Reike pagalbos
-
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2020-01-30, 12:55
Reike pagalbos
Darau pirma karta alu iš Vik Beer Premium Lager 1,5 Kg patarkit apė temperatura darau y fermetavimosi kibira su kraneliu ir oro ventyliu jiau prajio 6 dėnos dar biški burbulioje per ventyliu paragavau biški ydomus skonis kaip brage nu savotiškas toks hidrometra neturiu bet dariau taip y 3litrus vandenc supyliau 1kg cukraus atvirinau o koncentrata pamirkiau 10minuciu y virinta vandeni paskui viska supyliau y fementavimo kibira gavos apė 4litrai fementerije išmaišiau gerai užpyliau šalto vandenc iš krano dar 16litru gavosi apė 20litru atvėsinau iki 24laipsniu subėriau mėles ir išmaišiau kambario laikosi no 19 iki 21 22 bent kur šildoma turiu patalpu kur laikosi iki 15 laipsniu bet aš laikau kur šilčiau kėk 1ltr pilstant dėdt cukraus.? Parašykit man y pašta viska kaip daryt su šio extraktu ar gerai viska padariau laukiu patarimo ačiu papalius27@gmail.com
-
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26
Re: Reike pagalbos
Kadangi jau praėjo 6 dienos, aktyvi fermentacija jau pasibaigus ir temperatūra labai įtakos nebeturi. Kaip matau darai lagerį, tai nešk kur vėsiau. Duok dar pora savaičių fermentacijai pasibaigt ir pilstyk.
-
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2020-01-30, 12:55
Re: Reike pagalbos
Ačiu už patarima dar vėna klausimėlis kėk reikia y 1litro bambali dėt balto cukraus ir sudėjus cukru supylus alu reike papurtiti ar palikti savaime likusio mėlės padarys darba karbonizosis.?
-
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26
Re: Reike pagalbos
5 gr litrui ir nepurtyk.
-
- Pranešimai: 4
- Užsiregistravo: 2020-01-30, 12:55
Re: Reike pagalbos
Ačiu už pagalba gal dar kas patartu ateičia koki paprastesni extrakto gamini lagerio sudetingiau yra pradžio noriu pabandyt su extraktu o paskui jiau bandysiu rimciau virti.
- svyturys
- Pranešimai: 225
- Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:54
Re: Reike pagalbos
Taškai, kableliai ir gyvenimo tragedija...Žydrūnas rašė:Darau pirma karta alu iš Vik Beer Premium Lager 1,5 Kg patarkit apė temperatura darau y fermetavimosi kibira su kraneliu ir oro ventyliu jiau prajio 6 dėnos dar biški burbulioje per ventyliu paragavau biški ydomus skonis kaip brage nu savotiškas toks hidrometra neturiu bet dariau taip y 3litrus vandenc supyliau 1kg cukraus atvirinau o koncentrata pamirkiau 10minuciu y virinta vandeni paskui viska supyliau y fementavimo kibira gavos apė 4litrai fementerije išmaišiau gerai užpyliau šalto vandenc iš krano dar 16litru gavosi apė 20litru atvėsinau iki 24laipsniu subėriau mėles ir išmaišiau kambario laikosi no 19 iki 21 22 bent kur šildoma turiu patalpu kur laikosi iki 15 laipsniu bet aš laikau kur šilčiau kėk 1ltr pilstant dėdt cukraus.? Parašykit man y pašta viska kaip daryt su šio extraktu ar gerai viska padariau laukiu patarimo ačiu papalius27@gmail.com
-
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26
Re: Reike pagalbos
Pradžiai siūlyčiau daryt elį (ale) iš ekstrakto, nes ale yra mažiau kaprizingas temperatūrai (gali kambario temp fermentuot) ir užtenka pora savaičių po išpilstymo palaikyt ir gali ragaut. Lagerį, po išpilstymo dažnai reikia dar kokias 8 savaites vėsiai laikyt ir tik tad ragaut.Žydrūnas rašė:Ačiu už pagalba gal dar kas patartu ateičia koki paprastesni extrakto gamini lagerio sudetingiau yra pradžio noriu pabandyt su extraktu o paskui jiau bandysiu rimciau virti.