Ką patartumėte man, kuris netrukus virs pirmą savo alų gyvenime

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
Vartotojo avataras
Maegnar
Pranešimai: 330
Užsiregistravo: 2012-01-04, 12:02

Re: Ką patartumėte man, kuris netrukus virs pirmą savo alų gyvenime

Standartinė Maegnar »

@marius

Atsakant į tavo klausimą - jeigu norėčiau tik išsikepti tortą, tai tesiog kepčiau pagal duotą receptą. bet jeigu norėčiau tapti konditeriu - ieškočiau info kuom skiriasi konditerinis cukrus nuo paprastojo.

Išsiaiškinai kuom skiriasi dvi pagrindinės mielių klasės (rūšys?) - jau gerai. Dar tikriausiai jau supratai, kad Nottingham, S04 yra neutralios.

Apynių visų žinoti ir nereikia. Manau čia nėra nei vieno, kuris įvardintų ir žinotų skirtumus bent pusės veislių.

Dar ką prisiminiau ir kas man asmeniškai labai padėjo verdant pirmus kartus - susirask video youtube'uose (savasalus pamokėlės irgi tinka) kuris tavo manymu arčiausias to, ką pats planuoji daryti, ir kai virsi - laikyk tą video paleistą, kad turėtum "špargalkę" virimo metu. Galiausiai kaip teisingai pasake west - svarbu žinoti teoriją. apie eiliškumą, temperatūras ir t.t.

Vartotojo avataras
west
Pranešimai: 534
Užsiregistravo: 2011-02-24, 20:44

Re: Ką patartumėte man, kuris netrukus virs pirmą savo alų gyvenime

Standartinė west »

dėl pilstymo. jei fermenteris su standartiniu kraneliu labai rekomenduoju http://www.savasalus.lt/lt/iranga/alaus ... elius.html

nebrangus bet labai patogus daiktas.

Vartotojo avataras
Giords
Pranešimai: 341
Užsiregistravo: 2011-02-25, 11:25

Re: Ką patartumėte man, kuris netrukus virs pirmą savo alų gyvenime

Standartinė Giords »

Taip, apie retą prekę būna atsiliepimų, o šita turi net tris! Tik jei pilstomam aluj yra daugiau mielių, tai neretai jis užsikiša. Marijus iš SA minėjo, kad turi ir storesnį vamzdelį - su juo pilstymo procesas greitesnis, tik jam reikia sugalvoti kokį tai perėjimą, nes diametras didesnis nei standartinio fermenterio kranelis.

BUTTON_TOPIC_LOCKED