Puslapis 11

Užgazavimas kegui

Parašytas: 2020-11-02, 15:33
Žydrūnas
Labas kaip darot cukraus sirpa aš atvirinau 05vandenc su cukrum 150gr 19ltr ir atvėsinau iki 20c cupyliau y kega palaukiau pamaišiau uždariau po 7dienu patikrinau nesigazaves laikiau prė 20+22 kame bėda

Re: Užgazavimas kegui

Parašytas: 2020-11-02, 18:47
Krauzenas
Pirmiausia tai pataisyk teksto klaidas savo post'e, nes labai jau daug... :)
Cukraus supylei daugiau nei pakankamai, todėl turėjo užsigazuot. Yra dvi galimybės:

1. Gali būt kad gazas išėjo per nesandarų kego dangtelį - aš jei gazuoju su cukrumi, įpučiu bent kažkiek slėgio su CO2, kad gerai prispaustų kego dangtelio tarpinė - be slėgio ji sandariai gali neprisispausti.

2. Labai mažai tikėtina, bet gali būti, kad alus prieš gazavimą labai nuskaidrėjo ir nusėdo visos mielės - ar paragavus alus saldus? Jei taip, dėk šiek tiek mielių, vėl uždaryk ir lauk 2 savaites.

*3. Šiaip 1 savaitė laiko natūraliam gazavimui kiek mažoka - įprastai patartina palaikyti bent 2 savaites dėl visa ko, po to dar bent savaitę vėsiau prieš vartojimą.

Re: Užgazavimas kegui

Parašytas: 2021-01-25, 16:35
Krauzenas
Yra lentelės skirtingiems alaus stiliams pagal temperatūrą.
Bet trumpai ir paprastai: keg'ui užduodi 0.7~0.8 bar ir palieki ~4'C temperatūroje ramiai bent 10 dienų, tada tuo pačiu slėgiu pilstai ir geri.

Jei nori greičiau, tai užduodi 2 bar slėgį, palieki 2 dienas, tada numažini iki 0.7~0.8 bar, palieki dar 2-3 dienom, tada geri.

Jei labai jau prispyrė reikalas, tai užduodi 2-2.5 bar slėgį ir ant kelių pasiūbuoji kegą (su pajungtu CO2) kokias 2-3 min, palieki ramybėj 10-15 min, paragauji ar užtenka gazo, jei ne dar papurtai 30s (tik atsargiai nepergazuok). Kai gazas tinkamas, numažini iki 0.7~0.8bar ir taip palieki, kol dugną pasieki...

Aš šiaip nemėgstu to pagreitinto gazavimo, kadangi nieko gero iš to skubėjimo - per tą laiką kol alus ramiai gazuojasi, jis dar ir pabręsta šiek tiek.