Sous Vide panaudojimas alaus virimui

Viskas apie aludarystėje naudojamą įrangą, įrankius ir prietaisus.
Vartotojo avataras
valytojas
Pranešimai: 25
Užsiregistravo: 2013-04-01, 21:39

Sous Vide panaudojimas alaus virimui

Standartinė valytojas » 2019-12-17, 23:30

Gal esate bandę kažką panašaus?
Man pasirodė, kad gerokai paprasčiau verdant nedidelius kiekius neturint patalpų( ~10l, bute), neužsiimant tekinimu, temperatūrų skaičiavimu ir pan.
https://www.homebrewersassociation.org/ ... on-cooker/
https://www.youtube.com/watch?v=cQCmDv-5JUk

Kokius matote minusus šio būdo?

Zhiniukas
Pranešimai: 197
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: Sous Vide panaudojimas alaus virimui

Standartinė Zhiniukas » 2019-12-18, 10:42

Aš naudoju alaus virimo aparatą Sous vide mėsai.
Aš matau tokius minusus naudojant sous vide įmerkiamą aparatą:
1. Naudojimas įmanomas tik BIAB variantui.
2. Misos cirkuliacijos visame puode nebus. Vienas šonas bus šilta, kitas gali atvėsti. Vistiek reikės puodo apšiltinimo
3. Neaišku koks yra kaitinimo elementas aparate. Gali prisvilti misa.

IMHO jei tokį daiktą turi - gali mėginti. Jei neturi, geriau pirkti alaus virimo puodą.

Awtas
Pranešimai: 59
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Sous Vide panaudojimas alaus virimui

Standartinė Awtas » 2019-12-18, 21:44

Gerai pasterizuot saldų sidrą buteliuose. Sumerki i puodą ir šildai, lengva palaikyt reikiamą temperatūrą.