
Zhiniukas
Pranešimai: 227
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Avižos ir dribsniai. Galiojimo laikas

Standartinė Zhiniukas »

Sveiki,
Per vieną iš aludarių susitikimų išgirdau, kad avižinių dribsnių tinkamumo laikas alui yra labai ribotas. Dėl kažkokių junginių oksidavimosi, kurie reikalingi avižų efektui aluje. Kuo labiau modifikuotos avižos, tuo trumpiau jos tinka alui.
Guglis šiuo klausimu nelabai padėjo, tai noriu sužinoti labiau patyrusių nuomonę šiuo klausimu.
Krauzenas
Pranešimai: 268
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Avižos ir dribsniai. Galiojimo laikas

Standartinė Krauzenas »

Na, aš kažkaip irgi negirdėjau nieko "iškirtinio" apie avižas... Bet ar nebus tas laiko ribotumas paprasčiausiai dėl to kad avižiniai dribsniai yra traiškyti? (kaip ir salyklas labai greitai praranda savybes, jei laikomas ne grūdais, o sumaltas).
Šitame straipsnyje yra nemažai apie avižas, iš skirtingų aspektų, su moksliniais duomenimis ir t.t., gal ką atrasi:
http://scottjanish.com/case-brewing-oats/
ATSAKYTI