tik 2,8 ABV...

romiau
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2019-12-08, 10:48

tik 2,8 ABV...

Standartinė romiau » 2020-03-30, 11:59

Kovo 17 d. supyliau fermentuotis porterį: Pale Ale s. +karamelinis s. + skrudintas s. Pradinis tankis 1,046. 24 litrai. Mielės Safale s-04 11,5 g. Fermentavosi kambario temp. Šiandien, po 13 dienų, kai burbuliavimas baigėsi prieš kelias dienas, pamatavau vėl, ketindamas išpylioti. Taigi tankis 1,022, alkoholio - 2,8* Skonis neprastas. Bet norėtųsi stipresnio alaus... Kokių 5*. Nemanau, kad dar kelios dienos ką iš esmės pakeis... Svarstau, gal verta gelbėjant padėtį įdėti kokius 200 g cukraus ir 6 g mielių Safale s-04? Bet ar procesas pasileis? Ką manote?

Krauzenas
Pranešimai: 225
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: tik 2,8 ABV...

Standartinė Krauzenas » 2020-03-30, 13:14

Jeigu per 13 dienų kambario temp. nesufermentavo, tai daugiau ir nesufermentuos. Gal per karštai salinai, ar per daug karamelinio, bet jau nieko nepakeisi. Svarbiausia - jei skonis patinka, tai viskas ok, na ir kas kad silpnesnis.. Per saldus porteris, dar ne blogiausias variantas... :lol:

Galėtum dadėt cukraus, jei labai norėtum pastiprint, bet kad davest iki 5% stiprumo, tau ant 24 litrų alaus reikės dadėt apie 1,5kg cukraus, o su tiek cukraus sugadinsi skonį totaliai... Su 200g cukraus dakelsi iki 3-3.2%, kas iš to?
Tiesiog išpilsyk ir turėsi "ultra-lengvą desertinį" porterį, pavasariui visai tiks ;)

romiau
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2019-12-08, 10:48

Re: tik 2,8 ABV...

Standartinė romiau » 2020-03-30, 14:53

Ačiū labai.