Pavėluotai aptikau, ir pačioj taurėj deja sudalyvaut negalėjau, bet nuomones perskaičiau ir šiaip nuomonę susidariau iš keleto skirtingų šaltinių. Užsiminsiu ir aš apie keletą momentų:
1. tinkama pateikto alaus temperatūra ir saugojimas - besalygiškai būtina
2. rami, atskira vieta teisėjams, kur nesimaišo jokia publika ar aludariai - būtina
3. fiksuotas laikas kiekvieno alaus degustacijai, ir limituotas testuojamo alaus skaičius teisėjui - pageidautina
4. stiklinė tara degustacijai - pageidautina/būtina - manau tik stiklinėje taroje galima adekvačiai vertinti išvaizdą - spalvą, atspalvius, putą. taip tai nelengva, reiks plaut ir keist, bet tai būtų žingsnis link profesionalumo
5. teisėjų kvalifikacijos kėlimas - būtina, bet čia ne (būtinai) organizatorių veikla:)
6. stiliai/kategorijos, jų apibrėžimas, išankstinis paskirstymas - reikia daugiau diskusijų apie tai
7. akivaizdžiai sugedęs alus neturi būti vertinamas, nes tai neturi prasmės. reikia sugalvoti sistemą kaip užfikstuoti sugedimą prieš patiekiant ir diskvalifikuoti, arba ką daryti jei tik vienas butelis (iš kelių pateiktų) sugedęs
8. afterparty - būtina:)
tiek pradžiai.