Turim oficialių Lietuviškų mielių - Jovarų

Diskusijos apie įvairias mielių rūšis.
Awtas
Pranešimai: 53
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Turim oficialių Lietuviškų mielių - Jovarų

Standartinė Awtas » 2019-03-31, 18:17


Krauzenas
Pranešimai: 190
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Turim oficialių Lietuviškų mielių - Jovarų

Standartinė Krauzenas » 2019-03-31, 23:23

Tai čia tik vienos iš keleto lietuviškų mielių. Čia yra "Jovarų alaus" mielės, dar žinomo kaip "Jovarų Šnekutis" alaus. Nueik į "Šnekučio" barą, ten gali paragauti to alaus - na jis toks kaimiško stiliaus, drumstas, salsvas. O gaut tų mielių nežinau ar bus labai paprasta, nes "Omega Yeast" JAV rinkoj pardavinėja, nors yra keli partneriai ir Europoj - gali bandyt ieškot per juos, gal atsiųstų ir į Lietuvą. Kitas būdas - "Jovarų alaus" stendai dažnai būna visokiose parodose, mugėse, alaus festivaliuose ir pan. - gali iš ten nusipirkt butelį jų alaus, nuo dugno susirinkt mieles ir užsiaugint starterį. Na dar aišku gali ieškot pas Lietuvos namų aludarius - gal kas turi ir galėtų pasidalint..

Dar keletas gana žinomų lietuviškų mielių yra: Juliaus Simonaičio ("Fermentum Mobile" kartais išleidžia), Čižo alaus.

Vartotojo avataras
Zalvarinis
Pranešimai: 540
Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55

Re: Turim oficialių Lietuviškų mielių - Jovarų

Standartinė Zalvarinis » 2019-04-01, 11:03

Jau berods tris lietuvius mačiau atsisiuntusius šių mielių (bent tiek pasigyrė FB platybėse, rezultatais dar regis nesidalino).

Awtas
Pranešimai: 53
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Turim oficialių Lietuviškų mielių - Jovarų

Standartinė Awtas » 2019-04-02, 03:28

Alaus, esant progai, paragausiu. Mielių bandyt tai kol kas neplanuoju. Vienintelis dalykas, kas partauklus, tai fermentavimo temperatūra. Čia šiaip netyčia užmačiau, tai nusprendžiau pasidalint informacija.

Awtas
Pranešimai: 53
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Turim oficialių Lietuviškų mielių - Jovarų

Standartinė Awtas » 2019-09-12, 00:40

Gal pvėluotai, alia pasidalinsiu savo įspūdžiais.
Fermentavosi ~+32C. Išsifermentavo greitai (~7 dienos). Labai aukšta atenuacija ~90%. Alus gavosi sausokas. Nemanau, kad dar naudosiu šitas mieles.
Dariau du alus, receptai identiški, tik vienas su Jovarų, kitas su Kveik Hornindal. Su kveiku gavosi skanesnis alus, negu su Jovarais (3 iš 3 degustatoriu :)).
Daugiau nelabai žinau, kaip ir apibūdint.

Krauzenas
Pranešimai: 190
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Turim oficialių Lietuviškų mielių - Jovarų

Standartinė Krauzenas » 2019-09-12, 20:26

Aš irgi galiu pasidalinti panašiais įspūdžiais - Jovarų mielių nesu bandęs, bet bandžiau su Kveik ir su Simonaičio, tai irgi galiu pasakyt kad su Kveik'u man daug labiau patiko. Be to, Kveik'as gerai nusėda/nuskaidrėja, o Simonaitis bent jau kol kas vis dar drumstas (jau mėnesis laiko kontrolinis butelis stovi šaldytuve). Dar reikės paanalizuoti skonio skirtumus, bet kol kas galvoju, kad Kveik'as daug geresnė alternatyva.