Vėl užsikūrė fermenteris

karara
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2017-03-24, 14:24

Vėl užsikūrė fermenteris

Standartinė karara » 2020-04-18, 15:40

Sveiki, viriau 04.04, pagal Abė receptą. Planavau 04.17 buteliuoti. 04.16 pajudinau fermenterį ir pamatavau SG. 1012. Tyla jau daugiau nei savaitę buvo. Po to naktį vėl užsikūrė ir pradėjo burbuliuoti. Kas 20-25 sekundes. Šiandien pamatavau 1010?). Kodėl vėl užsikūrė ir ar ilgai reiktų laukti iki buteliavimo?

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1789
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Vėl užsikūrė fermenteris

Standartinė Gytis » 2020-04-19, 09:28

Gal šilumos gavo? Kol burbuliuoja tai tikrai nebuteliuok. Lauk, matuok SG. Nieko tam alui neatsitiks.

karara
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2017-03-24, 14:24

Re: Vėl užsikūrė fermenteris

Standartinė karara » 2020-04-19, 12:36

Ne, ta pati temperatūra viso fermentavimo metu 25. Krenta SG 1006.

Zhiniukas
Pranešimai: 212
Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46

Re: Vėl užsikūrė fermenteris

Standartinė Zhiniukas » 2020-04-19, 19:18

Koks buvo og ir kokio tikiesi galutinio tankio?
Gali būti, kad lysdamas į fermenterį įnešei kokią infekciją, kuri dabar ir burbuliuoja.

karara
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 2017-03-24, 14:24

Re: Vėl užsikūrė fermenteris

Standartinė karara » 2020-04-19, 23:46

Nelindau į fermenterį, per kranelį įsipyliau. OG 1040, sg pagal receptą1012. Lyg ir sustojo šiandien burbuliuoti. Kas 1.5 min jau tik. Skonis geras, tik labai lengvai rugštelė jaučiasi. Manau teks ryt buteliuoti.

Awtas
Pranešimai: 80
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Vėl užsikūrė fermenteris

Standartinė Awtas » 2020-04-19, 23:53

Neskubėk pilstyt. Dupk dar keleta dienų pasifermentuot ir mielėms nusėst.

Krauzenas
Pranešimai: 225
Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49

Re: Vėl užsikūrė fermenteris

Standartinė Krauzenas » 2020-04-20, 10:15

Nenoriu gasdint, bet pagal simptomus man panašu kad bacilą pasigavo... Kadangi labai mažas OG, tai turėjo sufermentuot per kelias dienas. Kitas dalykas - kuo mažesnis OG, tuo jautresnis infekcijom. Dėl FG, tai kai pagauna infekciją, gali sufermentuot ir iki 1.000 ar žemiau, kadangi infekcija gali suvalgyt ir tai ko mielės nebesuvalgo, tai stebėk ar dar nekris. Dar neramu, jei sakai kad rūgštelė jaučiasi... Bet gal ir ne infekcija, tiesiog duok dar savaitę pastovėt ir matysi ar kokia zaraza nesusiformavo, o jei ne tai pilstyk ir bandyk ragaut po poros sav., tik dėl visa ko statyk butelį į kriauklę prieš atidarinėdamas ;)

Vartotojo avataras
Gytis
Pranešimai: 1789
Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30

Re: Vėl užsikūrė fermenteris

Standartinė Gytis » 2020-04-20, 23:46

Duok kam nors iš fermenterio paragauti. Pačiam visada atrodo, kad alus geriamas. Kitas gali objektyviau įvertinti.
Jeigu pasigavo infekciją, iš fermenterio lengviau išpilti.