Reike pagalbos

Jeigu esi naujokas forume arba verdant alų, rašyk čia. Prieš rašydamas perskaityk forumo taisykles, ten tik 9 trumpi punktai. Savo klausimui kurk naują temą.
Temos iš šio forumo reguliariai perkeliamos į pagrindinius forumus.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Žydrūnas
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2020-01-30, 12:55

Reike pagalbos

Standartinė Žydrūnas »

Darau pirma karta alu iš Vik Beer Premium Lager 1,5 Kg patarkit apė temperatura darau y fermetavimosi kibira su kraneliu ir oro ventyliu jiau prajio 6 dėnos dar biški burbulioje per ventyliu paragavau biški ydomus skonis kaip brage nu savotiškas toks hidrometra neturiu bet dariau taip y 3litrus vandenc supyliau 1kg cukraus atvirinau o koncentrata pamirkiau 10minuciu y virinta vandeni paskui viska supyliau y fementavimo kibira gavos apė 4litrai fementerije išmaišiau gerai užpyliau šalto vandenc iš krano dar 16litru gavosi apė 20litru atvėsinau iki 24laipsniu subėriau mėles ir išmaišiau kambario laikosi no 19 iki 21 22 bent kur šildoma turiu patalpu kur laikosi iki 15 laipsniu bet aš laikau kur šilčiau kėk 1ltr pilstant dėdt cukraus.? Parašykit man y pašta viska kaip daryt su šio extraktu ar gerai viska padariau laukiu patarimo ačiu papalius27@gmail.com
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Reike pagalbos

Standartinė Awtas »

Kadangi jau praėjo 6 dienos, aktyvi fermentacija jau pasibaigus ir temperatūra labai įtakos nebeturi. Kaip matau darai lagerį, tai nešk kur vėsiau. Duok dar pora savaičių fermentacijai pasibaigt ir pilstyk.
Žydrūnas
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2020-01-30, 12:55

Re: Reike pagalbos

Standartinė Žydrūnas »

Ačiu už patarima dar vėna klausimėlis kėk reikia y 1litro bambali dėt balto cukraus ir sudėjus cukru supylus alu reike papurtiti ar palikti savaime likusio mėlės padarys darba karbonizosis.?
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Reike pagalbos

Standartinė Awtas »

5 gr litrui ir nepurtyk.
Žydrūnas
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 2020-01-30, 12:55

Re: Reike pagalbos

Standartinė Žydrūnas »

Ačiu už pagalba gal dar kas patartu ateičia koki paprastesni extrakto gamini lagerio sudetingiau yra pradžio noriu pabandyt su extraktu o paskui jiau bandysiu rimciau virti.
Vartotojo avataras
svyturys
Pranešimai: 225
Užsiregistravo: 2011-02-09, 08:54

Re: Reike pagalbos

Standartinė svyturys »

Žydrūnas rašė:Darau pirma karta alu iš Vik Beer Premium Lager 1,5 Kg patarkit apė temperatura darau y fermetavimosi kibira su kraneliu ir oro ventyliu jiau prajio 6 dėnos dar biški burbulioje per ventyliu paragavau biški ydomus skonis kaip brage nu savotiškas toks hidrometra neturiu bet dariau taip y 3litrus vandenc supyliau 1kg cukraus atvirinau o koncentrata pamirkiau 10minuciu y virinta vandeni paskui viska supyliau y fementavimo kibira gavos apė 4litrai fementerije išmaišiau gerai užpyliau šalto vandenc iš krano dar 16litru gavosi apė 20litru atvėsinau iki 24laipsniu subėriau mėles ir išmaišiau kambario laikosi no 19 iki 21 22 bent kur šildoma turiu patalpu kur laikosi iki 15 laipsniu bet aš laikau kur šilčiau kėk 1ltr pilstant dėdt cukraus.? Parašykit man y pašta viska kaip daryt su šio extraktu ar gerai viska padariau laukiu patarimo ačiu papalius27@gmail.com
Taškai, kableliai ir gyvenimo tragedija...
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Reike pagalbos

Standartinė Awtas »

Žydrūnas rašė:Ačiu už pagalba gal dar kas patartu ateičia koki paprastesni extrakto gamini lagerio sudetingiau yra pradžio noriu pabandyt su extraktu o paskui jiau bandysiu rimciau virti.
Pradžiai siūlyčiau daryt elį (ale) iš ekstrakto, nes ale yra mažiau kaprizingas temperatūrai (gali kambario temp fermentuot) ir užtenka pora savaičių po išpilstymo palaikyt ir gali ragaut. Lagerį, po išpilstymo dažnai reikia dar kokias 8 savaites vėsiai laikyt ir tik tad ragaut.
BUTTON_TOPIC_LOCKED