Taigi, skystos naujos wyeast mielės, prabuvusios -12 -18C šaltyje gerą savaitę, sėkmingai (nors laaabai lėtai) užgyveno pravirtam starteryje.
Mielės ir šaltis
- Gytis
Re: Mielės ir šaltis
Fermentuosi kokį alų ar tiesiog patikrinai ar gyvos?
- Zydrius
taip, virsiu nuo Tavęs nukopintą belgišką elį. bet jau dabar suprantu, kad mano bravorėlyje bus vos vėsu jam... čia vasarą geriau būt buvę. nu bet gausis bet kokiu atveju.
Bet klausimas: kaip dabar elgtis su tuo starteriu. jis dar stovės iki virimo (3 dienos), bet šiandien jau pašėlo, o aš dariau jį 5 litrų inde, tai putų-mielių masė lipa lauk...
tai į atvėsintą misą reiks pilti visą starterį? ar man duot jam išsifermentuot normaliai ir dėti tik pyragą?
Bet klausimas: kaip dabar elgtis su tuo starteriu. jis dar stovės iki virimo (3 dienos), bet šiandien jau pašėlo, o aš dariau jį 5 litrų inde, tai putų-mielių masė lipa lauk...
tai į atvėsintą misą reiks pilti visą starterį? ar man duot jam išsifermentuot normaliai ir dėti tik pyragą?
- audryla
Apie kokias konkrečiai mieles šneki?
- Zydrius
wyeast high gravity
- svyturys
Dėk tik pyragą. Matai, jei pilsi visą kiekį, tai misą atskiesi.
- Gytis
@Zydrius
Blogai, kad lipa lauk. Toje putų-mielių masėje mielės sudaro apie 70 proc. tūrio. Nebeliks kam fermentuoti, jeigu viskas išlips.
Aš esu ir visą starterį pylęs, ir tik mieles. Aš pilčiau visą starterį tavo atveju, nes šitos mielės per 3 dienas ant dugno nesukris. Tam alui nieko neatsitiks jeigu kiek ir praskiesi.
Na nebent mieles nuo viršaus susirinktum. Jos, beje, ten pačios geriausios.
@Svyturys
Tai kaip tavo tam alui su šitomis mielėmis baigėsi?
Blogai, kad lipa lauk. Toje putų-mielių masėje mielės sudaro apie 70 proc. tūrio. Nebeliks kam fermentuoti, jeigu viskas išlips.
Aš esu ir visą starterį pylęs, ir tik mieles. Aš pilčiau visą starterį tavo atveju, nes šitos mielės per 3 dienas ant dugno nesukris. Tam alui nieko neatsitiks jeigu kiek ir praskiesi.
Na nebent mieles nuo viršaus susirinktum. Jos, beje, ten pačios geriausios.
@Svyturys
Tai kaip tavo tam alui su šitomis mielėmis baigėsi?
- svyturys
Kaip ir gerai baigėsi, praeitą savaitę supilsčiau po ~1mėn. pirminės. Tik FG aukštokas nuo 1.087 iki 1.022 tedavarė.