Sultys Aluje

George
Pranešimai: 40
Užsiregistravo: 2019-05-02, 20:42

Sultys Aluje

Standartinė George » 2019-11-25, 16:42

Sveiki,

Dariau APA pagal Zylės receptą:
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... ered-a-p-a

Salinau 68C
Nedėjau kalcio Chlorido ir greipfurto žievelių.
Sultis spaužiau pats - 400ml, paviriau 15 min ir į antrinę.

Iš pat pradžių alus gavosi labai išraiškingas ir jautėsi tik silpnas greipfurto poskonis.
Po mėnesio brandinimo alus tapo labai sausas ir labai išryškėjo greipfurtas, kas jau nebemaloniai permuša visą skonį.

Klausimas kodėl alus tapo toks stipriai sausas? gal reikėjo tada kitas temperatūras rinktis ar kažkokių priedų, dedant sultis, nes nei man nei kitiem ką vaišinau nesužavėjo.
Pirmą kart dėjau sultis į alų ir nudegiau, kogero kažko papildomai reikia jas naudojant. Būtų įdomu sužinot kaip jūs darot.

Awtas
Pranešimai: 88
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Sultys Aluje

Standartinė Awtas » 2019-11-26, 04:31

Mano patirtis su sultimis irgi nekokia. Realiai sultys išsifermentuoja ir lieka tik rūgštis ir kartumas, nes visą (100%) cukrų suvalgo mielės. Darant su sultimis rekomenduočiau nemažai laktozės ar nefermentuojamų saldiklių dėt, kad kažkiek skonio liktų ir nebūtų alus toks sausas. Jei man tektų dar ką panašaus daryt, tai dėčiau sintetinį skonio ekstraktą ir laktozės daug.
Dariau šitą su apelsinų sultimis, tai gavosi lengvai rūgštus alus, vasarą smagiai susigėrė ir spalva buvo gera, apelsinų tik nesijautė.

George
Pranešimai: 40
Užsiregistravo: 2019-05-02, 20:42

Re: Sultys Aluje

Standartinė George » 2019-11-26, 09:12

Awtas rašė:Mano patirtis su sultimis irgi nekokia. Realiai sultys išsifermentuoja ir lieka tik rūgštis ir kartumas, nes visą (100%) cukrų suvalgo mielės. Darant su sultimis rekomenduočiau nemažai laktozės ar nefermentuojamų saldiklių dėt, kad kažkiek skonio liktų ir nebūtų alus toks sausas. Jei man tektų dar ką panašaus daryt, tai dėčiau sintetinį skonio ekstraktą ir laktozės daug.
Dariau šitą su apelsinų sultimis, tai gavosi lengvai rūgštus alus, vasarą smagiai susigėrė ir spalva buvo gera, apelsinų tik nesijautė.


Na dabar aišku kas nutiko, dėkui už atsakymą.
Tai tuomet kaip suprantu norint suteikt vaisiškumo poskonį iš vaisių geriau žievelę dėt?