Ar verta kišt nagus?
Parašytas: 2021-03-22, 14:54
Situacija:
Dariau "Blonde ale", OG gavosi 1.050. Salinau single-infusion 66~67'C, karamelinių salyklų yra 12%, bet jie labai šviesūs (10 EBC). Užraugiau su 2 mėn. senumo mielių pyragu nuo ankstesnio ~4.5% ABV alaus.
Po poros dienų fermentacija sustojo ties 1.020 (pagal planą FG turėjo būt 1.011). Pagalvojau gal mielės senos/leisgyvės, todėl idėjau "Nutrivit'o" + 100g cukraus + 1 pakelį rehidratuotų US-05 + pakėliau temperatūrą iki 24'C - po beveik dviejų savaičių vis tiek 1.020.
Kaip "paskutinį šiaudą" dar turiu "High Alcohol" mielių (dar nedėjau) - kaip manot ar verta dar kažką daryti, ar jau susitaikyti su FG?
Dar dėl IBU. IBU teoriškai turėtų būti apie 23 - ar šiek tiek pakėlus IBU (naudojant apynių arbatą), galima tikėtis geresnio skonio balanso? (šiek tiek "pasipriešinti" per dideliam saldumui)
Dariau "Blonde ale", OG gavosi 1.050. Salinau single-infusion 66~67'C, karamelinių salyklų yra 12%, bet jie labai šviesūs (10 EBC). Užraugiau su 2 mėn. senumo mielių pyragu nuo ankstesnio ~4.5% ABV alaus.
Po poros dienų fermentacija sustojo ties 1.020 (pagal planą FG turėjo būt 1.011). Pagalvojau gal mielės senos/leisgyvės, todėl idėjau "Nutrivit'o" + 100g cukraus + 1 pakelį rehidratuotų US-05 + pakėliau temperatūrą iki 24'C - po beveik dviejų savaičių vis tiek 1.020.
Kaip "paskutinį šiaudą" dar turiu "High Alcohol" mielių (dar nedėjau) - kaip manot ar verta dar kažką daryti, ar jau susitaikyti su FG?
Dar dėl IBU. IBU teoriškai turėtų būti apie 23 - ar šiek tiek pakėlus IBU (naudojant apynių arbatą), galima tikėtis geresnio skonio balanso? (šiek tiek "pasipriešinti" per dideliam saldumui)