Alaus gamyba
-
- Pranešimai: 1
- Užsiregistravo: 2020-04-19, 11:53
Alaus gamyba
Sveiki. karantino metu sugalvojau, kad noriu pradėti gaminti savo alų peržiūrėjau visus mokomosiuos video ir turiu klasuimų. Video parodo viską iki fermentacijos. o kas po tos savaitės? ar fermentacijos eigoje reikia kažkokių tikrinimų ar matavimų? tada po savaitės kaip vyksta išpilstymas į butelius? kaip vykstą nuosėdų atskyrimas? Ką reikia daryti kad alus gazuotas būtų ir nesurūgtų? Būsiu labai dėkingas už atsakymus, nepykit esu visiškai žalias
-
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26
Re: Alaus gamyba
Fermentacija trunka 2-3 savaites. Kol fermentuojasi nieko daryt nereikia. Pasibaigus fermentacijai, pilstyt į butelius. Pilstymui, perpili alų iš fermenterio į pilstymui skirtą kibirą. Tada išverdi užgazavimui cukraus sirupo (100 ml vandens + 5gr cukraus x alaus tūris litrais) ir pravėsusį supili į alų. Išpilstai į butelius ir palaikai kambario temp pora savaičių, kad užsigazuotų. Skanaus.
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Alaus gamyba
Čia neblogas pagrindų pradžiamokslis visiškai žaliems:
https://www.youtube.com/watch?v=jaDQ6S6p6Wk
Įsipilk bokalą ir sąžiningai įdėmiai pažiūrėk
(nors realiai jei iki fermentacijos daugmaž žinai, tai gali žiūrėt nuo 12:00)
https://www.youtube.com/watch?v=jaDQ6S6p6Wk
Įsipilk bokalą ir sąžiningai įdėmiai pažiūrėk
(nors realiai jei iki fermentacijos daugmaž žinai, tai gali žiūrėt nuo 12:00)
-
- Pranešimai: 6
- Užsiregistravo: 2020-03-31, 16:19
-
- Pranešimai: 128
- Užsiregistravo: 2017-06-30, 11:43
Re: Alaus gamyba
iš kur čia tie skaičiai išlaužti 100ml / litrui ir 5g/l cukraus ??? Kaip tik dabar pilstau alų, tai man 30 litrų reiktų 150 g cukraus ir 3 litrų vandens pagal jūsų parašymą . Taip galima naujoką ir suklaidinti ir jis priims tai už gryną pinigą . Kadangi mano pilstomo alaus temperatūra dabar yra 15C, tai skaičiuoklė parodė, kad reikia 180g cukraus ir ant jo užpilsiu kokia 200-300ml vandens ir užviręs supilsiu į fermenterį, o po 15-20 min pilstysiu.Awtas rašė: ....Tada išverdi užgazavimui cukraus sirupo (100 ml vandens + 5gr cukraus x alaus tūris litrais) ir pravėsusį supili į alų. ....
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: Alaus gamyba
O ko mokykloje mokeisi antroj klasėj nebeatsimeni? Gi taip ir parašyta, imi 150 g cukraus, užpili 100 ml vandens, paverdi ir supili į alų.darkas rašė:iš kur čia tie skaičiai išlaužti 100ml / litrui ir 5g/l cukraus ??? Kaip tik dabar pilstau alų, tai man 30 litrų reiktų 150 g cukraus ir 3 litrų vandens pagal jūsų parašymą . Taip galima naujoką ir suklaidinti ir jis priims tai už gryną pinigą . Kadangi mano pilstomo alaus temperatūra dabar yra 15C, tai skaičiuoklė parodė, kad reikia 180g cukraus ir ant jo užpilsiu kokia 200-300ml vandens ir užviręs supilsiu į fermenterį, o po 15-20 min pilstysiu.Awtas rašė: ....Tada išverdi užgazavimui cukraus sirupo (100 ml vandens + 5gr cukraus x alaus tūris litrais) ir pravėsusį supili į alų. ....
-
- Pranešimai: 128
- Užsiregistravo: 2017-06-30, 11:43
Re: Alaus gamyba
tai , kad jau labai seniai tai buvo ... pripažįstu savo klaidą dėl aritmetrikos , pirma dauginam paskui pridedam , bet skaičius 5g/l iš piršto laužtas.Zhiniukas rašė: O ko mokykloje mokeisi antroj klasėj nebeatsimeni? Gi taip ir parašyta, imi 150 g cukraus, užpili 100 ml vandens, paverdi ir supili į alų.