Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
Sule
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 2017-07-30, 10:31

Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Sule » 2018-12-14, 08:57

Sveiki, iškilo toks klausimas. Prieš dvi savaites išsiviriau pilsnerį. 20 ltr į fermenterį ir mielės, ir 5 ltr. į atskirå fermenterį, tik jau be mieliù. Mintis buvo tokia, kad prieš supilstant į butelius alù, sumaišyti su nefermentuota misa, taip pakeičiant cukrù. Bet, praėjus dviems fermentavimosi savaitėms, žvilgterėjau i miså, pamačiau, kad išsiskyrė kažkokios drumzlės ir plaukioje palei dugnå. Klausimas, kas tai galėtu búti ir ar toks sipilstymas į butelius búdas geras?
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.

Dalius
Pranešimai: 27
Užsiregistravo: 2017-04-25, 01:03

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Dalius » 2018-12-14, 09:47

1. 5 litrai misos 15ai lirtų alaus užgazuoti skamba daugokai.
2. Kokioj temperatūroj 5 litrai buvo laikomi? Jei kambario, yra rizika, kad vietoj mielių kita biologija jau pradėjo fermentuoti tuos cukrus.
3. Ant dugno greičiausiai nuosėdos iš baltymų/apynių/t.t.

Žodžiu, kogero nerizikuočiau gazuoti tavo alaus pastovėjusia misa. Cukrus, o dar geriau gliukozė, skamba saugiau.
Paskutinį kartą redagavo 1 Dalius. Iš viso redaguota 2018 kartus.

Sule
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 2017-07-30, 10:31

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Sule » 2018-12-14, 10:01

5 ltr misos ir 20 ltr alučio. Misa ir fermentuojamas alus buvo laikomi +10 laipsniù temp.
Kogero bamdysiu 2,5 ltr misa + 10ltr alaus maišyti, o likusius 10ltr. su gliukoze. :)

Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 496
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Zalvarinis » 2018-12-14, 15:12

Dažniausiai patariama misą užšaldyt, norint ją gazuoti. Dabar 90 procentų, kad ten jau bus įsiveisę ko nors.

Zhiniukas
Pranešimai: 160
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Zhiniukas » 2018-12-14, 20:08

Koks tavo misos tankis? Užgazavimui reikiamo cukraus/misos kiekį reikia tiksliai skaičiuoti. Kitaip gali gauti bombas.
Pvz. Jei misa yra 1.050 og, o alus 10 laipsnių, tai pusė litro misos duos apie 2.5 vol užsigazavimą.
O kad misoje negyventų nepageidaujama fauna, ją reikia pavirti puode.

Sule
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 2017-07-30, 10:31

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Sule » 2018-12-14, 23:38

Misos OG - 1.048

Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 705
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė GiN » 2018-12-17, 14:23

Gal reiktų pradėti nuo klausimo, o koks tikslas pakeisti cukrų misa?
Kodėl kilo tokia mintis?

elis
Pranešimai: 149
Užsiregistravo: 2015-07-06, 20:27

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė elis » 2018-12-17, 22:41

GIN, tikslas man atrodo fengšui.

Sule
Pranešimai: 6
Užsiregistravo: 2017-07-30, 10:31

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Sule » 2018-12-18, 08:50

Tikslas, nenaudoti jokio pridėtinio cukraus.

darkas
Pranešimai: 104
Užsiregistravo: 2017-06-30, 11:43

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė darkas » 2018-12-18, 14:15

Sule rašė:Tikslas, nenaudoti jokio pridėtinio cukraus.

jei nenori cukraus, tai naudok gliukozę, skamba sveikuoliškiau ..... :D , arba naudoti alaus ekstraktą pasigaminti misai ;)

Jei vis dar galvoji naudoti tą paliktą nefermentuotą misą, reiktų paragauti, jei neprarūgus ar neįgavus kokio tai pašalinio skonio, tai pavirinti dėl dezinfekavimo ir naudoti pagal reikiamas proporcijas, bet mano nuomone bijoti cukraus yra nesamonė, logiškiau užgazuoti alų misa galima, kai išverdamas naujas alus, o kitą alų jau reikia užgazuoti ...

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1766
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Gytis » 2018-12-28, 23:01

Sule rašė:Tikslas, nenaudoti jokio pridėtinio cukraus.


Man atrodo, kad nuotykiai garantuoti. Bet aš neatkalbinėju.
Beje, to pridėtinio cukraus ten nelieka, jeigu ką.

Vartotojo avataras
Maistra
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2012-07-23, 15:18

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Maistra » 2018-12-29, 22:40

Šiaip tai geras noras karbonizuot alų misa, verta ar ne kitas reikalas. Bet reiktų išmokt su ja elgtis:

1.Kiek jos reiks? (nėra jau taip sunku OG ar Plato perskaičiuot į gramus cukraus) :)
http://беер.рф/beer-calculators/speise- ... calculator

2. Kaip saugot ar ruošt? (nu nusipylei ir užšaldei, kokios problemos? arba verdi prieš panaudojimą iš ekstrakto).
Aludarystė- ne bailiams.

Krauzenas
Pranešimai: 67
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Misa vietoj cukraus prieš buteliuojant?

Standartinė Krauzenas » 2018-12-30, 14:37

Nu aš tai gliukozę naudoju ir nesuku ko nereikia, bet kiekvienam laisvė rinktis :)
Šiaip, su bet kuo saldžiu gali gazuot - mačiau kažkas gazavo su "Jagermeister". Jei nori būtinai su misa, tai paprasčiau būtų nusipirkt tam reikalui salyklo ekstrakto (skysto arba sauso).
Nesu tikras ar aš teisus, bet ar nadojant gazavimui kelis litrus misos, nebus daugiau nuosėdų buteliuose? Nes kai pagalvoji, juk ir laikom kelias savaites alų kad viskas iš misos nusėstų, o tada nupilam, kad kuo skaidresnis būtų. Iš mažo kiekio gryno cukraus, ko gero tikrai mažiau nuosėdų iškris nei iš kelių litrų misos...