sveiki, esu naujokas kuriu recepta savo pirmo alaus.ir kaip tiksliai reiktu įvesti apyniu rušį, jei as turiu prisirinkęs laukiniu. kaip sužinoti jų alfa. nes jei kiek skaiciau(ir gerai suprantu) tai nuo ju priklauso IBU.
pataisykit jei klystu
apyniai.alfa.IBU
- GiN
Re: apyniai.alfa.IBU
Laukiniai apyniai paprastai turi nedaug alfa rūgšties. Rašyk 1-2%. Yra variantas, kai žmonės verda arbatą iš laukinių apynių ir iš kokių nors apynių su žinomu alfos kiekiu, o tada lygina, kiek kartų laukiniai yra mažiau kartūs.
- west
iš patirties 1l - 10g yra minimum. Aš dėčiau 1l ~20g.
- justinas
@Gin Ačiū už informacija
@west jei litrui 20g tai kiek IBU gaunasi.tiesiog kiek alfa apyniai turėtu. nes norėtusi, kad ir kitas virimas būtų toks pat(bent jau panašus).
kiek procentu rašyt
@west jei litrui 20g tai kiek IBU gaunasi.tiesiog kiek alfa apyniai turėtu. nes norėtusi, kad ir kitas virimas būtų toks pat(bent jau panašus).
kiek procentu rašyt
- west
Justinai laukinių apynių nei IBU nei alfa realiai nepaskaičiuosi tiksliai. Todėl viskas pakankamai iš akies 
aš kai viriau, dėjau po kelis 100 g ir ragavau kas 15 min. skonis turi but smarkiai kartus, taip kad burną trauktu, paskui jis ženkliai mažėja. bet vėlgi čia labai skonio reikalas, kaip su cukrum kavoj vieniems patinka 2 šaukšteliai o kiti dedasi 4 o dar būna ir kur visai ne. o tas 20g - 1 l mano proporcija kuri man tinkanti. bet manau neapsigausi ne su 10g - 1l nei su 30g - 1l nes laukiniai jie nelabai intensyvus tai nebus per daug. na nebent prasti apyniai ir šienu dvelks.
aš kai viriau, dėjau po kelis 100 g ir ragavau kas 15 min. skonis turi but smarkiai kartus, taip kad burną trauktu, paskui jis ženkliai mažėja. bet vėlgi čia labai skonio reikalas, kaip su cukrum kavoj vieniems patinka 2 šaukšteliai o kiti dedasi 4 o dar būna ir kur visai ne. o tas 20g - 1 l mano proporcija kuri man tinkanti. bet manau neapsigausi ne su 10g - 1l nei su 30g - 1l nes laukiniai jie nelabai intensyvus tai nebus per daug. na nebent prasti apyniai ir šienu dvelks.